Skocz do zawartości

Po ile macie motogodzin w swoich traktorach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy ma JD6630 i ma 9000 mth, stan igła, wszystko chodzi jak należy. Pytanie z mojej strony takie jak długo jeszcze wytrzyma? niech wypowiedzą sie posiadacze tych ciągników lub ci co mieli z nimi doczynienia, z góry dzięki za odp :D

Gość konteno
Opublikowano (edytowane)

@zyga2905 , nie wiem jak stare johny w kietrzu trzepią mth ale część ma na ponad 20k więc się raczej da , wystarczy robotę robić ile się da dzień w dzień ,noc w noc a przy okazji huhać i dmuchać (serwis , dobre oleje, wszystkie naprawy na bieżąco i żeby było 0 wycieków) , były gdzieś artykuły o case i valtrze z licznikiem ponad 30k więc jak się dba to się ma

5340(2004)622mth

a 5211 to nie wiem ile miał w chwili sprzedaży 2500 na liczniku a w realu pewnie 3-3,5x tyle

Edytowane przez konteno
Opublikowano

tak czytam ten temat i większość ciągników typu ursus C-360 ma na stukane ponad 10 tyś mth, a w ogłoszeniach sprzedaży mają przebiegi w okolicach 3-5tyś, to samo innych marek.

Nie uwierzę że władek wytrzyma więcej niż 6 tyś bez remontu silnika, lub że c 360 wytrzyma 15 tyś mth bez remontu skrzyni biegów więc nie piszcie głupot ;[

Opublikowano

mf 255 19000 mth od nowości u nas 

c-330 7000 mth też od nowości u nas 

Opublikowano

Szczypka ale remonty ze 2 już miał ten MF? U mnie 3512 miał 9500 mtg i trzeba było zrobić kapitalke ale tylko z tego względu że pękł przewód od filtra do kolektora ssącego , zaciągneło kurzu i poszły pierścienie .

Opublikowano (edytowane)

c 330 już chyba 25000 tys godzin i jeszcze na chodzzie

C330 i 25000000 godzin? Ło matko to w którym roku wyprodukowany ten ciapek, chyba dobrze przed naszą erą skoro tyle godzin nabite.

Edytowane przez bieniek_88
Opublikowano

i w tej kwestii się z tobą zgodzę młotek śrubokręt i parę kluczy i wszystko naprawisz nie to co w nowych coś się spier.. i minimum 1000zł w plecy 

Opublikowano

może nie do końca w temacie ale wymieniłem licznik motogodzin w ursusie no i co teraz z przeglądem, tzn przeglądu 6 lat nie robiłem ale na liczniku 2 mtg to co teraz? podać że ma 10002mtg???  natłuczone ten ciągnik ma dużo tylko jaka procedura z tym przeglądem jak licznik wyzerowany?

Opublikowano

W ciągnikach też spisują? Mi nie spisywał. Najwyżej wklepie to co teraz masz na liczniku. Wracając do tematu mój mf 255 87 rok ma 3 licznik na którym jest ponad 8 tys, na wczesniejszym bylo ok 10 tys a na pierwszym niewiele ponad 6 tys. Czyli całkowity przebieg ok 25 tys. Skrzynia i cały tył nieruszany od nowowsci.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 

• Dodaj nową pozycję...
v