-
Podobna zawartość
-
Przez TomekTeam
Witam, mam 92 belki i postanowiłem że zawioze je do gęsiarza który ma ponad 100 szt. gęsi. Ponieważ nie mam bydła i potrzeba mi gnoju od Gęsi, więc zawoże belki i on ścieli moimi belkami i gnój mi przywieźie tirem, bo myśle że gnój od gęsi lepiej sie nadaje niż taki zwykły od krów.
-
Przez crickmaverick
Witam serdecznie mam sporo słomy i che sie wymienić z lokalnym gęsiarzem na obornik od gęsi natomiast jako ze pierwszy raz w zyciu bede to robil nie wiem w jakim stosunku sie wymienic słoma do obornika.
przedmiotem wymiany będą bele okrągłe słomy średnica 150 cm po prasie pasowej mocno ubite, wagi bel nie znam
ile obornika powinienem otrzymać za 100 takich bel?
ile obornika gęsiego stosuje sie na hektar? ( pod zboża i kukurydze na ziemi kl 3-5)?
ten człowiek sam ode mnie odbierze słomę a obornik będzie ładowany na naczepę łódkę około 27 ton.
za te 100 belek na ile hektarów powinienem otrzymać mniej więcej obornika?
u nas tez sa kurniki ale tam sprawa wyglada inaczej tam sie zawozi słome na kurnik i to co sie zawiozło sie odbiera a u tego pana on odbera słome od każdego i on nie rodziela na kurniki tylko scieli do bolu i raz do roku czysci gęsnik.
prosze o pomoc.
-
Przez Damianursus30
Witam, nie wiem czy to aby odpowiedni temat i kategoria ale mam pewien problem.
Otóż w pobliżu moich pól leży działka rolna o powierzchni ponad 3ha, jest to wieloletni ugór jednak bliskość jej położenia zachęca mnie do zrobienia wszystkiego co w mojej mocy aby spróbować ją odkupić albo chociaż wydzierżawić...
Wszystko fajnie tylko problem jest taki że nikt nie zna jej właściciela. Wiadomo najprościej zapytać w urzędzie. Tak też zrobiliśmy, pan odpowiedział że nie ma żadnego problemu jeśli podamy mu numer, po podaniu odpowiedział że jest mu bardzo przykro ale nie może udzielić nam takiej informacji gdyż właściciel ten zastrzegł sobie informacje na ten temat,
W okolicy nikt nie wie kto kupił tą działkę bo osoba która kiedyś była w jej posiadaniu sprzedała ją kilkanaście lat temu i od tego czasu leży nie uprawiana.
Krążą plotki że kupił to jakiś bussinessman, który prał brudne pieniądze i musiał rozlokować swój kapitał ( Trochę zabawne aczkolwiek dlaczego zastrzegł sobie prawo do wydania jakichkolwiek informacji o właścicielu tych gruntów )
Podsumowując chciałbym zapytać co mam zrobić w takiej sytuacji, gdzie i czy mogę jakoś poszukać informacji o tym właścicielu, bo przecież musi płacić podatek....,Jest to jedyny taki ugór w mojej okolicy,dlatego chciałem spróbować go jakoś odkupić
Z góry dziękuje za odpowiedzi !
-
Przez bocecek087
witam jak w temacie jakie macie ceny paszy gotowej dla drobiu
Wola Pasze Kaczka 1 1100 netto
-
Przez adid0s
Witam
Dziś zauważyłem że jedna z gęsi nie je, coś wypływa z dzioba jakaś woda, cieżko się jej oddycha i charczy i czasami kichnie/kaszle
Czy coś da się zrobić bo szkoda by się zmarnowała to tak się ją zabije (gęś ma 3 miesiące) i jej szkoda mogła by jeszcze podrosnąć
Jakieś sugestie ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Słupy elektryczne na polu
Żyto