Skocz do zawartości

Obecna sytuacja w PFHBiPM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.01.2018 o 12:06, grucha18 napisał:

I jest szansa że powstaną jakieś prywatne firmy zajmujące się oceną? Jak to jest na zachodzie europy? ;)

Panowie apeluję, aby najpierw stawiać na polską Federację, jeśli zapanuje w niej pełna przejrzystość.

Opublikowano
Dnia 22.01.2018 o 17:47, czareczek85 napisał:

Kolejny hodowca dostał wezwanie przed ,,sąd koleżeński" PZHBiPM w Jeżewie na 1 lutego. Nie mają chłopy żadnego honoru, jak dla mnie to żenada.

Jest artykuł o tym w Poradniku Rolniczym

I jak wysoki Sąd znów skazał kolejnego hodowcę. Macie informacje.

Opublikowano (edytowane)

Z tego co wiem oskarżony się nie stawił ale to chyba bez znaczenia bo zgodnie z regulaminem bez przewodniczącego nie mogą podjąć żadnej decyzji chyba że zmieni regulamin na ostatnim zarządzie. Ja w swojej sprawie mogę stwierdzić z pełną odpowiedzialnością że to sami oszuści i kłamcy bo po dziś dzień nie dostałem obiecane go mi orzeczenia tego sądu kapturowego

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To ładnie się tam bawią, nie jestem za bardzo w temacie ale czy nie może sie tym zająć jakaśwyższa instytucja typu NIK czy może nawet cba przeprowadzić kontrolę, podstawy do przypuszczen łamania prawa chyba są wystarczające. Minister mówi, ze on nie ma uprawnień do tego, skoro sytuacja jest napięta to niech zleci przeprowadzenie takiej kontroli. Kargo szacunek za to co robisz

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety ale informacja iż przewodniczący sądu kolezenskiego PZHBIPM pan Janusz Karwowski zrezygnował z  współpracy z włodarzami Podlaskiego zwiazku z  nie potwierdziły gdyż hodowca z powiatu Łomżynskiego dostał w tym tygodniu wezwanie do tegoż sądu kapturowego podpisami przez ww. pana i jak domniemanie  dalej będzie się błaźnił zatwierdzając haniebne wyroki wydane w pokoju obok.

Apeluję do wszystkich Hodowców którzy mają na sercu dobro PZHBIPM aby 26.02.2018 na godzinę 11.00 przybyli do Jeżewo pod siedzibę Związku i wsparli kolegę z powiatu Łomżynskiego i wyrazili swój sprzeciw wobec prowadzonej polityki Zarządu . Również jako Członkowie Koła Wysokie Mazowieckie będziemy rządać wyznaczenia terminu rozprawy dotyczącej łamania statutu przez Zarząd Koła Wysokiemazowiecke którego nie możemy się doczekać od grudnia ubiegłego roku. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 16.02.2018 o 17:54, KARGO napisał:

Niestety ale informacja iż przewodniczący sądu kolezenskiego PZHBIPM pan Janusz Karwowski zrezygnował z  współpracy z włodarzami Podlaskiego zwiazku z  nie potwierdziły gdyż hodowca z powiatu Łomżynskiego dostał w tym tygodniu wezwanie do tegoż sądu kapturowego podpisami przez ww. pana i jak domniemanie  dalej będzie się błaźnił zatwierdzając haniebne wyroki wydane w pokoju obok.

Apeluję do wszystkich Hodowców którzy mają na sercu dobro PZHBIPM aby 26.02.2018 na godzinę 11.00 przybyli do Jeżewo pod siedzibę Związku i wsparli kolegę z powiatu Łomżynskiego i wyrazili swój sprzeciw wobec prowadzonej polityki Zarządu . Również jako Członkowie Koła Wysokie Mazowieckie będziemy rządać wyznaczenia terminu rozprawy dotyczącej łamania statutu przez Zarząd Koła Wysokiemazowiecke którego nie możemy się doczekać od grudnia ubiegłego roku.

Panowie, granica została przekroczona, teraz PZHBiPM i jego sąd zaczyna kompromitować tę jakże zasłużoną organizację. Zbyt długo to już nie potrwa.

Opublikowano
Wierszyk fajny znalazłem, pochodzi z Forum Bydła w Piątnicy:
A ja chce tam być miód i wódkę pić. Dłoń uścisnąć prezydenta niechaj świat to zapamięta, pogaworzyć o pierdołach i walących się stodołach. Z Federacją pomknąć w świat nikt mi tu nie liczy lat. Tak przejeździć fundusz cały niechaj innym wyjdą gały. Tu pobredze tam pobredze, ale mocno w biurze siedze. Żadna siła mnie nie ruszy niechaj innym uschną uszy. Jutro jadę gdzieś daleko kogo tu obchodzi mleko. Niech zostanie wieś ponura tu służbowa czeka fura. Dobre mleko gdzieś daleko szanghaj moskwa czy bogota nie korzysta tylko gość co ogryza w smutku kość. Po cichaczu krowy doi w progu domu swego stoi. Ja mu zrobię przyszłość nową trochę bardziej salonową. Zryję banie po całości aż zatrzeszczą mocno kości, bo się liczy moja racja tak wygląda demokracja.
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Nie wiadomo bo te marionetki przestraszył się hodowców którzy przybyli wesprzeć kolegę Tomka Brulinskiego i chcieli obradowac bez świadków na co zgody nie było i uciekli do pokoju 206 gdzie chcieli przeprowadzić swoje obrady i wysłali sekretarka z informacją że tam czekają. Porodia

Szerszą relacja będzie w TPR

Opublikowano

To nie osądzili czy zaocznie wyrok wydali, przecież mogą wszystko i to będzie w majestacie prawa bo im się wydaje że są Trybunałem Konstytucyjnym.

Opublikowano

Nie wiadomo na razie  co tam ,, uradzili''  ale nie wiem czy mogli jakiś wyrok wydać zaocznie  skoro oskarżony się stawił bo regulamin dopuszcza taka sytuacje jedynie kiedy oskarżony nie stawi się z własnej winy. A tu sąd abdykował hehe

Opublikowano

Najbardziej mnie wkurza to, że wielu pracowników federacji kompletnie nie ma związku z tym wszystkim. Są to często świetni specjaliście. Ja przynajmniej mam takie szczęście, a oni cieszą się, że w pełni korzystam z tego, co oferują. Wkurza mnie, że ktoś tam doi kase na boku. To samo jest w gminie, mleczarni i naszym rządzie. Tylko pytanie, czy jak coś się zmieni to na lepsze. Oby to tylko nie udeżyło tam, gdzie nie powinno. Wyjście z pod oceny to zemsta nie na tych, którzy na to zasługują. Jak coś to tylko straci pracę kilku szarych pracowników i efekt będzie taki jak zwykle.

Opublikowano

Zgadzam się z tobą w pełni koleżanko i absolutnie nigdy nikogo nie będę namawiał żeby rezygnował z oceny bo to bardzo przydatna usługa. Jednak namawiam  wszystkich aby się zainteresowali co się zam dzieje i brali czynny udział w życiu federacji łącznie z wyborami i walnymi. Zabranie tych 2griszy z oceny może w końcu obudzi co niektórych który naleza do federacji aby należeć,, bo i tak mam za darmo.''  

Opublikowano
piszcie odwołanie. do KAŻDEJ decyzji powinna być notka o 14 dniowym terminie na odwołanie decyzja jest niepoprawna. piszcie do sądu administracyjnego bo podejrzewam że federację obowiązują przepisy kodeksu postępowania administracyjnego tak samo jak gminę arimr i inne podmioty
Opublikowano

A tu wyrok do kolegi z łomzynskiego, jedno pismo zaprzecza drugiemu gdzie wyrok wydano na zarzutach w żadnym stopniu nie naruszajacych  statutu a tu gdzie statut się łamie sprawy nie ma bo to nie ich sprawa

Resized_20180312_133844.jpeg

Resized_20180312_133857.jpeg

Opublikowano
pisz odwołanie a potem jak odpowiedzą to skontaktuj się z sądem administracyjnym czy taki przypadek rozpatrza bo nie jestem pewien. ja przez sąd administracyjny mogłem z łatwością w powiatowym arimr wywalić kierownika i jeszcze cba wzięła by ich za dupe ale nie chciałem nikomu robić kłopotów a żałuję. trzeba było dalej z nimi walczyć. dopiero po piśmie z SA wezwali faceta do wyjaśnień a ja dla arimr byłem osoba która nie ma żadnych praw.
Opublikowano

Niech ktoś mi wskaże punkt w którym kolega złamał statut? 

IMG_20171212_110453.jpg