Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak bym powiedziała za ta czarno-biała ponad 4 miesieczną 1150 zł i tą czerwoną z biała głowa simental 1300 zł ma prawie 6 miesiecy czy to dobra cena?

Opublikowano

Ja na razie przymierzam sie do sprzedaży ich miały isc na krowy jednak zmuszona jestem zmniejszyć ilosc z braku paszy. Brat mówi ze to za niska cena i żeby cenić ta czarno-biała 1300 a ta czerwona z buiała głowa 1500 ale czy to nie za duzo? prosze o podpowiedzi bo jutro ma przyjsc zainteresowany zakupem, a nie wiem jaka podac cene zeby było dla mnie korzystnie, a nie za drogo dla kupujacego. Jałóweczki były pojone mlekiem do prawie 3 miesiaca zycia a teraz jadza siano i granulat.

Gość podlasiak89
Opublikowano

ceny cieląt podlasie 2017 wiek do 40 dni waga do 100kg
hf 8-10zl
ncb10-11
miesne 12-15zl

Gość podlasiak89
Opublikowano (edytowane)

a jak przedstawiaja sie cenu u ciebie? jak kupujesz to wazycie? Zapombialem dodac ze waga od 60kg.

Edytowane przez podlasiak89
Gość podlasiak89
Opublikowano

to jednak u nas taniej bo za 1300 to juz kawał byka ok 100kg a nie 60;)

Opublikowano

to ja i tak wolę 2 hf niż jednego kolora za 1300. jeżeli się mylę to przepraszam

Opublikowano (edytowane)

Nie mylisz się, a ten kolor to może być czerwony hf, jakieś szare mieszaniny z jerseyami, brown swissem - to na pewno charolaise itd :D chociaż po budowie to widać co to jest, to jednak sprzedający jak widzą inny kolor niż czarno biały - 1300 :D   zawsze jakiś jeleń się im trafi i weźmie 

Edytowane przez mlodyhef
Opublikowano

Przy100 kg i więcej cena spada i powinna. Nikt normalny nie zapłaci po 17 zł za100 kg.

Opublikowano

ja płacę 600 do 650 plus VAT za 2 tygodniowe hf jak kupuję od rolników czy z dużych ferm.

Opublikowano

Ten mieszaniec to czarny z białą głową od krowy hf? Z daleka do Ciebie przyjeżdżają? Chyba coś się zmieniło przez ostatni rok, że taki popyt. Do mnie przyjeżdżali z Giżycka, Nowego Miasta Lubawskiego, Przasnysza i każdy się targował urwania telefonów nie było.

Kolejny mieszaniec poszedł za 16 zł/kg - achhh ten olx :D

Opublikowano

Ten mieszaniec to czarny z białą głową od krowy hf? Z daleka do Ciebie przyjeżdżają? Chyba coś się zmieniło przez ostatni rok, że taki popyt. Do mnie przyjeżdżali z Giżycka, Nowego Miasta Lubawskiego, Przasnysza i każdy się targował urwania telefonów nie było.

Czarno biały łaciaty ;) A z różnych regionów przyjeżdżają. Jedne sprzedałem do Dobrego miasta, MO pojechał za Poznań, a to z Bartoszyc dzwonią, Reszel - także z regionu głównie :)

Ogólnie teraz jest mało byczków stąd cena i zainteresowanie, dla sąsiada wystawiłem na dniach to gościu dzwonił i "panie obojętnie jaka cena, aby byczek" ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v