Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cena nie spadła poniżej 1,05 w najgorszym czasie 

nie narzekam, wiadomo są lepsze i gorsze miesiące ale kredyty są więc doić trzeba :)

Przez 4 lata współpracy nie jestem zrażona OSM Włoszczową :)

Opublikowano

mi proponują 1,56brutto vatowiec przy ilości podobnej ponad 20tyś czyli na początek dają chyba ze słabą parametry masz

Oni woza do mlekovity więc po co się z nimi zadawać w razie kryzysu będą płacić znacznie mniej niż np.mlekovita albo wogole wstrzymają odbiory
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Oni mają straszne ciśnienie na dostawców z Łowicza. Za wszelką cenę chcą Was podkupic. ;)

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

@Skubis69, nie mam rozliczenia jeszcze ;) ale też wyjdzie około 1.68 brutto

Opublikowano

Kolego a ile macie potracen na udziały?? U nas na fundusz 7gr.
Wypłaty super ale uważam że to już szczyt tego co powinniśmy dostawać bo już zaczyna kolegom na łeb walić i żeby znowu paru sie nie zachlystnelo...
1.60 godzina cena ale niektóre mleczarnia jak zwykle wpisują bez sensu ceny, tak już jest jak rada rządzi...
quname="Farmer6820" post="2156730" timestamp="1504863802"]

SM RYKI
30000L tł4.28 bi. 3.46
1.79 brutto

Opublikowano

No i niech ktoś mi znowu powie, ze duży może więcej jak to nasz grzesiu wieszczył o mlekpolu.
Śmiech na sali +5gr za sierpień taki moloch.
To Piątnica teraz ok 1.9 zł będzie przy ponad 30tys?

Opublikowano

To przenieś się do Piątnicy jaki problem. Co Ty myślisz że prezes tą kasę sobie do kieszeni bierze. On jest prezesem i jest rozliczany ze swoich decyzji przez radę nadzorczą. Patrz na to długookresową a nie że liczy się tu i teraz. Zauważ jak Mlekpol w kryzysie trzymał sztucznie cenę tylko po to aby nie zostawiać na lodzie swoich dostawców. Nie w hossie lecz w kryzysie widać wartość mleczarni!!! 

Opublikowano

@Skubis69 na udziały mamy potrącane 10 gr. Niestety to rynek wyznacza cene a nie rada ;) to zle ze rozwija sie i zakład i gospodarstwa ? Wszystko powinno isc razem w parze :) a to ze ryki nie rozdaja nowych samochodów rolnikom to trudno ;) wystarczy miec wędke a rybę się powoli złowi ;)paniętaj ze konkurencja tez jest pomiedzy mleczarniami i jesli sasiednia dobrze płaci druga nie chce byc gorsza;)

.

Kolego ja absolutnie nie mam nic przeciwko żeby nam płacili po 2zl ale nie chciał bym żeby rozbudzili nam apetytu i... a chyba sam pamiętasz jak mielismy cene dwa lata temu. A tak jak koledzy piszą mądrze wydawać jak jest hossa żeby też zostało jak przyjdzie kryzys a nie znowu spadnie do złotówki...

Opublikowano

Piątnicy nie potrzebni są nowi dostawcy. Przerzut wystarczy.

Opublikowano

Jak Mlekpol teraz płaci? Chyba nikt nic jeszcze nie napisał.

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Spomlek
kaz.2,72
bi. 3.51
tl. 4.09
cena brutto 1,69 dla vatowca
- 7 gr fundusz
Ilość powyżej 40 tys.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v