Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz święta, nowy rok i bialko nagle spadło. Tłuszcz tak samo. Gdy krowy dopiero się powycielały byl tluszcz 4.2nie raz a teraz 3.97 bialko bylo 3.4 jest 3.17

Opublikowano

Chyba w żadnej innej mleczarni tak parametry nie skaczą jak w chorzelach. :)

Opublikowano

Lukow lumiko tl.4.01 bi.3.10 ilosc 7500l. 1.43zl.                                                                                                                                 Danielhaker a czemu pytasz czy dobil do 1.90 co mialy byc podwyzki?

Opublikowano
2 godziny temu, artek27 napisał:

Lukow lumiko tl.4.01 bi.3.10 ilosc 7500l. 1.43zl.                                                                                                                                 Danielhaker a czemu pytasz czy dobil do 1.90 co mialy byc podwyzki?

Nie wiem o podwyżkach. Po prostu ostatnio rozmawiałem z takim znajomym chwalipiętą i twierdził, że ponad 1,8 wychodzi za kilkanaście tysięcy litrów. Parametrów nie znam, ale powiedzmy że przeciętne

Opublikowano
10 godzin temu, danielhaker napisał:

Nie wiem o podwyżkach. Po prostu ostatnio rozmawiałem z takim znajomym chwalipiętą i twierdził, że ponad 1,8 wychodzi za kilkanaście tysięcy litrów. Parametrów nie znam, ale powiedzmy że przeciętne

To dobrze wiedziec bo w tym miesiacu bede mial ponad 10tys litrow bialko przyszlo mi z pod oceny ponad 3.40 to ciekawe czy cos uda sie wynegocjowac. A kiedy myslisz zebe dzwonic na poczatku stycznia czy wczesniej?

Opublikowano
łuków to jedna z najbardziej "bandyckich" mleczarni płacą jak im się podoba odsawiałem do nich i wiem coś otym znam wielu co do nich oddaje i zreguły są to albo mali kilka-kilkanaście krów lub tacy 50-200 i to z nimi się liczą a jak gdzieś usłyszą że obniżka w sąsiedztwie to u nich napewno zaboli lepiej . w rykach za grudzień bez premi bo dużo w listopadzie skupili .
Opublikowano

Mam trochę wieści z OSM Koło, ale najpierw chciałem przeprosić kolegę, który wcześniej prosił mnie o cennik z Koła, niestety nie znalazłem

W styczniu prawdopodobna obniżka w Kole o 15 groszy. Prezes chciałby obniżyć o 20 gr ale rada się nie zgodzi i będzie to około 15 gr w dół. To pewna informacja.

Co do likwidacji Łowickiego oddziału w Koninie, odbyło się jakieś spotkanie na ten temat, na którym był też prezes osm Koło. Prezes powiedział, że chętnie przyjmie nawet dzisiaj 70% dostawców z Konina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v