Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam takie przy ciągniku. Ale podłączenie jest jak w każdej innej lampie. Wybierasz kabelej i podłanczasz go np do siwateł STOP i ten sam podłączasz do wtyczki w odpowiednie mniejsce. W ten sposób podłaczasz wszystkei potrzebne kable (dokładnei będzie ich 5)

Opublikowano

Nie. Masz oznaczenia złączy we wtyce i w gniazdku.

54 - STOP

58 - światła (środek i lewe dolne, Najlepiej je zmostkować.)

31 - masa

P - prawy kierunek

L - lewy kierunek

Pisze z pamięci, jak coś nie tak to meni poprawcie.

Opublikowano

tak powinno być :Rozmieszczenie zacisków jest znormalizowane.

Obejrzyj dokładnie gniazdo, każdy zacisk powinien być opisany.

Opis podłączenia:

31-do masy samochodu-biały

44L-lewy kierunkowskaz-żółty

44P-prawy kierunkowskaz-zielony

54- światła hamowania-czerwony

58L-światło pozycyjne lewe- czarny

58P-światło pozycyjne prawe- brązowy

gniazdopp.jpg

Opublikowano

Jak masz wtyczke na 7 bolców to na klapce gniazda masz symbole i odpowiedznio podłączasz:

54-swiatla-stop

58L-swiatla-lewe-pozycyjne

58R-swiatla-prawe-pozycyjne

L-lewy-kierunkowskaz

R-prawy-kierunkowskaz

31-masa

54a-swiatla-przeciwmgielne

Jeżeli nie masz gniazda z oznaczeniami to podaj swój adres e-mail to ci wyśle schemat podłączenia tej wtyczki

Opublikowano

Jak masz niezużytą wtykę w ciagniku to napewno jest oznaczone za jakie swiatło kazda dziurka odpowiada. Teraz tylko musisz się dowiedzieć co za co odpowiada i podłączyć, np. mamy prawy kierunek i chcesz zeby to był np, zielony kabel to wpinasz ten kabel w lampie w te miejsce co jest prawy kierunek i w te miejsce we wtyce co tez jest prawy kierunek. Troche trudno to tak wyjasnic najlepiej jakby ktoś kto juz cos takiego robił ci pokazał co i jak i wtedy cała instalacja twoja hehe :D

Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/tablica-ze-swiatlami-do-bagaznika-na-hak-wrocl-i1395380786.html proszę o opinie jak takie coś mogło by się sprawować na lawecie do bel, chodzi o uniwersalność takich świateł równiez na innych przyczepach. I czy może ktoś widział coś podobnego tylko własnei z przewodem tak z 8/9m?

Lewy kierunek przydał by się bardzo :rolleyes:

Edytowane przez Pawel20
Opublikowano

Mam duży problem. Podłączyłem nową instalację do przyczepy D35 i gdy są włączone światła pozycyjne, mijania i do tego włączy sie któryś kierunkowskaz to od razu robi się tzw choinka czyli zapalają się wszystkie żarówki :( zaznaczam że na ciągniku bez podłączonej przyczepy jest wszystko ok tylko jak się podłączy to na przyczepie wychodzą cyrki :/ bez włączonych świateł kierunki działają wzorowo a dlaczego gdy włączy się światła to nie działa prawidłowo ? masa poprowadzona z ciągnika do przyczepy, proszę o pomoc ;)

Opublikowano

Pociągnij masę kablem do lamp. wlącz wszystko i weź kawałek kabla i dotknij w lampie gdzie masa a drugi koniec do gołej ramy, jeśli zrobi się dobrze to znaczy że masa nie dochodzi.