Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mieszkam blisko granicy wschodniej i różną ropę już widziałem,ale nigdy nie wieżę w okazyjną cenę.Mam kilku dostawców i od innych nie kupię a ci co wożą to wożą dobrą ropę,dobre środki ochrony roślin bo oni z tego żyją i gdy raz oszukają to nie będą mieli się po co pokazywć w ojej wiosce i okolicach.

Opublikowano

Witam wszystkich serecznie!

Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten post dlatego piszę tutaj,

Chciałbym wszystkich ostrzec przed oszustami, którzy od pewnego czasu ogłaszają sie na otomoto podszywając pod ogłoszeniodawców z Polski. Są to jacyś ludzie z Anglii którzy posługują sie krzywą polszczyzną i ogłaszaja maszyny budowlane, rolnicze itp w bardzo atrackcyjnych cenach. po napisaniu do nich wiadomości proszą o kontakt w języku angielskim i proponją transport w cenie maszyny i bardzo wygodne warunki, i tu pojawia sie haczyk w postaci wpłaty 15 czy wiecej procent kwoty na ich konto.Firma nazywa sie Leasing Concepts LTD i ch ogłoszenia pojawiają sie zazwyczaj w piątek popołudniu i w niedziele wieczorem znikają.

Gdy zapytałem o jakieś dokumenty czy zdjęcie numerów czy tabliczek znamionowych kontakt sie urwał.

W spisie firm taka firma NIE ISTNIEJE!

Wiec proszę wszystkich którzy poszukują maszyn o uwagę.

Pozdrawiam

Tematy połączone

Opublikowano

Od dawien dawna jest kilka ofert na allegro i otomoto z bardzo atrakcyjnymi cenami prawie nowych ciągników, rozpoznać można to przez właśnie ogłoszenie pisane przez translator, a w kontakcie tylko jakiś tam email. Ja nauczyłem się nie zwracać uwagi po prostu na takie oferty. Na AF już kiedyś pisał gościu który niby wpłacił takim szujom kasę, więc są jeszcze ludzie naiwni na takie wykręty. Nic za darmo nie ma, nikt nie odda ot tak sobie dobrego ciągnika wartego 300 tys. zł za 50 czy 80.

Opublikowano

linku nie podam bo już sa oferty usuniete. jak co tydzień, napisałem tutaj bo nie czytam forum z braku czasu i wydało mi sie to właściwe bedzie ok aby ostrzec przed takim faktem bo wiem że jest zainteresowanie bo ogłosiłem sie na różnych forach właśnie w sprawie tej że firmy.A że ogłaszają tez maszyny rolnicze to lepiej wiedziec niż stracić taką kase. Na policję nie mogę zgłosic ponieważ nie wpłaciłem nic i nic nie straciłem, ale mam kontakt z kimś kto obserwuje ich działaność. I właśni dostaje dużo wiadomości odnośnie tej firmy czy sprawidziłem co wynikło itd. jezeli to komuś przeszkadza to sorry ale są osoby które sie na takie rzeczy nabierają i uwazam że potrzebne jest rozgłoszenie tej sprawy.

Opublikowano

Dzisiaj w programie interwencja było o Argos Nord West . Firma brała zboże nie płacąc za nie . Właścicielami byli ojciec z synem K. Łatwo typów namierzyć gdy się w wyszukiwarkę wpisze nazwę tej firmy. A przestrzegam bo "uruchomili nowe biznesy" a tej firmy się pozbyli i mieści się ona w prywatnym mieszkaniu w Warszawie

Opublikowano

Ogladal ktos Interwencje dzisiaj w Polsacie bylo o uszukanych ok. 150 rolnikach ktorzy wplacili kase w 2014 roku u dealera na ciagniki FARMER .Kazdy dostal dowod reje.oraz tablice .Farmer zbankrutowal i nie ma kasy ani ciagnikow...masakra .

Opublikowano

Witam wszystkich. Historia zatacza kolo i znów trafiłem na oszusta tym razem z okolic Kołobrzegu (prawdopodobnie) - https://www.otomoto.pl/oferta/renault-90-34-ID6yJdgb.html takiego ciągnika w tej miejscowości nie było a dziś wyszło ogłoszenie z tym samym ciągnikiem - https://www.otomoto.pl/oferta/renault-90-34-ID6yMboT.html#xtor=SEC-8 i to pewne że znowu naciągnie kilku na wpłacenie zaliczek. Jest sku...el bezkarny bo policji nie chce się go namierzyć. Dodam że zdjęcia pobrał ze strony - http://www.oglasi.si/oglas_kmetijstvo/traktorji/renault/traktor-renault-90-34/1014095 . Jeśli jest ktoś na forum z okolic Kołobrzegu niech się do mnie odezwie na priva.

Opublikowano

mało kupowałem od handlarzy ,więc nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie wpłacają zaliczki i to zapewne w kwocie kilku tysięcy bo na 200 czy 500zł  nie jeden machnąłby ręką .

Inna kwestia -jak się słyszy o tylu naciągaczach to nie wpłacać zaliczki tylko zawrzeć umowę -bo rozumiem,że biorą zaliczkę a później sprowadzają sprzęt

Opublikowano

A propo oszustw... Do znajomego przyszedl facet z "olejem " przekladniowym za 60 l chcial 140 zl trochę ponegocjowali i za 100 zl pelny radośći zakupil 60 litrów takiego plynu. Na pierwszy rzut oka wydawal sie bardzo dobry. Na drugi dzień rano nie dalo sie wlaczyc biegu. Pokrywę skrzyni biegów ledwo dalo sie oderwać i okazalo się ze nie byl to olej lecz klej :o także uważać na takie okazje

Opublikowano

Złodziej amator to i paser amator :) Za ten środek na pewno wziął by dużo więcej, może to jakiś utwardzacz do farby albo jakiś impregnat, pewnie ukradł to komuś i myślał że to olej. Znajomy miał punkt skupu złomu w dużym mieście i zdarzały się srebrne przedmioty przynoszone przez żulików co zajumali babce jakąś pamiątkę rodzinną itp i szło to w cenie mosiądzu czy kwasówki zależy co przypominało kolorem.... 

Opublikowano

A wszystko przez ludzką pazerność .bo jeśli kupuje coś za połowe  i myśli  że wygrał los na loteri to jest frajerem. Podobnie z produktami rolnymi ,pierwsze to super cena w ogłoszeniu ,tranzakcja i termin płatności kilka dni zamieniający się w wieczność. W rozmowach wszyscy o tym wiedzą a ciągle działa

Opublikowano

Witam. Kolego Szymonie dziwi mnie twoja  postawa, bo jeżeli ty nie wierzysz w okazje to nie śmiej się z innych bo uważam że twoje doświadczenie życiowe w tych sprawach jest na "poziomie przedszkola". Ja wbrew twoim poglądom posiadam 70% sprzętów kupionych przez takie okazje za które płaciłem nawet tylko 50% ceny rynkowej (zapewniam że chciałbyś odkupić niejedną moją maszynę po cenie zakupu). Jeżeli ty nie wierzysz w okazje nie śmiej sie z innych, a to forum ma pomagać dla wszystkich. Temat ten założyłem kilka lat temu jak pierwszy raz trafiłem na ten sposób "cwaniactwa" ku przestrodze innych z myślą o tym że inni którzy spotkają sie z próbą oszustwa będą sie wpisywali i przestrzegali przed takimi innych, a dzięki takim jak ty tacy którzy chcieli kupić okazję i próbowano ich oszukać boją sie umieścic tu wpis i przestrzec pozostałych korzystających z forum. Zawsze myślałem, że my rolnicy jako "specyficzna grupa społeczna" powinniśmy sie wspierać, wymieniać swoimi doświadczeniami, przestrzegać innych aby nie popełnili błędów które nas doświadczyły, a okazuje się że tu na forum są ludzie którzy tak jak w życiu codziennym (jak w każdej wiosce) potrafią się śmiać z niepowodzeń innych. Przez takich jak i tobie podobnych wg mojej oceny to forum schodzi "na psy" a moderatorzy ośmieszanie i "opluwanie" innych uznają za normę. Staram się być życzliwy dla innych (w dobrym znaczeniu tego słowa) w swoim otoczeniu i chciałem sie podzielić życzliwością na forum, ale jak sie czyta niektóre posty to przestaje mnie dziwić opinia całej Europy że Polak potrafi być Polakowi wrogiem. PS. Pozostawiam pod ocenę własnego sumienia każdego z was który przeczyta ten wpis swój sposób spostrzegania świata wokół siebie, swoich sąsiadów i innych ludzi w myśl zasady "nie czyń innemu co tobie nie miłe", jak masz sie z kogoś śmiać lepiej mu pomóż a "życzliwość wraca z podwojoną siła".

Opublikowano

Czytamy chyba różne posty bo ja nie widzę oplówania ani wyśmiewania w wypowiedzi kolegi Szymona  i kto się śmieje z niepowodzeń innych Sam kieruję się zasadą"nie rób nikomu tego co tobie nie miłe" ale wiara w ludzi nie może oznaczać naiwności

Opublikowano

Skoro kupiłeś sprzęt za 50% wartości to właściciel albo był szalony albo na ostrym kacu bez grosza przy duszy, albo licytacja komornicza. Takie zakupy to okazja ale z moralnością nie mają wiele wspólnego