Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja sprzedawałem 2 tyg temu hfxlm 760kg i 722kg - wyszły po 8,5 i 8,4 zł na wagę żywą (sprzedawane na WBC), jałówka pixhf 7,3zł waga zywa 570kg, krowa hfxsm 740kg 6,2zł. Ceny i wagi brutto. Sprzedawałem w ten sposób że ważone u mnie i deklarowana mam cenę na WBC - byki 13,2 brutto reszty juz nie pamiętam.

Do jakiej rzeźni,gdzie poszły?

Opublikowano

W tamten poniedziałek sprzedane dwa: SM 930kg ; LM 923 kg , oba niecałe 23 miesiące po 8 brutto.
Ważone na mojej wadze i na Jego samochodowej i zgadzało się.
Znajomy handlarz, był około 3 tygodnie przed sprzedażą i widział te byczki, to mówił, że około 9 zł, zależy jak mu się wybiją ale 8,60 najbiedniej bo na rytualny pójdą, a jak wczoraj byłem u Niego wypisać mu fakturę, to 8 bo za duże były niby i mu ciapaki na rytualny nie wzięli i jakiś arab klasyfikator brał tylko do 750 kg.
Małe źle, duże źle. Tylko nie wiadomo które gorsze heh

Opublikowano

Dzisiaj handlarz zaoferował mi za byka ok. 750-800 kg HF ładnej budowy 6 zł netto,czy naprawdę ceny w ostatnim czasie tak spadły???

zalezy od rejonu kraju  u mnie w wielkopolsce powiat jarocinski to po 6,2 chodza HF a nawet mniej ale sa rejony kraju gdzie na forum pisza ludzie ze 7,5 dostaja za to cielaki u nas  najdrosze w kraju, heheh Hf od 800- 1000

Opublikowano

Cena dobra gdzie były sprzedane. Mokobody i Łuków przez telefon 12.70 netto za R proponują. Ktoś może sprzedawał im ostatnio??? Jak u nich z liczeniem na Wbc?? Warto ryzykować? ??

Opublikowano

sprzedany byk mieszaniec R po 13.50 plus vat   waga 842 kg brutto w domu i 456 na wbc

i hf  O klasa  po 13  plus vat   690 i 353 kg  na haku

u nas na wbc ceny od tamtego tygodnia złotówe niższe

łódzkie

Opublikowano (edytowane)

sprzedany byk mieszaniec R po 13.50 plus vat waga 842 kg brutto w domu i 456 na wbc

i hf O klasa po 13 plus vat 690 i 353 kg na haku

gdzie takie ceny bo ABP Poland daje 12.30 netto za R, cena przez telefon

50 gr mniej jak tydzień temu Wielkopolskie

Edytowane przez mikcom20
Opublikowano

Więc tak sprzedałem tylko krowę 608kg hf za 4.8 waga i cena brutto. Było proponował mi 7.2 mówi że spadły w ciągu tygodnia po 30 groszy mówi żeby poczekać. Oczywiście mówię tu o hf. Więc teraz cz kam na budziszewakiego ma być jutro zobaczymy co on powie

Opublikowano

Cena dobra gdzie były sprzedane. Mokobody i Łuków przez telefon 12.70 netto za R proponują. Ktoś może sprzedawał im ostatnio??? Jak u nich z liczeniem na Wbc?? Warto ryzykować? ??

jestem z warm- maz a sprzedane były do stałęgo odbiorcy ze świętokrzyskiego

Opublikowano

Cena bydła leci .... dziś propozycja już tylko 7 zl dzwoniłem do innych to proponują już tylko 6.8 masakra w ciągu nie całych dwóch tygodni spadło i dobre 0.6 zl. ..czekać za bardzo już nie mogę obora w budowie Hala wyciagi dojarki umowy pozawierane jak myslicie czekać mogę Max dwa tygodnie?

Opublikowano (edytowane)

Cena bydła leci .... dziś propozycja już tylko 7 zl dzwoniłem do innych to proponują już tylko 6.8 masakra w ciągu nie całych dwóch tygodni spadło i dobre 0.6 zl. ..czekać za bardzo już nie mogę obora w budowie Hala wyciagi dojarki umowy pozawierane jak myslicie czekać mogę Max dwa tygodnie?

To jest loteria jak by sprzedal 3tyg szybciej to bylo by 7.6 a sprzedalem tydzien temu i sprzedalem po 6.9 netto przy 13 szt jestem w plecy w,,,,, tez chcialem jeszcze trzymac do lipca ale jak by jeszcze spadlo to bym nic nie zarobil i 28 miesiecy chowane za gnoj. Jak to mowia zawsze moglo byc gorzej.

Edytowane przez darkuspinex
Opublikowano

jałówka sprzedana we wtorek do biernackiego waga na oborze 496 kg wybiła się na 62,17% 

klasa R2+ po 12,7 netto

odbiorca biernacki, ogólnie żadna ze sprzedawanych jałówek nie miała niższego wybicia niż 55%

od razu napiszę,ze to nie moje bydło tylko znajomych co odstawiają naprawdę sporo sztuk do nich

Podobno biernacki nie bije w tej chwili byków potwierdzi ktoś to??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v