Skocz do zawartości

Polecane posty

WHATEVER

damianXXL    17

Witam.
Dziś wyrabiałem agregatem pod zasiew i zdziwiło mnie wycie pompy hydraulicznej. Przy podnoszeniu dość słyszalne wycie, mało tego-wolno podnosi a jak dodam trochę obrotów to podnosi szybiej ale drga i słabnie wspomaganie. Wczoraj tego nie było, pompa w góre dość szybko i wspomaganie było super. Olej jest max stan. W czym moze być problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Wiadomość z agroFakt.pl


damianXXL    17

Aaa i dodam ze przewód zasilający pod kabiną drga lekko jak wyje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

DTaras    150

zobacz czy zewnętrzna hydraulika nie pompuje w nieużywane szybko złącze - słowem czy wajcha któraś zahaczone niechcący nie została w położeniu aktywnym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

damianXXL    17

Wszystko jest na neutral w hydraulice.

@ppiotr trafił w sedno problemu. Filtr. Wymiana pomogła :) podnosi płynnie i szybko az podskakuje cìągnik i nie wyje, i orbitrol ładnie chodzi. Git :)

Edytowano przez damianXXL

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach



damianXXL    17

Nie bede zakładał nowego tematu.
Nie zmienia przełozeń na zółw. Kontrolki się zmieniają. Szosowe są brak pełzajacych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

DTaras    150

dziwne...
żółwia masz bez prądu.
Zdejmij kabelek z pierwszego od dołu zaworu.
Jak pomoże - elektryka jak nie pomoże najpierw czyść zawór.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

damianXXL    17

Właśnie bede od tego zaczynał. Gdzie jeszcze szukać? Bezpieczniki? Sterownik pod podłogą?
Na zajacu są szosowe i na zółwiu. Dziwne.

Edytowano przez damianXXL

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sznajdik    131

Zapchany filtr ginące funkcje od elektrozaworów ciekawy przypadek przypomina mi jak padły mi tarcze hamulcowe to to samo było jak za parę dni osłabnie podnośnik lub wspomaganie może będziesz miał odpowiedź na pytania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


lukbold    411

czytaj ze zrozumieniem co napisał @sznajdik.... ciekawe przy którym filtrze się kapniesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

damianXXL    17

Yyy a jest jeszcze jakiś filtr??? Nie widziałem innego tylko ten od strony pompy kolo zwolnicy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

andrewk    72

Hej kolego :) Pomyśl, masz zapchany filtr. Gdyby wszystko było ok to by się nie zapchał. Coś produkuje syf w skrzyni/moście. Usunąłeś jeden ze skutków awarii, a nie przyczynę :) Do następnego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

damianXXL    17

Wszystko juz działa.
Poza tym olej czyśćiutki i przejrzysty. Zadnego syfu czy mùłu.
Sprawdziłem elektrozawór i wtyczki przy sterowniku. Jedna była lekko przyśniedziała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

DTaras    150

to co? Masz zająca bez zasilania elektrozaworu? Dziwne.
Czy zawory też czyściłeś?
A filtr jak jest to masz w puszce na systemie 17 bar pod prawym stopniem i nie zawsze jest.
CZY olej jest czysty to sprawdzisz jak zlejesz trochę z przystawki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

damianXXL    17

Czyścilem elektrozawór i kostki przy sterowniku.
Zając był nawet na zółwiu. Teraz juz jest wszystko jak ma być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez jaco512
      jakie macie doświadczenia o mf 3060 ?jakie usterki w nich występują?
    • Przez Bomba41
      Witajcie, nie dawno znajomy dostał w spadku gospodarstwo i zamierza je prowadzić, ale nie ma ciągnika i podstawowego sprzętu, sprzęt później, wspólni ustaliliśmy że potrzebuje ciągnika mniej więcej 80KM, w miare komfortowego, z napędem 4x4, ale dysponuje ograniczonym budżetem bo musi wszystko kupić, na ciągnik przeznaczone 30 do 40 tysięcy, ale wiadomo im mniej tym lepiej. Będzie to jak narazie jego jedyny ciągnik w gospodarstwie więc dobrze by było jakby był w miarę uniwersalny, jest to dość pilne więc pośpiech wskazany :rolleyes:
      Co polecacie?
    • Przez MF36060P
      Koledzy może ktoś robił to i podpowie
    • Przez kalipso156
      mam problem ze światłami w mf3060 otóż od pewnego czasu raz są raz ich niema. zapalam pozycyjne są przełączam na mijania i wszystko gaśnie i przy ponownej próbie włączenia nie ma już żadnych. wszystkie kostki sprawdziłem przełącznik i zasilanie wszystko jest oki. może gdzieś jest jakiś przekaźnik który przeoczyłem? ma ktoś jakieś pomysły?
    • Przez adek_12
      Witam posiadam MF'a 3060 2WD autotronic 92r. Czy jest możliwość założenia do niego przedniego napędu?
×