Skocz do zawartości

Jaką wybrać folię do sianokiszonki? [ceny]

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kupiliśmy 3 rolki Agrflex i po pierwszej zwątpiłem. Jedna rolka bez docisku nie chciała się ciagnać a pozostałe były idealne. Folie z jedenej palety więc wg mnie jak się trafi, po jednej rolce nie ma co odrazu oceniać

Opublikowano

ja w tym roku kupiłem francuską folię bel elis czy jakoś tak nie powiem nie pamiętam nazwyi jestem zadowolony z rolki wychodzi mi 29/30 balotów a za rolkę płaciłem 240zł

My w tym sezonie ta ją kupiliśmy na próbę. Zobaczymy jak się sprawdzi...

Opublikowano

Kupiliśmy 3 rolki Agrflex i po pierwszej zwątpiłem. Jedna rolka bez docisku nie chciała się ciagnać a pozostałe były idealne. Folie z jedenej palety więc wg mnie jak się trafi, po jednej rolce nie ma co odrazu oceniać

Tak, wiem. Kiedyś całe sezony była tylko ta bo woził ją co tydzień facet z paszami i była niezła ale co powiesz jak kupisz folię i przyjdzie wieczór a ty męczysz się z owijaniem nie mając w pobliżu gdzie pożyczyć dobrej folii? Silotite wychodzi 1zł na belce drożej ale mam pewność że nic się nie zepsuje. Wolę złotówkę dołożyć niż za tą złotówkę pleśń wywalać.

Opublikowano

Widzę, że Silotite cieszy sie dość dobrą opinią na allegro. Od czerwca ruszam z działalnością w zakresie zaopatrzenia rolnictwa i prawdopodobnie w swej ofercie bede miał właśnie Folię Silotite. ​Moja działalność bedzie sie głownie opierać o sprzedaż wysyłkową, początkowo poprzez allegro a docelowo poprzez Sklep internetowy . Produkty w mojej ofercie będą się odznaczały z pewnością konkurencyjnymi cenami, ponadto dla pierwszych klientów ceny będą szczególnie okazyjne. Tak więc jeśli byście byli zainteresowani współpracą proszę o kontakt. Poza tym, sam posiadam dość duże gospodarstwo i doskonale rozumiem problem opłacalności rolnictwa w dzisiejszych czasach.

Reklama.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!

Jesli chodzi o sianokiszonkę i folie, to robie je od pewnego czasu. Używałem wielu folii, głównie patrzyłem na cenę, bo wiadomo każdy grosz się liczy. W tamtym roku jednak strasznie się przejechałem na Agriflexie. Nie dość że się rwała, to jeszcze dziwnie piszczała przy owijaniu (chyba klej nierównomierny) i robiły się dziury w folii pod ciężarem balota.

Na ostatni pokos kupiłem z rozpaczy Silobale i wszystko byłoby ok, tyle że zauważyłem przebarwienia na folii (biała). Okazało się że to filtr UV nie był równomiernie rozłożony i kiszonka pleśniała.

W tym roku kupiłem Aero Wrap i jakąś inną, niemiecką co tam facet miał i powiem, że jak sprawdzałem 2 tygodnie temu przy owijaniu to i jedna i druga spisywała się dobrze. Zero zerwań, wszystko ładnie się klei (ta niemiecka może troche mniej, ale zapewniał mnie sprzedawca że z upływem czasu "puści" ten klej). Baloty wyglądają ładnie, jak dla mnie to różnica jest duża między tymi foliami z tego a tamtego roku.

No i cenowo też ładnie wyszło bo za 50tkę tej niemieckiej płaciłem 240 zł a za Aero Wrap 255.

Na chwilę obecną nie będę szukał nigdzie indziej, no chyba że zmienią się ceny.

Opublikowano

Hmm no to nadszedł na czas na pierwszy post na agrofoto:)

Każdy podaje cene folii, ale zapominamy o jej parametrach...

Ja moge od siebie polecic folie Silo-Vit Premium...Użytkuje ja drugi rok i jestem z niej jak najbardziej zadowolny...Jest to folia 5 warstwowa posiadająca gwarantowana siłe naciągu 80%, jest robiona metodą wydmuchiwaną...Moim zdaniem klei sie elegancko(słychac ja u sąsiada gdy owijam), bale sie nie psuja wiec każdemu jak najbardziej polecam!!!

Cena 500 260zł

Cena 750 320zł

Moim zdaniem cena jak najbardziej atrakcyjna za produkt tej klasy:)

Opublikowano (edytowane)

siloerg z bierunia to polska ale niezła folia

Również polecam tą folie ,jest wzmocniona i owijanie nią jest super (mało co ją przebija ). Cena też przystępna ,ponieważ za 750mm płaciłam 304 zł :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Witam mam pytanie odnośnie ustawiania naciągu foli bo jeszcze się z tym nie spotkałem przy żadnej owijarce co to jest chętnie zobaczył bym fotke jeśli możecie.

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Ja kupiłem folię Silobale po 220 zł za rolkę 500. Z tego co zauważyłem jest nieco "chudsza" od innych w cenach powyżej 270zł za rolkę 500. Przykładowo moja ma 24,6 cm średnicy a sąsiada 25,2 cm średnicy. Co sądzicie? Ogólnie folia ma super klej, kolor biały.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zważ tą folię. Musi mieć 22 kg co najmniej. Jak ma mniej to już wiesz, że cena ładna ale "opitolili" cię na kilogramach.

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam okazję kupić w dobrej cenie folię agrobale i silostar. Ktoś nimi robił, macie jakieś opinie?

Edytowane przez fifi776
Opublikowano

A orientuje sie ktoś ile kosztuje i w jakim sklepie najlepiej internetowym można kupić folie do prasowania, tą co sie uzywa zamiast siatki? I jeszcze czy wystarczy zwykły adapter do siatki czy trzeba jakis specjalny aby tym owijac baloty.

Opublikowano (edytowane)

Ok czy istnieje coś do czego można wykorzystać zużytą i rozcietą już folie, czy do niczego się ona już nie nadaje. Nie mamy na nią pomysłu a zajmuje już pół stodoły :unsure:

Ja nie znalazłam ale jeśli było to proszę mnie odesłać, bez kary upomnienia :)

Edytowane przez Heidi88