Skocz do zawartości

Składnice/adresy internetowe z używanymi maszynami rolniczymi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość konteno
Opublikowano

Witam

Czy są może na forum osoby które zaryzykowały i zakupiły jakiś odremontowany ciągnik w Kalinowicach koło zamościa. (http://krupazamosc.otomoto.pl/)

Czy warto zabulić tyle kasy? Jak z awaryjnością i jakością tego remontowania ? Proszę pisać na pw . Będę wdzięczny za każdą pomoc w podjęciu jakiejś sęsnej decyzji (potrzebny jakiś ciągnik - najlepiej zetor 4x4 na orbitrolu- do (katowania) pługa 3skibowego, kultywatora 2,7m z bronami, prasy kostkującej,koleby 1osiowej itp)

Opublikowano

Potrzebuję pilnie skrzynię biegów do Classa Mercatora 75. Proszę o podanie adresów składnic z używanymi częściami zamiennymi w południowej polsce. Njlepiej w województwie świętokrzyskim lub małopolskim.

Opublikowano

Witam. koledzy chciałbym odświeżyć temat. szukam ciągnika 60-90 KM do opryskiwacza rozsiewacza i na łaki. może być 2WD. cos typu case,mf,renault, john dere, tak do 30tys.szukałem na internecie ale nie wiem czy handlarze wystawiają wszystkie sprzęty.możecie podac jakies duże składnice w całej PL. wielkie dzieki

Opublikowano

Jeśli ktoś jest z Kujawsko-Pomorskiego, albo z Wielkopolski, to polecam zajrzeć tutaj http://www.jan-rol.pl

W Jan-Rol mają ciągniki, kombajny, koparkoładowarki, ładowarki teleskopowe, pryczepy, opryskiwacze itd. Może w rozliczeniu zostawić stary sprzęt. Mają siedzibę w Pakości. Na stronie jest obecnie dostępny sprzęt ze zdjęciami i opisem.

Opublikowano

WItam, wie ktoś czy na terenie województwa Warmińsko Mazurskiego znajdują się jakieś składnice maszyn używanych gdzie są kosiarki dyskowe używane ?

W Kiwitach koło Lidzbarka warmińskiego są maszyny.

Opublikowano

Ja w ostatnim czasie zjeździłem pół lubelszczyzny ze znajomym za kombajnem zbożowym. Chciał kupić większego Claasa albo JD. Byliśmy naprawde w wielu miejscach i u handlarzy i u rolników, obejrzeliśmy chyba ponad 25 sprzętów w róznym stanie. W końcu trafiliśmy do gościa w miejscowości Iwowe Przy trasie Garwolin - Stoczek łukowski. To co tam zobaczyłem naprawdę mnie zaskoczyło. Gość nie stawia na ilość ale na jakość. Ma dojście gdzieś w niemczech do naprawdę super zadbanych kombajnów. Opowiadał jakoby jego kuzyn pracował w serwisie Claas i załatwiał mu namiary na sensowne kombajny. My zastaliśmy 6 sztuk. Wszystko Claasy w zakresie cenowy, 120-200 tys i wszystkie 6 w super stanie. Zadnego złomu za ścianą, żadnych innych maszyn. Gość jak twierdzi sam nic nie naprawia, co najwyżej drobne lakierowanie. Wszystkie sprzęty cały czas pod dachem. Naprawdę jest czym oko pocieszyć po tym wszystkim co się naoglądałem przed 2 tygodnie. Znajomy oczywiście kupił pięknego Domi 98 z 92 roku ale w stanie zaskakującym rzekłbym rewelacyjnym. Heder 5.10m i co rzadko soptykane w stanie niemal fabrycznym Cena niecałe 130 tys.

Kto szuka sprzętu w tym zakresie cenowym to gościa naprawdę polecam. Po nas został jeszcze piękny Lexion za 190 tys, dwa 88 i 98 standard 98 rok za cos nieco poniżej 200 tys. 

Opublikowano

Podlaskie Janówka koło Augustowa ,dużo wszystkiego,Dręstwo obok Bargłowa na trasie Augustów Grajewo,sporo wszystkiego,a już najwiecej ładowaczy i siewników do zboża w promieniu 130 km,normalnie z 30 szt

Opublikowano

Ja w ostatnim czasie zjeździłem pół lubelszczyzny ze znajomym za kombajnem zbożowym. Chciał kupić większego Claasa albo JD. Byliśmy naprawde w wielu miejscach i u handlarzy i u rolników, obejrzeliśmy chyba ponad 25 sprzętów w róznym stanie. W końcu trafiliśmy do gościa w miejscowości Iwowe Przy trasie Garwolin - Stoczek łukowski. To co tam zobaczyłem naprawdę mnie zaskoczyło. Gość nie stawia na ilość ale na jakość. Ma dojście gdzieś w niemczech do naprawdę super zadbanych kombajnów. Opowiadał jakoby jego kuzyn pracował w serwisie Claas i załatwiał mu namiary na sensowne kombajny. My zastaliśmy 6 sztuk. Wszystko Claasy w zakresie cenowy, 120-200 tys i wszystkie 6 w super stanie. Zadnego złomu za ścianą, żadnych innych maszyn. Gość jak twierdzi sam nic nie naprawia, co najwyżej drobne lakierowanie. Wszystkie sprzęty cały czas pod dachem. Naprawdę jest czym oko pocieszyć po tym wszystkim co się naoglądałem przed 2 tygodnie. Znajomy oczywiście kupił pięknego Domi 98 z 92 roku ale w stanie zaskakującym rzekłbym rewelacyjnym. Heder 5.10m i co rzadko soptykane w stanie niemal fabrycznym Cena niecałe 130 tys.

Kto szuka sprzętu w tym zakresie cenowym to gościa naprawdę polecam. Po nas został jeszcze piękny Lexion za 190 tys, dwa 88 i 98 standard 98 rok za cos nieco poniżej 200 tys. 

To kolego jak Ty mowisz ze on ma zadbane maszyny i wszystkie z niemiec to jestes w błędzie.Byłem u niego fakt wszytko stoi pod dachem, ale wszytkie kombajny są z francji to raz, dwa wszytkie mają duuużo cofnięte zegary, trzy co do zadbania to chyba nie widziałes zadbanego sprzętu bo u niego akurat to szału brak nie powiem nie jest to bardzo zniszczony sprzęt ale nie zadbany.

Opublikowano

Nie wiem kiedy byłeś u tego gościa bo ja w sobotę i piszę to co widziałem. Jutro też jedziemy do niego odebrać kupioną 98-tkę. Ja porównałem to co widziałem u innych handlarzy i rolników a jak pisałem obejrzałem sporo. Jeśli twierdzisz że u niego stoi złom to przejedź się po innych składach i zobacz co tam miewają albo daj namiary gdzie stoją lepsze. Za 2-3 lata myślę zmieniać swój 86 na coś nowszego, większego to mi się taki namiar przyda. 

Co do kręcenia liczników to się nie wypowiadam bo w tym temacie ciężko coś komuś zarzucać i udowodnić. 

Opublikowano

Pora odświeżyć trochę temat. Zwracam sie głównie od osób z podlasia. Panowie prosiłbym o namiary jakichs szrotów bądź sprzedawców maszyn używanych na podlasiu. Chcę kupić stół do rzepaku. Mam niewiele ha rocznie tego rzepaku do skoszenia coś koło 10 a wiec nie potrzebuje jakiegoś dobrego stołu za 15 tysięcy. Mam do dyspozycji albo stół z niższej półki nowy w okolicy 6 tysięcy albo jakiś używany. Chciałbym się rozejrzeć po szrotach które są na podlasiu a więc prosiłbym jeśli ktoś ma jakies namiary o pomoc.
Pozdrawiam :)

Opublikowano

witam odswierzam temat otoz szukam opini na temat handlarza co sprowadza ciagniki w gomunicach woj łodzkie bardzo prosze o opinie osoby co od niego kupily ciagnik itd . lub szukam jakiejs porzadnej skladnicy ciagnikow w woj mazowieckim i okolice gdzie moglbym kupic dobry ciagnik o mocy ok 120 koni za ok 50 tys glownie zetor i ursus bo zachodnich obawiam sie kosztow remontow

Opublikowano (edytowane)

NIE POLECAM sprzedawcy: 

"Brack Maszyny Rolnicze Leszek Ruciński".

Kobylany-Kozy 21

NIP: 8212338392

Zakupiony traktor okazał się odnowiony tylko do sprzedaży.

Miał być stan igła i gwarancja na 12 miesięcy, ale niestety sprzedawca minął się z prawdą w wielu kwestiach.

Obecnie kontakt się urwał.

Zakupiony został traktor z ładowaczem MX T10, który miał być z 2015r, a okazało sie, że tabliczka została podmieniona i w rzeczywistości jest on z 2006r.

Ładowacz oczywiście oklejony nowymi naklejkami aby nie wzbudzać podejrzeń. Dodatkowo zregenerowane sworznie jak poniżej:

58687882365517085722.jpg

64753995690040597952.jpg

Edytowane przez zyzek