Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wiem o co chodzi, pytasz o ten sam typ oleju różnych producentów po czym że któryś wychodzi taniej. Do silnika lepsze są oleje typowo silnikowe, a STOU to taki uniwersalny.

Opublikowano

Witam!

Ciągnik MF 3060 skrzynia 32/32 bez dyna

Mam pytania odnośnie wymiany oleju hydraulicznego.

1. Korek spustowy mam przysłonięty płytą od zaczepu dolnego - czy muszę ja demontować by dostać się do korka? czy jest jeszcze jakiś inny korek spustowy?

2. Jak przepłukać olej z przewodów hydraulicznych?

3. Nie mogę zlokalizować drugiego filtra hydraulicznego ( ten wąski siateczkowy wewnętrzny - patrz załączony rysunek) ma być gdzieś po prawej pod kabina przy schodkach zakręcany śrubą.  W katalogu opisany jest na karcie z dopiskiem Dynashift - ja mam ciagnik bez dyna to mogę nie mieć tego filtra? 

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Marcin

Korbanek-MF-3712404M1-Filtr-oleju-hydrauliki-wklad-schemat.jpg

Opublikowano

O tym filtrze zapomnij w tej serii go nie ma. Olej spuszczasz dwoma korkami jeden pod deklem zmiany biegów ten akurat schowany a drugi pod mostem nie wiem co masz za zaczep że zasłania na rysunku nr52 tylko po przeciwnej stronie jest bo ten rysunek to seria 61xx

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, sznajdik napisał:

nie wiem co masz za zaczep że zasłania na rysunku nr52 tylko po przeciwnej stronie jest bo ten rysunek to seria 61xx

Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście korek spustowy był z boku tej pokrywy (korek na klucz 14) i zaczep dolny (chyba hich) tylko opuściłem by mieć lepszy dostęp.

Jeszcze mam pytanko czy w tym moim MF-ie jest odpowietrznik sprzęgła? i jak tak to gdzie on jest?

Pozdrawiam

Edytowane przez slowik76

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez xzibit0000
      Czesc. Mam problem z wałkiem wom. Podczas jazdy z rozrzutnikiem nagle wałek wom sie zatrzymał i zaczął zgrzytac. Po zdjęciu przekaźnika i wlaczeniu wom walek zaczął sie kręcić i zgrzytal i na ,,oko,, nie kręcił z ta prędkością co powinien kręcić patrząc na obroty silnika. Dzisiaj za każdym włączeniem walka zgrzytal i po wyłączeniu go tez zgrzytal dopiero po chwili przestawał.
      Za co sie zabrać? Kosz WOM czy cos innego? Dzięki za podpowiedzi

• Przez darkowe1
      Pany da radę wymienić w rozdzuelaczu od ponosnika suwak na linkę? Teraz jest na panel ehr jednak sa z nim straszne problemy . Ostatnio przestał działać był jakis elektronik stwierdził ze panel jest dobry . Przerobiliśmy podnosnik na krótko nowe kable gura dół i tez się zacina ... chciałem przerobić sterowanie na linkę tylko czy da radę...
    • Przez szymon628
      Mam problem ponieważ rozebrałem przedni most w mf 3050 i zauważyłem że jedna półos jest dluzsza od drugiej czy ktoś wie z której strony powinna być 
    • Przez Sadownik3650
      Witam . Posiadam MF 3650 sadownik, co może być przyczyna takich objawów:?
      Przy pracy ze siewnikiem ciągnik wszedł w tryb migającej kontrolki oleju. Stracił moc, po kilku minutach odcina zapłon. Po ponownym odpaleniu objawy są podobne nieregularna praca. 
      Filtry paliwa są wymienione pompka działa tłoczy paliwo, filtr oleju nowy jak i olej. 
      proszę o jakaś podpowiedz...

• Przez Mateusz1254
      Massey Ferguson 6160 skrzynia speedshift podczas pracy na polu na desce rozdzielczej zniknął napęd półbieg blokada i drążek od zmiany biegów ciężko chodzi i nie można załączyć zająca gdzie trzeba szukać przyczyny? Sterownik z prawej strony pod kabiną był sprawdzony i naprawiony Autotronic 3.przy akumulatorze u góry bezpieczniki mają prąd.Główne bezpieczniki w kabinie też sprawdzone 
  • Dodaj nową pozycję...
v