Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten UZEL czy jakoś takoś w każdym razie ten turecki pokucz to w ogóle porażka dla ursusa. Sprzedawać polski kapitał zagranicznym przedsiebiorstwom to jest skur******two wobec naszego kraju. No, ale z drugiej strony ursus by się nie dźwignął sam :rolleyes: Ja z całego serca życzę ursusowi, aby powrócił do swojej świetności z lat 70'i 80', ale w to po prostu już nie wierzę. :rolleyes:

Opublikowano

Rozumiem żal po tym że ostatnia polska marka została przejęta przez zagranicznego instruktora, ale skończcie już z tym określeniami ten turecki pokurcz itp. Bo dla Uzela to raczej Ursus był pokurczem patrząc po sprzedaży wyprodukowanych maszyn...

Opublikowano

Dokładnie - popieram to co napisał kolega @Marcincho - nazywacie Uzela pokurczem i wogule a nikt z nas tak na dobrą sprawę nie wie jak się ta sytuacja rozwinie. poza tym kazdy z nas przyczynił się (dozucił swoją cegiełkę) do upadku Ursusa - wiadomo że Ursus stosował przestarzałą technologię ale jak z was tacy patrioci to było kupować Polskie Ursusy z przestarzałą technologią niż Fendty i JD z Bajerami :rolleyes:

PS - @Marcincho - chodziło ci chyba o zagranicznego inwestora a nie instruktora :rolleyes:

Opublikowano
Dokładnie - popieram to co napisał kolega @Marcincho - nazywacie Uzela pokurczem i wogule a nikt z nas tak na dobrą sprawę nie wie jak się ta sytuacja rozwinie. poza tym kazdy z nas przyczynił się (dozucił swoją cegiełkę) do upadku Ursusa - wiadomo że Ursus stosował przestarzałą technologię ale jak z was tacy patrioci to było kupować Polskie Ursusy z przestarzałą technologią niż Fendty i JD z Bajerami :rolleyes:

PS - @Marcincho - chodziło ci chyba o zagranicznego inwestora a nie instruktora :rolleyes:

Kupno nowego ursusa to samobójstwo zarówno tachnologiczne jak i finansowe. Niestety :(

Opublikowano
mechanizator a jeździsz polonezem?

nie nie jeżdze polonezem - chodziło mi o to ze kazdy winą o upadek ursusa obarcza rządzacych (nie mówię ze tak nie jest) ale jakbyśmy się tak wszyscy uparli i kazdy kupił by Ursusa to napewno wyciagneło by to firme z dołka :rolleyes:

Opublikowano
KrolikNH zastanów się co ty piszesz wogóle, że to samobójstwo???

Niestety ale to prawda :rolleyes: Ursus stoi w miejscu-zero rozwoju.Jeszcze ten materiał z którego jest wykonany :rolleyes: Eh szkoda gadać.

Opublikowano

Czy widzieliście na żywo Ursusa 7524?

Ja go widziałem i słyszałem jak pracuje silnik, i uważam ze wygląd maski co prawda nie udany, ale sam ciągnik troszkę z technologia skoczył do przodu. Na pewno Fenda itp szybko nie dogonią, albo nigdy, ale trzeba wierzyć ze kiedyś sie uda:)

Przejeżdżam obok zakładów Ursusa codziennie i z tego co widziałem na placu stoi około 20 maszyn tylko :rolleyes: Ale mogę spokojni powiedzieć ze te co stoją to nie są ciągle te same, bo codziennie stoi 1 bądź 2 tiry na które są ładowane po 2 Ciągniki :rolleyes:

Mam nadzieje ze kiedyś marka nasza poprawi swój wizerunek, ja osobiście jak bym miał kupować teraz ciągnik, bardzo chętnie bym kupił 7524 bądź 6024.

Szkoda tylko ze ciągniki z Naszej fabryki są tak drogie. Inna sprawa jest to ze trwa wyprzedaż urządzeń, nawet nie dawno bylem światkiem jak ładowali jakieś urządzenia na wagony kolejowe. Mam tylko nadzieje ze Uzel za rok bądź 2 nie uśmiercą naszej marki :/

Bądźmy Dobrej myśli i wspierajmy produkty Polskiej produkcji:)

Opublikowano
Niestety ale to prawda :rolleyes: Ursus stoi w miejscu-zero rozwoju.Jeszcze ten materiał z którego jest wykonany :rolleyes: Eh szkoda gadać.

Dzięki za poparcie. To bolesne, ale prawdziwe. :(

Opublikowano
no to może tak z weselszych żeczy to jest duże prawdopodobieństwo że Ursus będzie produkował takie i takie ciągniki a z tego co widać nie są one takie najgorsze ;)

Nawet, nawet.. Jeśli to będzie sprzedawane pod marką Ursus to na pewno znajdzie nabywców w Polsce...

Opublikowano

A więc tak jeżeli uzel nie wpłaci 14 milionów do 21.01(miał wpłacić 15 wpłacił 1)to ursusa przejmie bumar i ma zamiar produkować ursusa. Bumar jest już właścicielem gruntów i hal. Produkcja wynosi 130 maszyn miesięcznie. Na styczeń mają zamówienie na 9 największych ursusów + mniejsze. Bumar przejął już mniejsze spółki które produkują części. To na razie tyle jak coś będe wiedział to dam znać. Jak nic się nie zmieni to uzel pa pa.

Opublikowano

no to w takim razie panowie wykupujcie częsci do ursusa bo za rok (góra dwa) będziemy mówić o ursusie w czasie przeszłym niestety ;)

moze i uzel nie był najlepszym wyjsciem z sytuacji ale lepszym od bumaru który juz Ursusem dowodził i nic dobrego z tego nie wyszło :/

Opublikowano

Troche z rozpędu źle napisałem w swoim ostatnim poscie. Coś niedobrego zaczyna się dziać panowie. Dlaczego Bumar dopiero teraz zaczyna wołać o pieniądze? Cos tu śmierdzi, a z tego smrodu może powstać niezłe gówno, z likwidacją ursusa na zawsze w najgorszym przypadku ;) Napisałem też, że UZEL to tylko źle robił. Błąd. I Bumar i UZEL praktycznie nic nie zrobili z ursusem, tylko go po prostu rozwalili. Tyle. Przepraszam jeszcze raz, ale to z nerwów tak wcześniej napisałem. :P

Opublikowano
no to w takim razie panowie wykupujcie częsci do ursusa bo za rok (góra dwa) będziemy mówić o ursusie w czasie przeszłym niestety ;)

moze i uzel nie był najlepszym wyjściem z sytuacji ale lepszym od bumaru który juz Ursusem dowodził i nic dobrego z tego nie wyszło :/

Ja dziś wspomogłem URSUSA zakupem nowych lamp przednich i śruby łącznej TUZa (125PLN)

Tak na poważnie . To mogła być jedna ze strategi Bumaru żeby on UZELA wyciągnąć kaskę na spłatę chociaż części długów. No i narazie nie wiadomo jak pójdzie sprzedaż nowego 7524.

Opublikowano
Ja dziś wspomogłem URSUSA zakupem nowych lamp przednich i śruby łącznej TUZa (125PLN)

Tak na poważnie . To mogła być jedna ze strategi Bumaru żeby on UZELA wyciągnąć kaskę na spłatę chociaż części długów. No i narazie nie wiadomo jak pójdzie sprzedaż nowego 7524.

Coś w czarnych barwach zaczynam spoglądać w przyszłość URSUSA. Panowie przygotujcie się na najgorsze. ;)

Opublikowano

Wiem to od znajomego który pracuje w jednej spółce znajdującej się na terenie ursusa. Właścicielem jest bumar i z tego co on mówił to bumar ma zamiar nadal produkować ursusy ,a co z tego wyjdzie zobaczymy. KrolikNH czemu twierdzisz że bumar rozwalił ursusa.

Opublikowano
Wiem to od znajomego który pracuje w jednej spółce znajdującej się na terenie ursusa. Właścicielem jest bumar i z tego co on mówił to bumar ma zamiar nadal produkować ursusy ,a co z tego wyjdzie zobaczymy.

Zobaczymy

Opublikowano

nie wiem czy dobrze kombinuję ale gdybym miał wpływ na jakieś decyzje to zaproponował bym sprzedaż Ursusa Zetorowi - w końcu obok Pronarów i temu podobnych ciagników (bez podtekstów) zetor na naszym rynku posiada swoją nienajgorszą renomę a ciagniki sa całkiem dopracowane