Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 9.11.2017 o 21:08, robi57362 napisał:

Stal moze i tak ale konstrukcja  jego nie jest najmocniejsza . Licho wyglada polaczenie skrzyni i sprzegla 

Jak będziesz miał sanie pod ciągnikiem to spoko. Jeśli jeszcze dodasz amortyzację - bajka.

• Thanks 2
Opublikowano

Wlasnie to wszystko co napisales mam miec wiec bede spokojny . Do 2 tyg tur ma byc na ciagniku wiec nspisze jsk sprawuje sie. Dzikisimental mi jakos bardziej podoba sie IT 1600 i taki wybralem. Ale te 2 firmy klepia podobne konstrukcje opinie tez maja dobre. Wiec loteria 

Opublikowano (edytowane)

Powiem ci tak ja na razie mam na tyle 250kg zdjęte, z przodu ale nie długo będzie przeciwwaga powyżej 1t. Jak na razie bez ciezarka na tyle zdjalem bigbaga niecałe 900kg i całkiem stabilnie stał na ziemi. Co do wytrzymałości to rozsadna eksploatacja i bez problemu wytrzyma.

Edytowane przez Skoczek1994
Opublikowano (edytowane)

Jakie firmy warto jeszcze brać pod uwagę oprócz metal technika i inter techu ? W rozsądnych pieniądzach. Co sądzicie o ładowaczach z Matal Fachu ? Jaką szerokość krokodyla polecacie do Zetora Proximy 85 ?

Edytowane przez DzikiSimental25
Opublikowano

Ze 2 tygodnie nie byłem w temacie,amortyzator posiada,nie wyłączam go nawet przy ładowaniu obornika. Cóż szerokość krokodyla zależna od potrzeb,np od długości rozżutnika by weszły 3 kanapki,i od traktora,by taki na taki 1,5 m szerokości z owym kebabem ważącym w tym przypadku dobrą tonę na skręcie [plus ciężar gada] i minimalnej pochyłości nie wylądował  w agreście lubejO.o:S;).Oczywiście przy traktorze ok.4- 4,5 tony bez tylnego balastu.        Trzysziestofkę przy tych rozważaniach pomijam gdyż na takiego Twardziela są inne ,,przepisy'' i byle g.... poniżej 1,5 m się nie podpina i basta;),         ,zależnie od obserwatora jeden kładzie obornik a drugi się ze śmiechu. A teraz dostanę po łbie i dobrze,bo się tego kłada nie obraża i niechaj lepiej na to patrzy z boku [oczywiście mówię o swojej]. 

• Like 1
Opublikowano

Piszę z własnego użytkowania a nie ,,użytkowania'' i pracy na różnych ,,poligonach'' . Obstawiam że Posiadasz pompę niezależną w innym przypadku to prace na niewielką skalę  .       Obserwowałem jak pracował 160 koni z ładowaczem na hektarach,belami sianokiszonki normalnie się bawił/wywijał nimi  ,w zakręty bez strachu.... .

Opublikowano

przy turze najbardziej dostaje w dupe przedni most, mtz ma bardzo słaby, podstawa to przy cięższej pracy mieć tone betonu z tyłu,  A co powiecie na tur ursusa? ja myślę nad intertechem dobre opinie ma, najważniejsze było by to który ma najlepszą widoczność tak żeby łatwo się osprzęt zmieniało i przy nabieraniu było widać szype czy krokodyla a nie robić po omacku 

Opublikowano

Ursusa nie widziałem także się nie wypowiadam, Metal-Fach wcale nie będzie dużo droższy, wręcz przeciwnie jak się rozglądałem to byl troche tańszy od Inter-Techa, ale ze wgledu na opinię innych wybrałem tego drugiego. Widoczność w większość przypadków będzie podobna, w Inter-Techu na plus jest na pewno łącznik pod ciągnikiem a nie nad maską który ułatwi obsługę jak i widoczność. Sam mam do niego łyżko-krokodyla 1,8m i to jak na ruska jest maks.

Opublikowano
kizak masz racje z tym wskaznikiem wychylenia mialem cos lepic do inter techa ale nie bylo czasu bo grydzien sie zblizal i trzeba było obornik wywiezc a jak nauczylem sie to juz zaden wskaznik nie potrzebny
Opublikowano
witam zamierzam dokupic do forterry 11441 jakis polski ladowacz chodzi o to zeby ladowac nim zboze na tira musi wysoko podnosić. Tylko niewiem ktory wybrać bo jedne podnosza na 3.6m a widzialem gdzies ze na wet na 4 m tylko czy wiaze sie to z tym ze jest wyzej usadzony na ciagniku czy nie koniecznie? bo taki wysoko usadzony to kiepsko wyglada doradzcie cos ko kretnego i nie drogiego
Opublikowano

Posiadam zwykłego inter techa 1600,a niedaleko posiada 1600 s czy l.  Na pierwszy rzut oka identyczne,po podejściu okazuje się że jest różnica w długości ramion i grubsze, i być może dłuższe siłowniki podnoszenia.   Czy konstrukcja wsporcza [adaptacja]jest przez to jakaś mocniejsza,nie mam pojęcia,ciężko to stwierdzić ponieważ to dwa inne ciągniki. Najlepiej pogadać z producentem.  

Opublikowano (edytowane)

Ja też chyba się skuszę na Inter Techa it 1600 do Renaty 70 km, wczoraj dzwoniłem do dealera to dał mi cene 22,200 pln brutto.

Osprzęt to, krokodyl 16, łycha 2m, chwytak bel jeden siłownik i w opcji wziąłem jeszcze amortyzator przeciw wstrząsowy 700 zł.

Myślicie że to dobra cena? No i jeszcze jedna sprawa fajne z ich strony tur pod kolor Renaty, niby nie znaczące ale oko cieszyxD

Edytowane przez Piotrek1975
Opublikowano

Aprochota Znajomy ma taki na u914 i z załadunkiem na ciężarówkę nie ma problemu. Pomiędzy 3,6 a 4m różnica jest w wysięgniku jest po prostu dłuższy.                                              Piotrek cena całkiem fajna ja w kwietniu dałem 21000zl do tego chwytak plus łyżko-krokodyl 1,8m. A możesz zdradzić ceny osprzętu dla porównania. Mnie chwytak kosztował 2100zł, a łyżko-krokodyl 3500zł. Mi osobiście najbardziej spodobał się  grafitowy. Ale chętnie zobaczył bym go w kolorze renaty, pochwal się  jak go będziesz miał.

Opublikowano

Jak na razie nie moge napisać cenę każdego z osobna osprzętu bo wyliczył mi razem za zestaw , jak już kupie na pewno napiszę co za ile. Jeszcze szukam innych wariantów i cen.

Pewnie napisze że kupiłem, fotka też powinna być.

Opublikowano
11 godzin temu, Piotrek1975 napisał:

Ja też chyba się skuszę na Inter Techa it 1600 do Renaty 70 km, wczoraj dzwoniłem do dealera to dał mi cene 22,200 pln brutto.

Osprzęt to, krokodyl 16, łycha 2m, chwytak bel jeden siłownik i w opcji wziąłem jeszcze amortyzator przeciw wstrząsowy 700 zł.

Myślicie że to dobra cena? No i jeszcze jedna sprawa fajne z ich strony tur pod kolor Renaty, niby nie znaczące ale oko cieszyxD

Drogo ja za to co ty wymieniles plus plug do sniegu 2m  zaplacilem 21700zl. Polecam firme Agrosped