Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Dawid151599 napisał:

a odebrałeś maszyny z placu ? czy jak zapłaciłes całość to Ci przywieźli ?

mi ogólnie chodzi o to zeby ustrzec sie przed firmami które chciałby by oszukać mianowicie nie wypłacic kasy bo niestety ale słyszy sie rózne rzeczy :/

y tylko

przywiezli na miejsce nigdy nic nie brałem od nich co prawda 20 tysi tylko

Opublikowano

fermy drobiu woźniak 800+ Vat termin płatności 45 lub 30 dni :D info z wczoraj kukurydzy nie biorą :/

Opublikowano

Na ich stronie 750 netto ,dziwne bo zawsze najlepiej płacił w moich stronach za paszowke a w tym roku agro as 790 netto pasza .Może Woźniak tańszymi cenami skupu pszenicy próbuje szybciej odbić działkę kupiona na początku roku we Wrocławiu na Kępie Mieszczańskiej 

Opublikowano
1 minutę temu, wyrebski1 napisał:

no tak, ale jak mam te same kilometry to wiadomo, ze zawioze pszenice gdzie jest po 830 zl netto.

Wiadomo że każdy zawiezie tam gdzie lepiej zaplaca ,dzwonilem do ich oddziału w Rogowie Sob to pszenica 750 netto ,zapytałem co taka bida w tym roku z ceną to powiedział mi że po Nowym Roku będzie lepiej 😉

Opublikowano

woźniak coś ostanio kuleje. Bo firma w której pracuje, sprzedała przeszło 2 miesiące temu rzepak, termin płatności 30 dni, a minęło 70 dni i przelał tylko 80tys, a zostało wisi jeszcze 420 tys. Znajomym też za kukurydze wisi bo termin 30 dni, a już zaraz stuknie 50 dni od dnia sprzedaży.

Opublikowano

Wstępnie rozmawiałem z nimi ale jak usłyszałem termin płatności zapytałem o opcje faktoringu odmówił nie wiem dlaczego pewnie cos w firmie sie dzieje i dlatego bo nawet byłbym skłonny mu ten termin płatnosci na 90 dni wydłużyc :) 

Opublikowano
14 minut temu, koniu napisał:

woźniak coś ostanio kuleje. Bo firma w której pracuje, sprzedała przeszło 2 miesiące temu rzepak, termin płatności 30 dni, a minęło 70 dni i przelał tylko 80tys, a zostało wisi jeszcze 420 tys. Znajomym też za kukurydze wisi bo termin 30 dni, a już zaraz stuknie 50 dni od dnia sprzedaży.

Jak wywalił 15,5mln za działke  0,75 arowa we Wrocławiu to wiesz teraz bedzie kombinował.Wozniak codziennie u mnie na wiosce jest ,wyciaga rower z auta i zasuwa gdzieś 2-3 godziny.Takze jak chce znajomy adres to mu podam:D;D:

Opublikowano

Ciekawe czy za działke tez termin płatnosci miał 30 dni :D:D:D

Opublikowano
7 minut temu, ws71 napisał:

Sąsiednia spółka rolna podpisała kontrakt na pszenicę kons 894 zł/t netto

Nie pisz takich rzeczy bo zaraz fistaszek wyskoczy ze swoimi wywodami:D:D:D Przeciez pszenicy jest opór w kraju a w marcu wszyscy rusza ze sprzedaza::D:D:D

Opublikowano
54 minuty temu, lonoh napisał:

Jak wywalił 15,5mln za działke  0,75 arowa we Wrocławiu to wiesz teraz bedzie kombinował.Wozniak codziennie u mnie na wiosce jest ,wyciaga rower z auta i zasuwa gdzieś 2-3 godziny.Takze jak chce znajomy adres to mu podam:D;D:

tylko że 15,5 mln na taką firmę i ilość sprzedawanych dziennie jaj to nie jest nie wiadomo jaka inwestycja. Z drugiej strony dziwi mnie ta cena za te 75 arów. Ktoś coś słyszał co tam ma być?

Opublikowano
19 minut temu, koniu napisał:

tylko że 15,5 mln na taką firmę i ilość sprzedawanych dziennie jaj to nie jest nie wiadomo jaka inwestycja. Z drugiej strony dziwi mnie ta cena za te 75 arów. Ktoś coś słyszał co tam ma być?

Centrum miasta to i takie cena ,jeszcze na przetargu to nie ma co się dziwić .Wywoławcza była połowę mniejsza , a co tam może być ? Kolejny betonowy las 

Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

przy jakiej ilości taka cena ?

400t,jest ktoś wśród forumowiczów co ma  do opchnięcia w połowie lutego 24 t jęczmienia[ do 200km od Bydgoszczy]

Opublikowano

tez mam kolo 30 ton do handlu jeczmienia poczatkiem stycznia chcialem sprzedac jakby ktos byl zainteresowany

jeczmien jary bardzo ladny grube ziarno odmiana ella

Opublikowano
3 godziny temu, lonoh napisał:

Centrum miasta to i takie cena ,jeszcze na przetargu to nie ma co się dziwić .Wywoławcza była połowę mniejsza , a co tam może być ? Kolejny betonowy las 

Co to jest betonowy las ?

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, miwigos napisał:

Co to jest betonowy las ?

osiedle jakieś pewnie :D dziś miałem chyba z 10 tel odnośnie pszenicy i kukurydzy a tydzien temu gdzie dzwoniłem po tych firmach to dopiero pod koniec stycznia takie magazyny zawalone hah :D czyżby brakowało :D ceny bardzo zróżnicowane ;) pszenica od 760 do 830 a kukurydza od 600-740 ceny netto i z transportem :) Niestety nikt przedpłaty nie robi :/ 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v