Skocz do zawartości

Ładowarka JCB

Karol I

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie ma 2,5t i 5,80m do góry. Mam ją dopiero 2 miesiące , jak narazie oki ale paliwożerne to to jest:-/ tylko mam problem bo cały czas góbi tor jazdy jak skręcam i to mnie wkórza i co chwila musze prostować koła, bo jadąc prosto ładowarka idzie bokiem:-/ Masz może do tego jakąś instrukcie czy coś takiego???

ile!!??to ja cyklopem 300t buraków jak nie odbierali sami,i do tego sam obornik 300t dwa razy bo raz w oborze i drugi raz na polu i pewnie ze 100t innych pierdół..jak bym miał ładowarke to jeszcze kiszonka by doszła i słoma..ale perkins 4c turbo?a jak nią jaździłeś u tego kolesia co kupiłeś to nie było tego widać??

No może sie myle ale ja mam obornik kurzy z trzech kurników, krów nie choduje buraków też nie, no jeszcze słoma dochodzi bo ogrzewam nią kurnik. Troche zbaczała z drogi, ale z te pieniądze co za nią dałem to wszystko jesty do zrobienia. czekam terz za ksiąką naprawczą, katologiem lae coś sie niemoge doczekać.

jeżeli chodzi o to że koła jej się przekręcają to jest przeważnie normalne w tego typach maszyn po około 3500tys mth to tzeba siłowniki od jazdy rozbierac bo one przepuszcza są a nie żadne czujniki czy elektrozawory ja mam claasa Targo K70 ma wyrobione niecałe 4000mth i co parenaście mth intensywnie przepracowanych musze prostować kola bo tak jak w twojej mam 3 tryby skrętu

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ketrab
      Część. Wie ktoś może od czego jest ta kontrolka? Pacjent John Deere 3400
      Ma może ktoś opis kontrolek?

• Przez ObolKuba253
      Witam wie ktoś jak zrobić procedurę wypalania dpf merlo z 2019
    • Przez maly2000
      Witam.
      Jak w temacie jaki powinien być poziom oleju w skrzyni 2 biegowej w tym Merlo? Za silnikiem jest zbiorniczek (zdjęcie) od którego wąż prowadzi właśnie do skrzyni. Zauważyłem niedawno, że jest pusty. Pytanie, ile powinno być tego oleju, wie ktoś?

• Przez szymczak
      Mam problem z siłą na kołach. Na zimnym oleju ładowarka działa jak powinna, ale im olej bardziej się rozgrzeje tym mniej siły ma na kołach. Chodzi tu głównie o ruszanie z miejsca. Przy wciśnięciu gazu lekko rusza i zaraz potem słychać charakterystyczny nazwę to zgrzyt. Coś jakby puścił zawór hydrauliczny przeciążeniowy. Jeśli powoli dodaję gazu na równym terenie ruszy i się rozpędzi. Ale jeśli podczas ruszania jest jakaś niewielka przeszkoda pod kołem można zapomnieć, że ruszy z miejsca. Moim zdaniem opcje są takie, że zajechany jest silnik hydrauliczny lub pompa hydrauliczna jazdy albo ewentualnie obydwie części. Czy ktoś orientuje się jak dokładnie sprawdzić co się zużyło oraz czy i gdzie takie rzeczy można naprawić?
      Dodam jeszcze tylko, że ładowarkę mam około 5 lat i od początku występował ten problem, niestety w ostatnim roku wyraźnie się pogłębił.
      Osobna kwestia o którą chcę zapytać właścicieli podobnych ładowarek jest taka, czy ktoś z was posiada tą maszynę w wersji dwubiegowej? Czytałem, że wychodziły one z dodatkowym nazwę to rozdzielaczem hydraulicznym, który odpowiadał za przełączanie między biegiem wolnym i szybkim. Moja maszyna nie posiada tego i cały czas jest na biegu szybkim, więc mam cichą nadzieję, że jeśli dołożę ten "reduktor" to zacznie lepiej działać.

Z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez lukasz2014
      Witam Mam problem z kołami a mianowicie kola jadac prosto nie równają się, tylna osi ucieka zawsze w prawo. Zmiana trybu skretu nic nie daje. Silowniki suche. Jest jakiś zawór czy coś do wyrównania tylnej osi czy w czymś jest problem innym?
  • Dodaj nową pozycję...
v