Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj przekręciłem kluczyk żeby włączyć światła z tyłu,świeciły sie ok 4 godz. i coś koło tego nabił licznik!Ręki nie dam sobie za to uciąć jakby chodziło o zakład,ale tak mi się wydaje.Więc nie chodzi w nich o stosunek obrotów do czasu tylko upływają normalne minuty.

Opublikowano

Spalanie Lamborghini R2.76 wacha sie od 2.02l do blisko 8l na mth

Spalanie 2,02 zwozka belot z pola 2 przyczepami zaladunek na owijarke, a potem ukladanie.

Spalanie okolo 7l do 8l w agregacie 3m mial dosc ciezko nie podaje dokladnie bo nie pamietam ile dokladnie spalil.

Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale nie moge ich wstawic.

Opublikowano

trochę śmiesznie, bo lepiej wiedzieć ile mtg przepracował silnik a nie godzin, bo moze być ciągnik który zapiepsza przy cieżkich pracach i ma mało godzin a my go później kupimy i sie pierdzieli wszystko ale może być taki co stał tylko na wolnych obrotach bo ktoś coś musiał poprawić itp, kijowo trochę... :/

DODANE:

po za tym, to jak to jest możliwe, tak sobie pomyślałem, jeśli koło, lub wał napędza nam sensor (induktosyn) bo jakoś musi być przekazywany sygnał obrotowy, to jesli mamy większe obroty to mtg naliczają sie szybciej, to nie może być ustawione według godzin zegarowych, bo jest to realnie niemożliwe, w JD 2040 też jest elektryczny pomiar i nie ma takiego śmiesznego liczenia, po prostu mtg to mtg a godzina tak samo, obie jednostki są od siebie niezależne i tyle

a że wam dokładnie przy 1500 obr/ min w godzinę wychodzi mtg, to znaczy się że wtedy pasuje jedna jednostka do drugiej, ale przy mniejszych obrotach jest to po prostu niemożliwe, mtg naliczać powinna się wolniej, czy w ciapku czy w JD czy nawet w DF - mtg to ta sama jednostka i przy tych samych obrotach w każdym ciagniku powinien jednakowo obracać sie licznik

Opublikowano

Tyle, że w DF nigdzie nie masz napisane że licznik pokazuje mth jest tylko klepsydra czyli zwykłe godziny. W prasie jeżdżę na 1100rpm a w orce 1800rpm zarówno w jednym jak i w drugim godzina licznikowa jest równa godzinie zegarowej.

Opublikowano

Arek uderzył w sedno te ciągniki nie liczą mth-motogodzin tylko h-godziny na obrotomierzu jest klepsydra i litera h nie mth. Mth jest zawsze uzalezniona od obrotów wału korbowego. Moim zdaniem jest to wada tych ciagnikow... powinny liczyc motogodziny .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinWoos
      Witam posiadam taki problem ze podnosnik po zgaszeniu silnika opada, prawdopodobnie z powodu niskiego stanu oleju moje pytanie jest takie gdzie jest bagnet lub cos innego zeby sprawdzic poziom oleju I jaki olej dolac? Wybaczcie ze zadaje takie pytania ale jestem zielony w tej dziedzinie
    • Przez hiper81
      mam problem z prawidłowym pomiarem temperatury oleju w silniku. Wskaźnik się ustawił na MAX... wymieniłem czujnik, i mam wrażenie że odczyty nie są prawidłowe bo dość szybko licznik zaczyna wskazywać maksymalną temperaturę. Szukam przyczyny dalej... 
      Rezystancja czujnika rozpoczyna się na pokojowej temperaturze od ok 1,8 kOhm i leci w "dół" w miarę ogrzewania czujnika. 
      Czujnik uszkodzony ma rezystancje w temperaturze pokojowej ok 7,5 kOhm - zakładam że uległ uszkodzeniu skoro nowy ma niższą. 
      ALE.. 
      w liczniku wymieniałem również żarówkę od kontrolki i musiałem go zdemontować i otworzyć - na jego płytce jest przełącznik nie dostępny bez rozebrania - ale nie ma opisu od czego on jest - to jest jedyny przełącznik na tej płytce elektronicznej licznika. 
      Macie może wiedzę co to? 

Nie zrobiłem zdjęcia - ale rozbiorę ponownie i zrobię fotkę, na ten moment pokazuje tylko jaki to typ licznika (znalazłem w necie wygląd) - ale mój ma "nie cyfrowy" wskaźnik motogodzin reszta wygląda tak samo. 
      https://pl.aliexpress.com/item/1005004460813453.html

• Przez asus921
      Witam.
      Co moze byc przyczyna wycia hydrauliki? Swieci sie kontrolka od hydrauliki i wyje. Podnosnik dziala normalnie. Jak deliktnie nacisne na sekcje to wycie ustepuje, jak cofne dzwignie to wyje. Olej dolalem, bo bylo malo, ale podnosnik i wyjscia hydrauliczne dzialaja normalnie tylko na luzie cos wyje jakby sie jakis zawor zacial?
      Ciagnik nie uzywany 2 lata, potrzebny teraz na kilka godzin do podciagania przyczep. Stal i sie zepsul xD.
    • Przez daizor
      Tak jak w temacie kompletna serwisów-ka w języku angielskim.

Instrukcja do pobrania :
      http://www.wrzucaj.com/518069

Proszę o wciśnięcie "głosuj na post do góry"
      W sprawie hasła do archiwum pisać na PW
    • Przez arty
      Jak prawidłowo używać tzw sprzęgło pięciominutowe WOM w ciągniku Deutz/Same/lamborghini?

Mam z lewej strony dźwignie z pozycjami - Wałek WOM zależny od prędkości jazdy/luz/wałek zależny od obrotów silnika.
      Aby przełączyć dźwignię z luzu na zależne od prędkości jazdy mogę to zrobić przy pracującym silniku - nic nie zgrzyta - aby przełączyć z luzu na zależne od obrotów murze zgasić silnik bo w przeciwnym razie jest zgrzyt.... (sprzegło pieciominutowe cały czas wyłączone). Aby wałek zaczął się obracać muszę jeszcze przekręcić elektryczny przełącznik....  -nie znam sie na tym ale to chyba to sprzęgło pięciominutowe.... - tym też wyłanczam WOM np na nawrotach...
      Gdzieś słyszałem ze  aby nie zużywało się jakieś tam łożysko powinno sie po skończonej pracy z WOM wyłączyć sprzegło pieciominutowe - właczyć luz na dzwigni i następnie sprzegło pieciominutowe znow przelaczyc na pozycję załączone tak jak w trakcie pracy WOM. Nie wiem czy ta instrukcja dotyczy konkretnej marki czy w ciagnikach SDF też powinno sie tak robić???
  • Dodaj nową pozycję...
v