Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano

A w czym chodzi c-360?? Bo ja bym sie rozglądał za jakimś zetorem tylko kwestia w czym chodzi... bo albo 5211 albo 7211 lub nowsze wersje. Ewentualnie URSUS 3512... ale to jak bys trafił dobrą sztukę :-)

Opublikowano

A 7211 nie bo mam już,

a c-360 chodzi z opryskiwaczem, rozisewaczem, bronami, prasą, itp. czyli lekkie prace Ja myśę nad czymś zachodnim.

• AgroTeam
Opublikowano

Ale do 30 tyś to możesz szukać hm... jakiegoś Fiata, albo MF i jego pochodne Można by jeszcze JD na 1640 czy 2030 ale tam przebiegi są po 8000MTH

Opublikowano

Znajomy kupił JD 1040 bez przodu za 18 tyś. Ma wspomaganie, ogrzewanie w kabinie, sporo biegów i naprawde jest super. C 360 przy tym jelonku siada. Polecam tego JD.

Opublikowano

Właśnie ogladałem tego z allegro fajny jest, moze ktos z was ma więcej fotek ? :) Ale za 20 tyś mozna kupić ale nie 27 tys. przecież 7211 ładny jest za tą kase.

Opublikowano

tomb2 jesli moge ci cos poradzic to wejdz sobie na stronke www.technikboerse.de

wlacz sobie polski jezyk w lewym gornym rogu i tam znajdziesz w wyszukiwarce fajne jd takie jak cie interesuja.pozdro

Opublikowano
kup sobie  ursusa 3512 ( massey ferguson 255) lub nawet c-360 3p

mają ten sam silnik i palą połowę tego co zwykłe c-360  i 1/3 tego co zetor, poza tym jest żwawy i zwrotny

Chyba troszke ci się pomieszało

Opublikowano

Troszke pomieszałeś spalania poszczególnych ciągników mam MF 255 i C360 i wcale nie jest ze spalaniem tak jak piszesz to samo tyczy się porównania perkinsa z zetorem

Opublikowano

wszystko zależy od egzemplarza i warunków w jakich pracuje

ja mam U3512 i c-330

ale mam kilku znajomych , którzy mają mf255 lub c-360 3p i do tego ztora lub zwykłe c-360, efekty są takie jak już wcześniej pisałem

mój 3512 mocno w dupe dostaje i też dużo nie pije

Opublikowano

Mf 255 nie chce za słaby wole mieć te 10 km zapasu :P Jak juz to cos zachodniego... ale jak narazie zrobiłem remont i c-360 jeździ jak diabeł :)

Opublikowano
wszystko zależy od egzemplarza i warunków w jakich pracuje

ja mam U3512 i c-330

ale mam kilku znajomych , którzy mają mf255 lub c-360 3p i do tego ztora  lub  zwykłe c-360, efekty są takie jak już wcześniej pisałem

mój 3512 mocno w dupe dostaje i  też dużo nie pije

Jeśli nie dużo tzn ile ???? pali ci 3512

Opublikowano

Byłęm w SDF Polska i oglądałem ciągnik taki który miałby wspomóc moją 360 w pracach z prasą zwijającą , kosiarką , opryskiwaczem , rozrzutnikiem tandem 6 ton , beczką asenizacyjną .

Oglądałęm lampo 70W zwrotny ale głośny , biegi strasznie ciężko wchodziły , agroplusa 70 jeszcze z silnikiem chłodzonym powietrzem bo już będą z innym silnikiem i chłodzonym wodą wygodniejszy od lambo chociaż ma taką samą kabine tylko lepiej wykończoną ale jest wg mnie za drogi , explorera 95 clasik , biegi ciężko chodziły , w miare zwrotny tylko strasznie niewygodna kabina tańszy od agroplusa i jeszcze same silver 95 silnik ładnie gwizda turbinką kabina ok tylko dość ciężko chodzi wspomaganie

Porównując kabiny tych ciągników z kabiną w moim MF 4270 to jednak w moim jest wygodniej , biegi wchodzą leciutko , lepiej są rozplanowane dzwignie

Lampo już nie jest w polsce składany

Opublikowano

jakis czas temu kupiłem fiata agri 680 dth 70 km 4x4 z 1984 roku za 17tysiecy.troche sie balem ze może jakiś szajs.ale teraz wiem juz ze to byl dobry wybór.chodzi jak burza sprytny,zrywny,bardzo prosty w obsłudze.ma świetne rozwiązania.jestem w szoku.zadnych przecieków z sieczkarnia nawet dymku nie pusci.oczywiście ze sprawnym przednim napędem.pali mniej niz 360.a nie ma zadnego porównania.kabina ogrzewana z wentylacją.ma orbitrol.a to wszystko w cenie c-360.

Opublikowano

pozdrawiam wszystkich czytajaccych forum od kilku lat przebywam za granica cztam dosc czesto forum :i opinie ludzi wypowiadajacych sie na stronach tego rodzaju i powiem wam krutko ( cudze cwalicie ! swego nie znacie ! ) wy nawet nie wiecie jak polskie maszyny i traktory chwala se ludzie za granica moze nie ma ich za wielu bo polska promocja jest tak ciekawa ze nie ma o czym muwic , w skali 1do 5 ja oceniam 0,5 takie jest moje zdanie ja rozumiem ze na przyklad w tej chwili jest cena c-360 z roku 84 r 16-18 tys a nqprzyklad zetora czy fiata w leprzych opciach i km mniejsza to tylo dlatego ze jest tam elektronika kazdy lubi wygode zeby mu w kabinie bylo cieplo w zimie lub chlodzone w lato ale ja mysle ze to wszystko dzieje sie dlatego ze pomyslcie sobie taka zecz kupisz sobie traktor zekomo wszystko dziala klima ogrzewanie itp: traktor ten ma przepracowanie ponar 7000 mtg ty go kupujesz jak myslisz jak dlugo on ci wytrzyma bezawaryjnie , ja nie mysle zebys dany traktor kupowal do jazdy do kosciola co niedziela czy na zlosc sasiadowi bo kupiles inny leeprzy zagraniczny, ty po prostu go kupujesz do pracy ! po myslni polskich handlazy poztaw siebie w ich sytuacji oni sciagaja traktor ! maszyne oni musza ja sprzedac musza tesz na niej zarobic zecz oczywista kupujesz za***ista maszyne bez wyciekow bez zadnych niby wat po intensywnej eksplatacji okazuje sie ze jedna czensc siada druga i co sie okazuje czesci drogie maszyna czy traktor staje w pracy serwis niedostepny bo za duzo elktroniki robota nie zrobiona zdziwienie i lament . Ja mysle ze przy takim zakupie zagranicznego traktora ktury jest nafaszerowany elktroniko trzeba sie glemboko zastanowic czy naprawde czesci bendo do stempne do danego modelu przez jakis

conajmniej jeszcze czas czy sie okaze ze po paru latach wywalajac parae tys zl okaze sie ze benda musialy powstac w polsce szroty traktorow i to zagranicznych bo sie okaze ze nie mozna dostac czesci zamiennych a polskie traktory przynajmniej jak do tej pory jezdza 30 i wiencej lat awaryjnie czy nie ale czesci pasuja i to jest spoko + pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Trudno się z kolegą nie zgodzić no może nie we wszystkim bo przy większym areale jest problem z parametrami i wydajnością ciągników URSUS no i komfortem więc te maszyny są w tyle ale do małych gospodarstw i średnich czemu nie.

Opublikowano

co ty kryniek bredzisz ja mialem na 30 ha tylko 3512 przepracowalem nim 7200mth i dopiero zaczol sie sypac ale nie znam wytrzymalszego ciagnika tej mocy ursusy so bardzo wytrzymale a odpowiedni model na dany areal napewno jest oplacalny i sprawdzi sie w terenie

Opublikowano

Ja proponuje jakiegoś przechodzonego JD. Za 30tys zł jest duży wybór. Można nawet kupić o dużej mocy, ale niestety śa to stare modele i na pewno wypracowane. Jeśli ma być podobny parametrami do C-360, to spokojnie za 30tys zł można kupić 20letniego JD o mocy ok. 60-70km (nawet z napedem 4*4).