Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie z Agrostarem wygląda to tak-jak mam na sprzedaż to dzwonię do gościa który kupuje i zglaszam ile ,przyjeżdża ,i w oborze podaje po ile zapłaci za sztukę,ładuje u mnie,zbiera jeszcze po okolicy i na ustaloną godzinę jadę do Włodawy na wagę w zakładach mięsnych.Czasami na wadze do ceny ludziom coś dokładają  do sztuki-nie słyszałem żeby obcinali,faktura jest wystawiana na Agrostar,kasa zawsze na koncie 14 dni,kiedyś potrzebowałem to przeleli wcześniej.W moich stronach kupują dużo,skitka 7 %,a jak się dłużej czeka na ważenie bo jest kilka samochodów z bykami to było 6 %.Zawsze z ceny byłem zadowolony,waga stacjonarna,,zakładowa i każdy sobie zagląda ten co sprzedaje .

Opublikowano

Agrostar  ma  jakies  udziały  w  tej masarni  we  Włodawie , GRAMAR  chyba  sie  nazywa  .
tez  tam  kiedys  kilka  razy jeździłem  , ale  to  było  za  czasów  Marianka , i przyjeżdżał sprinterem  tylko  do mnie po  3-4   sztuki.

Jak  z  pewnością  tej  wagi - to  tez  cholera  wie

Opublikowano

Udziałów to raczej nie mają ,we Włodawie to  chyba tylko biją dla Agrostaru i rozbierają a ostatnio jak kilka miesięcy temu sprzedawałem to mówili że mięso idzie na serbię,grecję a jaka prawda to nie wiem,ale mają tam duży ruch.W maju będę teraz sprzedawał i też do nich,a akurat na tą wagę ludzie nie klną,ale wszystkim nie dogodzi.

Opublikowano

Widzę kolego moje strony wiec zapytam gdzie odstawiasz i jak z ich wiarygodnościa. Mam na sprzedaz 4szt mieszance. Jeden praktycznie klon Tempera (wpisz w google to bedzie pierszy temper Simental)z katalogu waga lekko 750kg na czysto pozostale 3 po 700 kg netto. Ile mozna wiac za takie sztuki i kto najlepiej placi w rejonie północnej wlkp.

Sprzedaje do tego co da więcej, z jednymi handluje dość długo z innymi skończyłem współpracę jeśli chcesz jakieś bardziej szczegółowe info zapraszam na priv

Opublikowano

chyba muszę ku..rwa jakiś neon przy bramie postawić bo do mnie żaden z wysokimi cenami wstąpić nie chce

Opublikowano

Na ogolnej tez moga sporo opierdzielic chociarz jak teraz sprzedawalem na ogolna to i tak jakos wiecej wazyly jak na samochodowej hehe.
Nastepne pewnie w maju ale juz bedzie swoja waga i wszystko przez nia pojdzie.

Opublikowano

Kiedyś powiedział mi znajomy na którego wadze  /ma skład nawozow i węgla / często ważyłem samochody ze zbożem ,żebym pilnował by pusty i potem załadowany stawał w tym samym miejscu.

Opublikowano

Z  tym  stawaniem w tym samym miejscu  - to bajka  , chyba że  z wagą  cos nie tak, też o tym słyszałem i sprawdzałem .

Wożąc  zboże  z ciekawości sam sprawdzałem- wyświetlacz był na  zewnątrz , widoczny z  traktora i  2 m  w  ta  czy  w tą nie robi  żadnej różnicy .

co do  wody  , w zimie  to  niewykonalne , w lecie  trzeba po prostu patrzeć , to widać  przecież .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v