Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego, pojechałem tam zbadać swoją pszenicę, mam 50 ton do sprzedania, nie wierzysz że tak jest, to zadzwoń i się przekonaj. Trzeba nagłaśniać ten fakt, żeby taki jeden z drugim, co 200 zł na tonie kroją rolników, jak najszybciej zbankrutowali. A jak masz środki i chęci, to ustaw przed wjazdem do bramy na elewator reklamę, że kupisz każdą ilość paszówki z odbiorem z podwórka po 640 zł/t i zagrasz im na nosie.

Opublikowano

Do mnie dzwonią po 660 netto za parametry konsumpcyjne oprócz gestośći 73-75. Dzwonią od 2 tygodni, więc albo nie ma towaru albo paszarni zaczyna brakować do produkcji.

Opublikowano

Myślę, że nie ma co kontraktować, bo może byc kiepski sezon. Na razie jest nieciekawie, następny tydzień deszcze. A jeszcze pora gradobić nie wybiła. Także jak się skończy towar całkowicie, to dopiero zaczną paszarnie sr** pod siebie i będą zmuszone podnieść ceny. Na razie powołują się na śmieszne prognozy. Jakieś tam. A jak chcą to niech sprowadzają z Ukrainy. Każdy chce tanio, a jakoś nikt nie będzie robił za grosze jak my. TAKŻE jak macie to nie sprzedawajcie towaru.

Szarlej moja ma 14 białka, 33 glutenu, wilgotność 13. Za 660 netto niech sami sobie wyprodukują

Opublikowano

Jakie macie propozycje kontraktów rzepaku na żniwa 2017?

1545

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v