Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Juz sprzedane , ale jakby przyjechali to sa następne na sprzedaż

Ja tam juz im dawno podziękowałem, jeszcze jak pod inną nazwą byli. Na konkretny dzień sie z nimi umówić jest niemożliwością. Przyjadą jak bydło wygłodniałe, a na okarmienie to wiedzą konkretnie odciągnąć.

Opublikowano

Kolego Honda ja też tam raz oddawalem tylko ze na żywą wage dwie krowy. To na wadze mnie stukneli z 100kg lekko i od tamtej pory omijam ich szerokim łukiem. I słyszałem w okolicy że na wbc kolesia chcieli na 30kg na sztuce oszukac, tylko ze on oddawal wieksza ilość i umówił sie że bedzie przy wazeniu ;-)

Opublikowano

zawsze tak było i jest u nich to kasa przed załadunkiem abo gotówa

soltys48 masz racje zawsze tak sprzedawałem do nich ale ostatnio u nich sie posr...o z kasą przed załadunkiem ogólnie biernacki olewa swoich dostawców z płatnościami nawet ryczałtowców

Opublikowano

ogółem to dziwnie interesy robisz. Na wadze im się nie udało to na ceNIE CIE OJE BALI

Ale nie, zaplacil mi 8.3  a faktura miala przyjsc na mnie z rzezni bo tak jakos kreci i ze niby zobacze ile zarobil. Ogolnie chodzi mi o to ze jeszcze tak kantuje i narzeka a tyle forsy zarobil pajac, zreszta jak teraz czytam ze niektorzy sprzedaja mm po 7.5 to wyobrazcie sobie ile tak handlarz wtedy zarabia.

Opublikowano

Watpie ze dał Ci za byka 8,30 + vat ,z uczciwej wagi i zarobil ponad tysiaka.Pewniej oddał do ubojni pomijając siebie zeby nie płacic 19% podatku dochodowego, a przy okazji odzyskał vat z jakiejs innej sztuki. Tak mi sie wydaje

Opublikowano

Nie  chodzi o podatek dochodowy - tylko o  VAT .

Żeby  go odzyskać musi udokumentować  przelew .

Po  co  ci ta  wiedza , jesli ci  zapłacił - nie  zgłębiaj  tego , zostaw  swoja kase , a  co  nie twoje to mu oddaj i tyle 

Opublikowano

soltys48 masz racje zawsze tak sprzedawałem do nich ale ostatnio u nich sie posr...o z kasą przed załadunkiem ogólnie biernacki olewa swoich dostawców z płatnościami nawet ryczałtowców

nie tak dawno oddawałem jałówko-krowy i kasa od ręki

Opublikowano

Ale  z  tej  faktury sie  tego nie dowiesz , pewnie  rzeczywiscie kupił od  kogoś  jakąś  krowę, może  bez papierów i nie mógł  wykazać  tego kupna i przelewu - to  zrobił przelew na  twoje konto , żeby  odzyskać  vat 

Opublikowano

Ale to niemozliwe ze zostalo 1000 z tego musial miec zarobek z mojego byka i co dostal na ubojni ponizej 1000zl za krowe no chyba ze za lezaca ale gadal o tej krowie 4 dni wczesniej to raczej ktos by nie czekal tyle dni zeby mu zdechla :D. Koniec spamu bo tu o cenach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v