Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Byłem dziś w Ziempolu, zawiozłem nawet próbkę i wyszła mi pszenica w konsumpcji po 750 brutto, jednak po paru opiniach od ludzi w tym szwagra, mieszka 2km dalej zrezygnowałem z przywiezienia im tego towaru, nawet zbytnio kolejek u nich nie widziałem więc... nie żebym miał cokolwiek zarzucać, przecież u nas żniwa w pełni. No i te godziny otwarcia... Tylko do 18, a gdzie nie zawieziesz na skup to biorą do ostatniego dostawcy, w okolicznych młynach kolejki po pare godzin się ustawiają

Edytowane przez Zawisza
Opublikowano

kolego 20cbr12 zrób badanie w 2 miejscach. mam taka sytuację, ze na jednym skupie pszenica sailor ponad 80 gęstości, a w drugim 75....

a to ciekawe bo też mam sailora i musze powiedzieć że względem roku poprzedniego to o wiele cięższy jest czuc po przerzucaniu tego to myśle że gęstośc ma na bank. w zeszłym roku minimalnie brakło punktu . i robiłem badania w dwóch skupach i to samo tylko opadanie różniło się o 40 jednostek bodajże.

Opublikowano

Byłem dziś w Ziempolu, zawiozłem nawet próbkę i wyszła mi pszenica w konsumpcji po 750 brutto, jednak po paru opiniach od ludzi w tym szwagra, mieszka 2km dalej zrezygnowałem z przywiezienia im tego towaru, nawet zbytnio kolejek u nich nie widziałem więc... nie żebym miał cokolwiek zarzucać, przecież u nas żniwa w pełni. No i te godziny otwarcia... Tylko do 18, a gdzie nie zawieziesz na skup to biorą do ostatniego dostawcy, w okolicznych młynach kolejki po pare godzin się ustawiają

Różnie ludzie mówią, sprzedawałem im wiosną pszenicę i było ok. Kasa w terminie. A z tymi godzinami to faktycznie śmieszne

Opublikowano

To niezłe ceny u Was jak na żniwa u mnie paszówka 580netto i nie ma kto kupić

Opublikowano

po ile cenic za mieszankę jęczmień jary z pszenicą jarą ?

Zboże ładne ,dobrej jakości ,nie porośnięte.

województwo kuj-pom . powiat Grudziadzki

Z góry dzięki za odpw

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy już nawet 3 firmy chcą w takiej cenie kupować. Wybacz ale nie dzielę się takimi informacjami w czasie gdzie ja i znajomi nie sprzedajemy żeby lepszą cenę uzyskać - bo każdy z większa ilością kto się zgodzi teraz sprzedawać robi krecią robotę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v