Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem. 6110M może wyjść jeszcze korzystniej, o ile na 6120M nie ma jakiejś promocji. A jak ktoś planuje zwiększać moc to bez znaczenia czy weźmie 6110M czy 6120M, ale tak na 100% to byłoby to jeszcze do sprawdzenia.

@przemek28_28 - Case Luxxum (następca Farmalla U pro) i teraz ma chorą cenę, ale JD na 6 MC/RC też podniosło ceny od tamtego czasu.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

Wiem, ogólnie patrząc na te ceny to wszystkich producentów poje.....     nie wiem czym oni sobie argumentują te podwyżki ale cena za ciagnik 100-120 konie nie powinna przekraczać 200 tys. mam na myśli ciągniki topowych marek a nie pod 300 tys. 

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

a kto to wszystko nakręca my bo się zgadzamy na te ceny mi jak powiedział z JD 150 r przeszło  400 tys to go wyśmiałem i co teraz  sam dzwoni że cena do negocjacji itp. tak samo zrobiłem DF to aż potem przyjechał z przedstawicielem z głównej siedziby i już 20 tys dało się bez ale  panowie oni żerują na nas im trzeba troszkę utemperować bo oni prawie 100 tys zarabiają na takim za 500 tys i nie dać poznać po sobie że chcemy te tylko  te markę bajki im opowiadać jak nie ten to będzie iny itp. 

Opublikowano

racja maniek20 jak u nas diler new Holland jak dobrze pamiętam w 2016 roku (był rok przestoju nie było zadnych funduszy z UE)  to chłopaki już się za robota rozglądali bo ich szef mało zawalu nei dostal. przedstawiciele to byli w każdej wsi codziennie ceny dużo nizsze niż teraz i serwisy w okresie gwarancji były za darmo normalnie cuda obiecywali zbey tylko kupic a i tak nikt nie kupowal bo za swoja kase to każdy liczy 20razy zanim wezmie kredyt na glowe.

Wiec poczekajmy jeszcze troche 3/4 dilerow maszyn to zginie smiercia naturalna a reszta będzie się bic o klienta i to ostro bo gospodarstw coraz mniej a koszty coraz wieksze

Opublikowano

Polukajcie po galerii pogadahcue z ludźmi. jeśli już faktycznie kupuje ktoś to cena jest sporo niższa od tych ofert niby ostatecznych o których tu piszecie. Pamiętam jak pisałem z rafalkdziela za t5.120 ostatecznie powiedzieli 215k, pociągnął ich jeszcze i w końcu oddali za 205 tyś 

Opublikowano

Ten jd mc może był z końcówki serii dlatego tańszy. Właśnie kiedy wymieniali serie można było za rozsądną cenę coś kupić, a teraz to sobie odbijaja

Opublikowano

New holland t5.95 skrzynia 24*24 opony 380 przod tyl 480 obciazniki 400kg klima pneumatyczne siedzenie 3 pary wyjsc hydraulicznych zaczep przesowny automatyczny i dolny roboczy cena 160 netto bez negocjacji jak myslicie ile mozna by ugrac jeszcze z tej ceny?

Opublikowano

ten fendt 312 to ma 120km?  bo patrze i jakoś nie mogę uwierzyć :o 

no sorry ale hektarami bym musiał uprawiać maryśke i jeszcze może było by mało :) 

W takich pieniążkach to bym widział w takim ciągniku kierownice osadzoną diamentami, siedzienie z podgrzewaną klapą (mam na mysli o seryjnym montowaniu kibli w fendtach aby kierowca non stop pracował bo to koszta!!! kazda przerwa się liczy) , pozłacane klamki, elektrycznie składane lusterka...........  no cóż kazdy towar ma swojego kupca.

Opublikowano

Chyba ma 120 km, dla mnie te ceny to abstrakcja........Wiem że rocznik 2018 ma być brany w FENDT POLSKA TARNOWO PODGÓRNE

Znajomy rosił mnie żebym popatrzył w necie za używką od pierwszego właściciela ale po przeanalizowaniu rynku stwierdził,że jednak weźmie KOLEJNEGO nowego:$

Opublikowano (edytowane)

ale po co kupowac nowego fendta ? przecież używanych pełno i za 200 tys do wyboru do koloru :D

ponoc to taki niezawodny i twardy traktor ze nawet jak ma 20 tys godzin to i tak jeszcze kolejne 20 tys pochodzi .....

bo kosztuje jako nowy tyle ze powinien wychodzic 100 tys godzin :D:D:D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

jeszcze za hektary po 100 tys płacą :D

perpetum mobile normalnie ...

Opublikowano
Moim zdaniem to jest tak jak znajomy powiedział ma 100ha i trzode sporą produkcje i kupił w zeszłym roku case magnum 340KM a jak zapytałem po co mu taki ciągnik na te hektary jak ma jeszcze dwa fendty , to powiedział po pierwsze był tani bo 520netto , po drugie on lubi jeździć największymi maszynami na okolice a w kredycie na rok i tak go niewiele będzie kosztował i to jest prawda , bo gdyby ktoś chciał kupić taki ciągnik na 100ha mając tylko produkcje roślinna to popłynie na racie kredytu a jak nie to na ilości paliwa ale jak ma dochód z czego innego no to nie ma to uzasadnienia ekonomicznego ale psychicznego że on ma "największego" haha ;)
Opublikowano
16 minut temu, ZELKOW napisał:

Moim zdaniem to jest tak jak znajomy powiedział ma 100ha i trzode sporą produkcje i kupił w zeszłym roku case magnum 340KM a jak zapytałem po co mu taki ciągnik na te hektary jak ma jeszcze dwa fendty , to powiedział po pierwsze był tani bo 520netto , po drugie on lubi jeździć największymi maszynami na okolice a w kredycie na rok i tak go niewiele będzie kosztował i to jest prawda , bo gdyby ktoś chciał kupić taki ciągnik na 100ha mając tylko produkcje roślinna to popłynie na racie kredytu a jak nie to na ilości paliwa ale jak ma dochód z czego innego no to nie ma to uzasadnienia ekonomicznego ale psychicznego że on ma "największego" haha ;)

teraz jak zobaczyłem cena fendt to magnum rzeczywiście wyszedł mu pół darmo tam 12okm a tu 340km . 

Ale po fendt to pewnie ładniejsze zboże mu rosnie tak samo z hodowlą, krowy na byczka na masce sie zapatrzą to i po 2raz do roku sie cielą

• Haha 1
Opublikowano

może chłopaczyna uczestnizył w jakiej reprywatyzacji i ma :D

no na bank nie ma tego case ze swini po 3.5zł :D

Opublikowano
1 minutę temu, janczar810 napisał:

teraz jak zobaczyłem cena fendt to magnum rzeczywiście wyszedł mu pół darmo tam 12okm a tu 340km . 

Ale po fendt to pewnie ładniejsze zboże mu rosnie tak samo z hodowlą, krowy na byczka na masce sie zapatrzą to i po 2raz do roku sie cielą

Fendt wg mnie jest mocno przereklamowany ale jak kogoś stać to niech kupuje, ważne  ze nie za moje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v