Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, tadi77 napisał:

k...a stanisław przyjedz sprzedam ci pszenice po 500 wez sobie z 10 t,tylko znikni juz z tego forum

Nie mogę Cię narażac na takie straty jak Ci 780 oferują zrobię to bezinteresownie ;):ph34r:

Opublikowano

Cena będzie na zboża na pewno konkretna, cały zachód tonie w upałach wysycha wszystko znajomy Niemiec który ma biogazownie już kosił kukurydzę wysokości jednego metra bo wszystko usycha więc idąc na logikę co się stało z innymi uprawami ?

Opublikowano

Tyle że krowiarze mają zapasów na pół roku więc na to akurat bym nie liczył:P

Opublikowano
11 godzin temu, staszek131415 napisał:

Nie mogę Cię narażac na takie straty jak Ci 780 oferują zrobię to bezinteresownie ;):ph34r:

ameba, pisałeś że nie będziesz się udzielał. Widać Twoje słowo tyle warte co głupoty jakie wypisujesz.

Opublikowano

No bojak czytam te Wasze głupoty to trudno się powstrzymać i obiecałem nie udzielać sie w kwesti pszenicy post zaś dotyczył kukurydzy ;)

Opublikowano (edytowane)

Ale jedynym głupkiem w tym temacie jesteś ty i tobie podobni.... Przed żniwami chwaliłeś się że kupujesz po 600 i to jest cena jaka będzie po żniwach, każdy pisał staszek jest susza, będzie drożej . Ledwo koniec żniw- już cena dochodzi do 750 brutto za paszówkę a ty nadal skowyczysz że po 600.... To jest skowyt przerażenia i bezsilności , jak możemy ci pomóc? 

A w temacie cen trzody staszek pisze że w grudniu będą po 6zł - niby czemu jak zboże w tej samej cenie xDxDxD

Edytowane przez pawel885
  • Like 1
Opublikowano

Panie staszek powiem tak to co pierniczył w magazynie Tydzień to czysta reklama by kupować materiał siewny z centrali jakie to spaniałe odmiany pszenic ze nawet , susza niema wpływu na plon , to są brednie .

Reklama goni reklamę szkoda że nie powiedział ze i bez wody urośnie i tez da 8 t , i dalej nie rozumieją dlaczego rolnicy nie kupują materiału siewnego takich jak groch , soja bo są za drogie prosta sprawa .

Opublikowano
35 minut temu, staszek131415 napisał:

Ano dlatego że pogłowi śiń spada ostatnio ASF pojawił się w chinach wiesz co to oznacza? Pisałem że zboże paszowe będzie po 600 i tyle kosztuje

Oglądałeś moze tydzień jak rolnik opoiwadał że mim o suszy zebrał 8 ton mówi Ci to co,,s

?

http://wiescirolnicze.pl/ceny-rolnicze/zboza/

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ceny-chleba-rolnictwo-susza-zboze,3,0,2412547.html

Gdzie jest pszenica po 600? Dawaj Stasiu namiary ? Jak ktoś ma za tyle 24 tony lub więcej kupię z każdego regionu Polski!

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, pio25w napisał:

Na olx po 600 to jakieś zmiotki od malorolnych  nigdzie nie znalazłem oferty 24 ton w tej cenie . 

Takie staszki sami dodają ogłoszenia, pojadą potem do chłopa co ceni 750 i powiedzą wejdź pan na olx i zobacz że w sąsiedniej wsi jest po 600, nie kupię u pana za 600 to pojadę gdzieś indziej xD i cyk przyczepka do passata i ogień .... Skoro skupy płacą ponad 700 netto za paszówkę to co za debil sprzedaje po 600 brutto? Widzę że to zamknięty krąg wtajemniczenia i tego nie ogarnie normalny człowiek 

Edytowane przez pawel885
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Zawisza napisał:

@pio25wNa olx pszenica po 600, nie żartuj że nie widziałeś...

A krowiarze to taki zapas mają qq że jutro jedziemy chłopku 1,5ha wyciąć, taki zapas!

To widać że słabi gospodarze u Was a Tacy się nie liczą

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Panie staszek powiem tak to co pierniczył w magazynie Tydzień to czysta reklama by kupować materiał siewny z centrali jakie to spaniałe odmiany pszenic ze nawet , susza niema wpływu na plon , to są brednie .

Reklama goni reklamę szkoda że nie powiedział ze i bez wody urośnie i tez da 8 t , i dalej nie rozumieją dlaczego rolnicy nie kupują materiału siewnego takich jak groch , soja bo są za drogie prosta sprawa .

Szkoda że uważnie nie słuchałeś bo to rolnik się wypowiadał na temat zbiorów u mnie kto ma hodowlę to przed żniwami zapasy porobił bo ceny były korzystne i raczej szału nie ma sie co spodziewać z cenami ludzie tyle nakupili że maszyny na podwurkch stoją bo garaze zasypane zbożem

Opublikowano (edytowane)

Na chwilę obecną ceny lecą w duł tak jest w Grabowcu i w stronę Zamościa pszenica jakościowa 710 zł brutto a pszenica paszowa 620 brutto ale to na chwilę obecną tak jest i tak było i tak będzie zawsze we żniwa .

Tylko bambery sprzedają pszenicę po 620 zł bo kasy brakuje na bieżące wydatki tylko plony są na poziomie  5 i 6 ton .

Panie staszku rolnik się wypowiadał tylko 1 taki jest bo mu kurna za to zapłacili też są gospodarze i w naszych stronach i jakoś takich plonów niema .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Na chwilę obecną ceny lecą w duł tak jest w Grabowcu i w stronę Zamościa pszenica jakościowa 710 zł brutto a pszenica paszowa 620 brutto ale to na chwilę obecną tak jest i tak było i tak będzie zawsze we żniwa .

Tylko bambery sprzedają pszenicę po 620 zł bo kasy brakuje na bieżące wydatki tylko plony są na poziomie  5 i 6 ton .

Panie staszku rolnik się wypowiadał tylko 1 taki jest bo mu kurna za to zapłacili też są gospodarze i w naszych stronach i jakoś takich plonów niema .

@galan99 to wystarczy podjechać do Zamościa i w ZZZ masz jakościową po 781brutto http://www.zzz.com.pl/info.html a paszówka za płotem w animexie po 685 lub 695 brutto. Także warto podjechać ciągnikiem skoro różnica na tonie to 60-70zł a kilometrów raptem max 30.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez thor1984
      Ile krzyknąć za belę 120 x 120 trawy i trawy z koniczyną. Po mojej stronie koszenie i przesuszenie i na wałki. Po stronie kupującego folia, prasowanie i owijanie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v