Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogólnie mi to koło d*py lata czym to sąsiad jeździ/pracuje itd. ale widzę i słyszę co po nie których (nie pisze o ludziach na forum bo nie zagłębiam się do tych wypowiedzi i was nie znam) co mówią moi znajomych o tych co maja coś lepszego czy mają więcej pola.  Zjada niestety ich zazdrość i ścisk d*py i wówczas są takie efekty zastaw się a postaw się. 

pomijam fakt jesli bogaty to i mu wolno bo stać ,no ale 100ha to nie aż tak duzo aby kupować ciągnik za 500tys, ale i tak to wyglada inaczej wzgledem 120km za pół melona. Osobiście bym musiał  zamiast papieru toalatowego używać banknotów o nominale 500zł aby szalec z zakupem marnych 120km za pół miliona no sorry.....

Opublikowano
14 minut temu, janczar810 napisał:

Ale po fendt to pewnie ładniejsze zboże mu rosnie tak samo z hodowlą, krowy na byczka na masce sie zapatrzą to i po 2raz do roku sie cielą

Fendt ma osła :P Lamborghini ma byka :P

Opublikowano

fendt - prowincjonalna marka nic nie znaczaca w swiecie i tyle, a w pl sie tym zachwycają jakby były w nim złote czesci ....

Opublikowano (edytowane)

a co mnie obchodzi niemieckie rolnictwo ? 

pokaz mi jaka marka ma najwiekszy udział w całym swiecie :D i jak na tym tle wypada fendt ? :D

ta marka poza niemcami nie istnieje, a istnieje tylko dlatego ze niemcy kupuja swoje, nie jak palaki ....

to jest tak jak ze samochodami....

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

a niby co jest takie super w bugatti ?

cena ? :D to ze ma tysiunc kuni ? tyle to tunerzy wyciagaja z nissana gt-r

Opublikowano

Nie tysiunc tylko tysiunc pińcet :P jego dźwięk jest... przerażająco piękny :) to jest najlepsze określenie jakie mi przychodzi do głowy. Koszt? Ok 10 mln zł albo i więcej...  

Albo taki Koenigsegg Agera... mmm.

Opublikowano
26 minut temu, ozzborn napisał:

a niby co jest takie super w bugatti ?

cena ? :D to ze ma tysiunc kuni ? tyle to tunerzy wyciagaja z nissana gt-r

Jeździj tym swoim passatem nadal xD GTR a Bugatti to dwie inne bajki, z golfa 2 też robią po 1000km jeśli to dla Cb jest porównanie

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Lukas210 napisał:

New holland t5.95 skrzynia 24*24 opony 380 przod tyl 480 obciazniki 400kg klima pneumatyczne siedzenie 3 pary wyjsc hydraulicznych zaczep przesowny automatyczny i dolny roboczy cena 160 netto bez negocjacji jak myslicie ile mozna by ugrac jeszcze z tej ceny?

Niewiele droższy jest JD 5090M.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, KrowieBieszczady napisał:

Jeździj tym swoim passatem nadal xD GTR a Bugatti to dwie inne bajki, z golfa 2 też robią po 1000km jeśli to dla Cb jest porównanie

dwa swiaty :D

jezeli chodzi o cene to na pewno :D

a jezeli chodzi o stosunek ceny do reszty to bugatti jest zerem przy gt-r

gt-r rozkłada praktycznie wszystko z niemiec w tej cenie 

marzenia macie niczym gimbaza i tyle ... samochód za iles tam mln :D o czym my tu rozmawiamy ?

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
ozzborn mysle ze jak bys pojezdzil Fendtem i popracowal w polu to byś zmienil zdanie na temat fendta i coto ma za znaczenie jakie ma on znaczenie w sfiecie grunt ze jest brdzo dobrym ciagnikiem i komfortowym
Opublikowano (edytowane)

Komfortowy Fendt jest ale nie jest najlepszym ciagnikiem, jest przereklamowany I za drogi. Wszyscy sie zachwycają bo w Niemczech pracuje ich dużo a gdzie poza Niemcami Fendt rządzi?? Nigdzie. Przykład mojego kumpla zakochany w fendtach, kupił maszynę do bez orkowej i podpiol do 515 i w polu 5-6 na godzine idzie, zapiol znajomego 6920 i idzie na tym samym polu, tego samego dnia 8-10. Czym to spowodowane? Za cenę 716 nowej mozna kupić wypasionego 6175r i jeszcze zostanę kasa. Moim zdaniem Case i John rządzą na świecie w dużych ciągnikach powyżej 200km a w gąsienicowych  to tylko Case. Wystarczy popatrzeć ile dużych dużych gospodarstw opiera sie na John lub Case.

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

Marka Fendt zdobywała swoją renomę przez wiele lat produkując niezawodne ciągniki i przede wszystkim oszzcędne.Dzisiejsze Fendty to już zabawki np 93 po niecałych 3 tys godzin silnik do wymiany bo się tłok wypalił, 936 nie zrobił 3,5tys godz. i skrzynia do wymiany

12 godzin temu, kr9292 napisał:

Napisz chociaż, że bruttoO.oO.oO.o

Nie wiem ale chba w katalogach netto podają

wiem tyle,że na starcie -30 tys za FAMILY FENDT

i wersja podstawowa tańsza od full o ok 100 tys

Wieczorem jak mi sie uda wstawię zdjęcie oferty co ile i w co można doposażyć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v