Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Rosja dzis zniosla embaego na wieprzowine z Unii wiec jest szansa na poprawe sytuacji 

Dzis Niemcy bez zmian gielda czyli 1.45 euro

oby tak bo było bo poniżej 5zł nie ma opłacalności

Opublikowano

: " Jak mówił Kutyła, wzrosło zagrożenie ASF. Rozprzestrzenianie się choroby w zachodniej części kraju grozi likwidacją hodowli i zamknięciem rynków eksportowych, także unijnych".

Nareszcie powiedziane zgodnie z prawdą , czyli wschód Polski to taki dodatek do Uni

Opublikowano

Co do jedrzejewskiego to sprzedałalem mu z 3 lata temu na wadze oszukiwali bardzo "pilot w kieszeni" teraz sprzedaje do zakładu mięsnego Gaik waga zgadza się a cena taka sama. 

Co do Niemców to bez zmian  

Opublikowano
22 godziny temu, Ambitny657 napisał:

gobarto gdzie ma siedzibę ? biorą indywidualnie czy poprzez pośrednika? jakieś namiary?

główna siedziba we Warszawie ulica Kłobucka. Z tego co wiem to teraz głównie pośrednicy. 

Opublikowano

3,60 zł uświadomiał tydzień temu jeden odbiorca: pomorskie...

Opublikowano

Wczoraj już były sugestie  że w środę spadną o 2-3 eurocenty,prawdopodobnie Niemcy zostali całkowicie wykopani z Chin ,pierwszy kwartał może być nieciekawy i do tego bioasekuracja rozciągnięta na cały kraj ,to może być koniec drobnotowarowej produkcji trzody w Polsce

Opublikowano (edytowane)

wiceminister zapowiedziała też rozszerzenie bioasekuracji na terenie całego kraju.

- Co jeszcze trzeba robić? Bezwzględnie stosować się do zasad bioasekuracji na terenie całego kraju, bo niestety już mamy do czynienia z przypadkami ASF-u po lewej stronie Wisły i musimy te obostrzenia wprowadzać w całym kraju - stwierdziła.

http://www.agrofoto.pl/finanse/lech-trzeba-stosowac-sie-do-zasad-bioasekuracji-na-terenie-calego-kraju,75447.html

Edytowane przez ws71
Opublikowano

Dzikom noże niech o bioasekuracji powiedzą , bo mogą nie wiedzieć że maty powinny mieć .:ph34r:

Opublikowano

Państwo zarabia na zwierzynie,jest właścicielem lasów i wszystkiego co w nich jest to tak jak rolnicy powinno ogrodzić swoje gospodarstwa( lasy) a na wjazdach założyć maty;-)

Opublikowano

No słuszna koncepcja . Jestem za . Leśniczy mógł by prowadzić książkę wizyt gości w lesie , tak jak hodowcy trzody . Da się jeszcze mnóstwo debilnych i niepotrzebnych przepisów wymyślić , tylko szkoda że nic to nie daje w walce z ASF .

Opublikowano

no nie,ale winę za roznoszenie ASF zwalają na rolników i Ukraińców  ze swoimi kanapkami

a dziki łażą,a jak za wolno łażą to sie je pakuje na samochody i podwozi dalej

Opublikowano

No bo to wszystko dla dobra ... - właściwie to nie wiem czyjego :(:(.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v