Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

koledzy mam wrazenie ze wy na tym forum zamiast informowac o aktualnych cenach naprawde jak to jeden z kolegow powiedzial bajki piszecie i koncert zyczen robicie. Panowie z bykami jest krach cenowy spadly na leb na szyje i spadaja dalej gdzie wy te ceny 7 zl czy 7,5 dostajecie w mojej okolicy HF 6 zl-6,2 max a nawet nie ktorzy daja ponizej 6 zlotych mieszance 6,5 gora za miesny 6,8- 7 ale wibitna sztuka. zeby nie byc goloslowny zamieszczam adres strony z cenami z roznych punktow skupu i to co wy wypisujecie ile to niby dostajecie za HF to nawet realnie nie jest stanie dostac sie za SM szczegolnie prosze o komentarz od bajkopisarzy z wielkopolski jezeli dostajecie wiecej to wrzucie skan faktury albo podajcie namiar i telefon tych dobroczyncow co wam placa gory zlota za byki moze sie z ktoryms skontaktuje, o ile oczywiccie istnieje naprawde a nie dla przechwalek na forum

strona :   https://rolnicy.jimdo.com/ceny-skupu-bydla-i-trzody/

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

klaso o 12.4 netto caly czas wienc handlarze walo w ciula pendzic ich

kolego ja pedze ich od marca w marcu cena  byla za hF 6.8-7 a teraz 6,2 i z tego co wiem do zniw ma byc poziom 5,5 to jak dlugo mam pedzic?????

mnie poprostu denerwuje pisanie na forum klamstw ze HF ktosc przedal po 7 zlotych jak nikt teraz takiej ceny zwlaszcza w wielkopolsce za SM niedostanie chyba ze super byk. poprostu ja wchodze na forum aby zorientowac sie jaka cena jaka koniunktura ale widze ze na forum kazdy zawyrza cene o 50-60 groszy niz naprawde dostaje. A jezeli dostaje to prosze imie nazwisko i numer komory handlarza i ja natychmiast tam dzwonie aby sprzedac swoje byki

klaso o 12.4 netto caly czas wienc handlarze walo w ciula pendzic ich

Bykow jest obecnie jak gnoju w dodatku ludzie sprzedaja byki ktore kupili 2 lata temu na doplaty teraz byki pokonczyly 24 miesiace doplaty juz niema wiec kazdy sprzedaje a cena w dol a bedzie jeszcze gorzej bo teraz doplata wzrosla i ludzie masowo kupuja cielaki i wszadzaja gdzie sie da nawet do domu)))) wiec strach pomyslec co bedzie za 2 lata chyba bedzie krach a nie zarobek.

A co do forum prosze o udciwosc  prawdziwa cene a nie popisywanie sie kto ile dostal mimo ze dostal owiele mniej

Opublikowano

Jeśli chcesz info kto odbierał to pisz priv chetnie podam dane odbiorcy(chociaż juz napisałem)

Jeśli chodzi o sztuki to nie licząc HO-nie mylić z hf to sztuki były naprawdę ładne a zwłaszcza jałówka, za podobne sztuki w połowie marca ten sam odbiorca dał mi od 7,8 do 8,05,-netto/kg

Opublikowano

W świętokrzyskim jeszcze są normalne ceny ale zobaczymy za kilka tygodni. Wujek ostatnio sprzedał czarno-białego za 7,5 my mamy 2 mieszańce simentala na czerwiec i ciekawe jaka będzie cena obecnie 8+ za takie.

Opublikowano

Sprzedałem dziś krówke 750 kg po 6zł. Wczoraj pomagałem sasiadowi przy załadunku byków dostał po 7zl za hf-y , waga srednio 750kg ładne jak na ta rase, wiek 2 lata, przynajmiej na paszporcie. Odbiorca ten sam co u mnie.

Opublikowano

7,5 to nie taka zła cena

tyran. Ja słyszałem że po żniwach to za darmo będą brać, a później to trzeba będzie dopłacać , żeby wzięli...

Tak masz racje MARIUSZ'u handlarze wmawiają nam to od dawna,że bydła pełno a w  tygodniu min 2 tel za bydłem

Opublikowano

wielkopolskie mieszance SM i MM 7.5 netto   śr. waga 790  netto cena słaba ale taki czas

powiec mi kto ci dal za mieszanca 7,5 w wielkopolsce to zadzwonie , poprostu niema takich cen

Opublikowano

7,5 to nie taka zła cena

Tak masz racje MARIUSZ'u handlarze wmawiają nam to od dawna,że bydła pełno a w  tygodniu min 2 tel za bydłem

koledzy wmawiaja nie wmawiaja w wielkopolsce podstawowe info o cenach jest w pismie i na stronie internetowej wiesci rolnicze klikni sobie i tam zeczywiscie ceny wyzsze sa ale nastepnie zadzwon do kogokolwiek z tej listy to nikt ci nie da takiej ceny co tam przy jego firmie figuruje   i denerwuje mnie ze mowisz ze gdzies ceny sa na poziomie 7, 5 naprawde realne ceny  sa ujete na stronie jeszcze raz pisze  https://rolnicy.jimdo.com/ceny-skupu-bydla-i-trzody  jezeli ktokolwiek daje wiecej za HF i mieszance pisz kto i wrzucaj telefony handlarzy podziel sie ta wiedza tajemna ja mam do sprzedania ale nikt niechce mi dac za HF 7 zlotych a za mieszanca 7,5mowie 6,4 to max za super HF i 6,8 za ieszanca miesnego i po ciezkich negocjaciach

Opublikowano

Dlatego kazdy co pisze na tym forum ze w wielkopolsce za HF dostal 6,8- 7 zl a za mieszanca 7,5 poprostu klamie i tyle jezeli nie to niech wrzuci telefon handlarza ktory mu tyle nawalil zadzwonie do niego i napisze na forum ile fktycznie dany handlarz proponuje a ja widze ze tu kazdy pisze waga byka i cena z kapelusza ( oczywiscie kupujacy zawsze tajny)  i to mnie mega denerwuje

Opublikowano

koledzy wmawiaja nie wmawiaja w wielkopolsce podstawowe info o cenach jest w pismie i na stronie internetowej wiesci rolnicze klikni sobie i tam zeczywiscie ceny wyzsze sa ale nastepnie zadzwon do kogokolwiek z tej listy to nikt ci nie da takiej ceny co tam przy jego firmie figuruje   i denerwuje mnie ze mowisz ze gdzies ceny sa na poziomie 7, 5 naprawde realne ceny  sa ujete na stronie jeszcze raz pisze  https://rolnicy.jimdo.com/ceny-skupu-bydla-i-trzody  jezeli ktokolwiek daje wiecej za HF i mieszance pisz kto i wrzucaj telefony handlarzy podziel sie ta wiedza tajemna ja mam do sprzedania ale nikt niechce mi dac za HF 7 zlotych a za mieszanca 7,5mowie 6,4 to max za super HF i 6,8 za ieszanca miesnego i po ciezkich negocjaciach

Pisałem juz wcześniej odezwij sie na priv podam Ci nr tel

a z tą stroną to cóś mi trolem jebie

Opublikowano

Po co tak reklamujesz uparcie tą stronę? Masz w tym jakiś interes???

nie reklamuje strony tylko podaje zrodla gdzie sa prawdziwe ceny transakcyjne zeby inni urzytkownicy mogli sobie porownac jak sie wielkopolsce placi w jakim konkretnie skupie bo masz tam telefony do danych handlarzy a nie jakies ceny  z kapelusza wziete ktore sie tu podaje nie podajac kto tyle zaplacil

Opublikowano

tyran do Biernackiego 

pomijam wiarygodnosc Biernackiego z placeniem za HF wyjsciowe 6,2 mieszance 6,6 bo dzwonilem

Opublikowano

co do krowek sie nie wypowiadam bo nie mam ale za HF wyjsciowa cena 6,2 kazdy moze zadzwonic jak mi nie wierzy, no za super HF 6,4 i to max co proponuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v