Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Uziu przy jakiej ilości cena po 4,3?

Jak samochód jedzie w nasze strony to bez znaczenia czy weźmiesz 200l czy 2000l, cena hurtowa

tak ale baryłka to nie 190 litrów a ok. 160 :) co i tak nie zmienia faktu ze 60% to podatki :D

No dokładnie :P

ORLEN 4,59zł

ALSA 4,51zł

I na czym tu oszczędzać..?

Da się z Orlenu kupić w hurcie?

Opublikowano

Morgi, Daniel juz odpowiedzial, jak samochod trase robi to niewazne jaka ilosc :) Ja tam na te paliwo nie narzekam, ale i tak najlepsze jest z Rosji, we wszystkich sprzetach, autach, spalanie na godzine pracy 1-2 litry mniej, to samo w aucie na 100km spada i to sporo.

Opublikowano

macie namiary na paliwo w południowo wschodniej polsce ilości to 1-3 tys litrów czyli juz chyba hurt

Od 3 lat wozi PK Tank  i jak na razie  mi z niczym nie podpadli

Opublikowano

Trzeba teraz kupywać paliwo bo w lecie będzie 5 i więcej

ale teraz to raczej wszędzie zimówka , a to tak dobrze latem na zimowym ganiać ?bo ja słyszałem że nie bardzo

Opublikowano

Jeśli by nie było różnicy to w sprzedaży całym rokiem było by jednakowe paliwo w sprzedaży, a jest jednak letnie i zimowe, czyli jest różnica w samym paliwie jak i jego składzie i tyle, i aby to wiedzieć trza by się zagłębić w jego skład chemiczny, ilość cetanów etc aby wysuwać wnioski  ,oraz czy jest różnica czy jej nie ma należy poznać opinie fachowców na wpływ pracy silnika i jego żywotność w zależności od stosowanego paliwa.

Opublikowano

Oj kolego jak coś sobie niektórzy wymyślą. Parafina jest czy to zimą czy to latem w paliwie taka sama odpowiada za liczbę cetanową, a jej wytrącanie przy niższych temperaturach to taki "skutek uboczny".

Opublikowano

i jak przyjdą mrozy będzie kasza - Darek poczytaj wcześniejsze komentarze na temat paliwa z tej firmy

Widziałem komentarze. Zobaczymy co będzie się działo jak spadnie temperatura ale tak nie będę teraz na nim jeździł. Wygląda na to że niema gdzie kupić w okolicy porządnego paliwa.

Opublikowano

jesli wlejesz w sloik i wyjdziesz z nim na slonce zakrecisz ma byc tecza, paliwo bedzie jasne (prawie ze białe) jeśli faktycznie to jest litewska 0 bio, paliwo super sam biore caly czas i innego na oczy widziec nie chce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v