Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

staszek131415 Nie chce ale muszę obejrzyj filmik możesz się z tym nie zgadzać ale obejrzyj i zacznij myśleć czy czasem nie krecisz na siebie i na mnie porządnego bata

Nie mam z tego żadnych korzyści, udostępniam w celach edukacyjnych, tzn wiedzy nigdy za wiele :) 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kali87 napisał:

staszek131415 chyba już Cię wszyscy mają dość... Idź pobiegaj

:D Napij się wody wątroba się zdziwi B|

Opublikowano

Dobra nie będę Wam nastroju psuł oby się Wasze prognozy sprawdziły i te 800 ł więcej dostaniecie ja tyle mogę więcej zapłacić bo dla mnie to nie są takie wielkie  pieniądze B|

Nie będę już nastroju i samooceny Wam psuł

Opublikowano (edytowane)

Staszek dawaj do mnie po 750zł/t Skoro nie są to takie wielkie pieniądze. Kasa dzisiaj i mój magazyn. Do końca czerwca możesz sobie odbierać dowolne ilości za które dzisiaj z góry zapłacisz 750

przecież to nie są takie wielki pieniądze :D

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
13 minut temu, damianzbr napisał:

Staszek dawaj do mnie po 750zł/t Skoro nie są to takie wielkie pieniądze. Kasa dzisiaj i mój magazyn. Do końca czerwca możesz sobie odbierać dowolne ilości za które dzisiaj z góry zapłacisz 750

przecież to nie są takie wielki pieniądze :D

Jakie 750 jak rynkowa jest 630?

Opublikowano

13 minut temu, gomez181 napisał:

na matif pszenica znów delikatnie w górę :)

Francuzi się zbuntowali to i cena odbiła i bardzo dobrze się stało, tylko ciekawe czy w Polsce co nie którzy wytrzymają ciśnienie, co ciekawe ich straszy się nami i Ukrainą a nam się wmawia że nic nieznaczny, no i spekulacji kończą się powoli pieniądze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Staszek teraz czuje że żyje, 500+, jajka po złotówce, dajcie mu już spokój.... Wczoraj propozycja 660zł netto paszówka 

Kto proponuję za pasze 660?

Opublikowano
7 minut temu, staszek131415 napisał:

Jego bujna wyobraznia :D

Twoja bujna wyobraźnia wieszczy tutaj propagandy i liczne wróżby.. jesteś tak żałosny że dorzucę się chyba dla Ciebie na szlachetną paczkę z caritasu.

Opublikowano

Sam jesteś wieszcz. Ja do Ciebie nic nie mam więc fajnie by było jak Ty byś nie miał nic do mnie.

Co do cen to u nas wszystko stanęło w miejscu. Ceny 620-640 netto pszenica. W okolicznych skupach żadnych kolejek, żadnego zainteresowania. Pytanie jak w innych regionach Polski. W zeszłym roku i dwa, trzy lata do tyłu miesiąc luty przypominał lipiec/sierpień pod względem ilości skupowanego zboża.

Opublikowano

Waldii1 ma racje.

Koniu nie wiem z jakiego rejonu jesteś ale strasznie tania pszenica u Ciebie. W moim rejonie (maz) jest po 650 netto 12% białka, bez targowania. Przyjadą, sami załadują, płatność 14 dni. Przy sprzedaży kilku set ton nie ma opcji o zmianie parametrów i cięciu cen.

Są osoby których satysfakcjonuje cena 620 a innych 710. Niech każdy decyduje za ile chce sprzedać swoje plony.

Opublikowano

Tasomix przechodzi w ręce ForFarmers
https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci/tasomix-przechodzi-w-rece-forfarmers/

Kolejna branża jest przyjmowana przez obcy kapitał. Pan Sobczak będzie ustawiony do końca życia, a ciekawe jak na nas się to odbije ???

Opublikowano

mam znajomego który skupuje żyto tylko żyto mówił mi że telefonów to ma pełno każdy pyta o cenę jakie kolejki i tyle on podpytuje "ile ma pan na sprzedaż" w większości ludzie jeszcze nie sprzedawali  albo mają jeszcze ok 50% zbiorów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v