Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ramzes Ty masz pewną wagę? Bo podajesz tu najwyższe ceny. 9,20 brutto to jesteś liderem sprzedaży jak na razie na foro. :D

Sprzedane sztuki kilka z luzu i kilka z uwięzi do Eco Beefu Węgrzynowo. Waga mnie miło zaskoczyła, ale wybicie tych z uwięzi słabe. Jeden byk miał 50% wybicia i co najważniejsze nie był to jakiś najgorszy szczupak. Z luzu wybiły się od 55 do 58 %. Cena 13.20 za R netto. Byki MM, NCB i HF. Następnym razem szukam innego odbiorcy ;) 

Opublikowano (edytowane)

Waga pewna bo samochód wazony na pusto i na pełno. To byly byki sasiada a ja swoje sprzedalem po 8,1zł netto

Moje z luzu wzial 5% potracenia a sasiad mial wiazane  to 6%

Edytowane przez ramzes1224
Opublikowano

mlodyhef.

A liczyłes jak Ci wyszło w przeliczeniu na zywo wage ?

Jeden wyszedł po 6,6 + vat i to właśnie ten co dał 50%. Reszta kręci się od 7 do 7,8 + vat, a dwa dały 8,2 + vat. Spora rozbieżność. 

Opublikowano

mariuszd93 Czy nie kantowali na wadze nie jestem pewien na 100% ponieważ nie mam jak zważyć samemu. Ważyłem się na ich wadze potem jeszcze raz razem z bykiem i wszystko się zgadzało.

Opublikowano

A co ci daje ze zwazysz sie z bykuem...bez sensu

Według mnie jest to dobry sposób żeby sprawdzić czy waga elektroniczna nie odejmuje np. 5%. Jak coś nie tak to mnie poprawcie.
Opublikowano

Mam pytanie . Czy ktoś może potwierdzić że widział takiego pilota ? Pytam z czystej ciekawości .

Opublikowano (edytowane)

Sposób jest dobry ale na wagi które oszukiwały na zasadzie ,,gumowej piłki" - większość wag już tak nie działa - trzeba uważać na to czy ktoś nie wkłada np. rąk do kieszeni aby przełączyć pilotem, są też niestety wagi noweczesne programowane dla odpowiedniej wagi i kilogramów i jedynym lekarstwem jest albo szczegółowa i fachowa kontrola na miejscu, albo posiadanie własnej wagi

Edytowane przez tabasco
Opublikowano

Zm bm kobylin placi teraz przelewem na drugi dzień. Chodzi o nowa ustawę vat tyle ze oni calkowicie zeszli z gotówki. Sąsiad który ma ponad 100 sztuk bydla wszystko do nich oddaje i jest zadowolony. Kuzyn tak samo. Ostatnio znajomy sprzedawal 11 sztuk i tez platnosc na drugi dzień.

Opublikowano (edytowane)

Witam sprzedawal ktos z was ostatnio bydlo do zm bm kobylin warzne chodzi mi czy sa wyplacalni czy płacą. ostatnio sprzedawalem to bez problemu fakturkę wystawilem i kasa do reki a teraz chca tylko na przelew.

uważaj na nich, w tym tygodniu byli opisani w lokalnej gazecie, gotówka do ręki, uważaj na wagę. Inaczej daj sobie spokój. Edytowane przez asica698
Opublikowano

Byk czarno biały ładnie umięśniony 640kg po 8,5 zł , poszedł do firmy Bajak z Łagowa.

Przy uczciwej wadze uwazam,że cena nierealna

Zm bm kobylin placi teraz przelewem na drugi dzień. Chodzi o nowa ustawę vat tyle ze oni calkowicie zeszli z gotówki. Sąsiad który ma ponad 100 sztuk bydla wszystko do nich oddaje i jest zadowolony. Kuzyn tak samo. Ostatnio znajomy sprzedawal 11 sztuk i tez platnosc na drugi dzień.

Potwierdzam brali od kolegi jałówki LM/CH 7,8,-netto sztuki z luzu i bardzo ładne przelew na drugi dzień

Dzis sprzedane do zmbm kobylin 8 sztuk hf po 7,5 netto. Zaplacone przelewem po zważeniu.

jaka waga??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v