Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kto podpisuje kolejne umowy z firmami które "oszukują"? Nie chce mi się dalej tego ciągnąć bo i tak Ciebie Damian nie przekonam. Wulgarnie wyjechałeś na mnie to koniecznie musiałem odbić ta "piłeczkę". Już o 12:58 w moim poście zapisałem, co zrobisz w marcu 2023. Tyle w temacie. Udanych zbiorów w 2023 roku. :)

Opublikowano

Ja myślę że to wszystko działa w obie strony. Firmy nie szanują plantatora a plantator nie szanuje firm. Mam przeczucie że wszyscy będziemy żałować jeśli dojdzie do tego że jedna lub dwie firmy będą miały monopol na nasz tytoń. Obym się mylił ale dobrze to nie wygląda,a takie bezsensowne kłótnie na forum są niepotrzebne. Pozdrawiam 👍

Opublikowano
4 godziny temu, tomekk1986 napisał:

Po co pisać rzeczy nieprawdziwe? Dzwoniłem do pieczonki, nie ma mowy o wyrownaniach powyżej 23zl. Piszesz ze ,, prawdopodobnie” albo ,,podobno”, pytam się po co? Jest telefon, strona internetowa, dzwonisz i wiesz, a nie piszesz rzeczy kompletnie niepotwierdzone. Wyrównanie częściowe tj. do 23zl, jeśli byłoby inaczej to proszę Zadzwon i zapytaj ale nie wypisuj głupot. Pozdrawiam 

Człowieku pomyśl nim coś napiszesz. Pieczonka strzelił sobie w jedno kolano twierdząc że wyrówna wszystko a teraz sytuacja wygląda jak wygląda i teraz ma strzelić sobie w drugie kolano obiecując takim jak Ty że jednak wyrówna a wyjdzie inaczej? Kto Ci teraz obieca coś oficjalnie zwłaszcza przez telefon... Co w sytuacji gdyby powiedzieli Ci że wyrównają a na koniec sezonu okaże się że nawet Pękala nie równa? To oni mają równać jako jedyni? W marcu się wszystko wyjaśni. 

Sezon jeszcze trwa i może się wiele wydarzyć ....jeszcze firmy te najgorsze mogą się okazać całkiem ok w porównaniu do najlepszych. 

Opublikowano

Kiedyś był tylko praktycznie PM i uniwersal na rynku i wały robili takie ze głową mała. Ciężko było o wezwanie to każdy coś dawał "żeby kartka była " wierzchołki jedna z firm od nas ok  17 lat temu kupiła po zlotowce. Każdy ciężko pracował bo każdy się dorabiał ale mało kto się dorobił". W sporej części gospodarstw są nowe ciągniki,  ładne obejscie, zadbane, ale wszystko to jest efektem poświęceń  wyrzeczeń i ciężkiej pracy waszych i moich rodziców.dlatego tez uważam ze jeśli ktoś nadal planuje uprawe powinien mieć chociaż małą gwarancję że ktoś go zwyczajnie nie wy***ie na pieniądze.jeżeli zakontraktował i przywiózł a firma obiecała podpisała umowę ewentualnie aneks a w ch...leci to wina.firmy.kiedyś w.Leżajsku to trzeba było pod bramą stać a za bramą temu co ruchem kierował na taśmie  żeby na odpowiedniego kupującego trafić a czasem i ta sztuka się nie udawała. Jak nie wiecie nie pamiętacie zapytajcie rodziców 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, tofik420 napisał:

Człowieku pomyśl nim coś napiszesz. Pieczonka strzelił sobie w jedno kolano twierdząc że wyrówna wszystko a teraz sytuacja wygląda jak wygląda i teraz ma strzelić sobie w drugie kolano obiecując takim jak Ty że jednak wyrówna a wyjdzie inaczej? Kto Ci teraz obieca coś oficjalnie zwłaszcza przez telefon... Co w sytuacji gdyby powiedzieli Ci że wyrównają a na koniec sezonu okaże się że nawet Pękala nie równa? To oni mają równać jako jedyni? W marcu się wszystko wyjaśni. 

Sezon jeszcze trwa i może się wiele wydarzyć ....jeszcze firmy te najgorsze mogą się okazać całkiem ok w porównaniu do najlepszych. 

Pomyslalem. I teraz przeczytaj co piszesz, ze wyrówna częściowo. A ja twierdze, ze każda firma równa częściowo( z wyjątkiem agrobud). Częściowo znaczy do 23zl. Jeżeli się nie zgadzasz z tym co pisze, albo masz inne informacje, to rozumiem, ale bezsensu kłótnie o coś, co można wyjaśnić dzwoniac do biura Agrotab. Po sezonie będzie wszystko jasne kto miał/ lub nie miał racji na temat obiecanych częściowych wyrównań jak Tofik to nazywa.

Edytowane przez tomekk1986
Opublikowano

Witam obserwuje wasze spostrzezenia dotyczące obecnej sytuacji tytoniowej,Bardzo łatwo poznać kto plantator i widać wyraźnie ludzi z firm którzy dzięki kłamstwem kupili trochę tytoniu tego roku ,To że firma w przyszłym sezonie podniesię o te 50 gr nie ma znaczenia wystarczy ze ten co jest obecnie kompetentny podnieśie o 1zl jak myślicie gdzie plantatorzy sprzedadzą CI co dziś są nieuczciwi zbiorą plon tzn wiatr w magazynie czyli kłamstwo ma krótkie nogi tak to wszystko działa 

Opublikowano
13 minut temu, tomekk1986 napisał:

Pomyslalem. I teraz przeczytaj co piszesz, ze wyrówna częściowo. A ja twierdze, ze każda firma równa częściowo( z wyjątkiem agrobud). Częściowo znaczy do 23zl. Jeżeli się nie zgadzasz z tym co pisze, albo masz inne informacje, to rozumiem, ale bezsensu kłótnie o coś, co można wyjaśnić dzwoniac do biura Agrotab. Po sezonie będzie wszystko jasne kto miał/ lub nie miał racji na temat obiecanych częściowych wyrównań jak Tofik to nazywa.

Mam inne informacje. Piszę ,,prawdopodobnie,, bo to jak wyżej wspomniałem zależy od całości rynku.... ,,Częściowo powyżej 23 czyli np. z 23 na 24 ale nie 25 .....i tyle w temacie. Kur....jak z dzieckiem 

Opublikowano
1 godzinę temu, tofik420 napisał:

Mam inne informacje. Piszę ,,prawdopodobnie,, bo to jak wyżej wspomniałem zależy od całości rynku.... ,,Częściowo powyżej 23 czyli np. z 23 na 24 ale nie 25 .....i tyle w temacie. Kur....jak z dzieckiem 

Dokładnie, czyli uważasz ze firma Agrotab wyrówna do np do 24zl, ja twierdze inaczej, a to kto ma racje pokaże czas:-)

Opublikowano (edytowane)

No naprawdę jak z dzieckiem! 

Człowieku jeśli nawet Pękala nie wyrówna to czego niby miałby równać Pieczonka? Czytaj co piszę! Podzieliłem się tym co wiem a ty mi coś zarzucasz czy jak to mam rozumieć? Nie wiem jak wyjdzie to wszystko ale wiem co bierze pod uwagę Pieczonka. Straciłeś trudno nie Ty jeden ale powtarzam... sezon jeszcze trwa i wszystko może się obrócić.

Widzę że szkoda tu się dzielić nowinkami bo jakiś dzieciak zaraz zakłady chce jakieś robić... 

Dnia 1.12.2022 o 13:11, tomekk1986 napisał:

Czy to jest oficjalna informacja? Bo nie dostałem info. 
i teraz posypać głowę popiołem kto uważał ULTP, za ,, solidna firme”, bo chociaż wyrównuje. Wiadomo było ze to się tak skonczyc bo to są za duże pieniądze. 
pozdrawiam.

Tego też nie wiedziałeś czyż nie?

Pokaż mi jeszcze o to o co prosiłem kilka stron wcześniej...czyli gdzie Grzyb obiecał wyrównania! Albo się grzecznie ode mnie od....

Edytowane przez tofik420
Opublikowano

Po prostu uważam ze zbyt pochopnie wnioskujesz i oceniasz- nie zawsze prawidłowo. Tydzień temu Universal dobry bo wyrównuje, tydzień później zły on i wszyscy inni, poczekajmy do końca sezonu na wnioski i podsumowania. Czas pokaże, uważam dyskusje za zamknięta. 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, tomekk1986 napisał:

Po prostu uważam ze zbyt pochopnie wnioskujesz i oceniasz- nie zawsze prawidłowo. Tydzień temu Universal dobry bo wyrównuje, tydzień później zły on i wszyscy inni, poczekajmy do końca sezonu na wnioski i podsumowania. Czas pokaże, uważam dyskusje za zamknięta. 

Ja pochopnie wnioskuje i oceniam? O czym Ty piszesz? Ja dzwonię z nieoficjalnym info do agrotabu jak ze sraczką czy Ty? Kiedy napisałem że Uniwersał dobry czy zły? Nazbierało ci się chłopaku pytań i odpowiedzi na nie !

A o końcu sezonu piszę cały czas a ty tylko powtarzasz się za mną i coś próbujesz ugryźć tylko po co kiedy gramy w jednej drużynie.

Edytowane przez tofik420
Opublikowano (edytowane)

Wasza kłótnia trochę przypomina mi kłótnie rodziny na pogrzebie o spadek wujka z Ameryki (wujek to firmy skupujące tytoń ) ten ukradł nie on ukradł po co sprzedawaliście tytoń w wakacje 1 klasa po 19 zł a jakby za jedynkę daliby wam 10 złotych tez byście sprzedali ??? Bo co aby wyprzedzić sąsiada . Teraz wielkie żale ze tytoń się nie opłaca a za rok znowu sierpień i oddawanie towaru za bezcen aby być pierwszym … 

Edytowane przez AndrzejTyton
Opublikowano

Są osoby na tym forum po niżej 30 do których,,dzieciaku,, bym nie powiedział.

Tytoniu w sierpniu nie sprzedałem ani nawet we wrześniu więc nie ścigam się z sąsiadem a na chwilę obecną mam sprzedane może 20% ale jak chyba nawet AndrzejTyton Tobie pisałem że solidaryzuję się z tymi co sprzedali..... widać że niepotrzebnie i niepotrzebnie się dzielę tym co wiem.

Opublikowano
9 godzin temu, AndrzejTyton napisał:

Wasza kłótnia trochę przypomina mi kłótnie rodziny na pogrzebie o spadek wujka z Ameryki (wujek to firmy skupujące tytoń ) ten ukradł nie on ukradł po co sprzedawaliście tytoń w wakacje 1 klasa po 19 zł a jakby za jedynkę daliby wam 10 złotych tez byście sprzedali ??? Bo co aby wyprzedzić sąsiada . Teraz wielkie żale ze tytoń się nie opłaca a za rok znowu sierpień i oddawanie towaru za bezcen aby być pierwszym … 

12 godzin temu, tomekk1986 napisał:

Obydwa zaśmiecacie tylko to forum jeżeli jesteście plantatorami to wstyd , chyba że reprezentujecie firmy to załóżcie sobie inne forum .

Opublikowano

Ty kolego wyżej chyba się nagrałes z tym sprzedawanie latem tytoniu. Każdy oddaje towar kiedy chce to jego święte prawo .W zeszłym roku nikt firmom nie zarzucał o wyrownaniach bo nie mówili o tym bądź deklaracja na umowie .Obecnie po prostu kłamią są nieuczciwi po prostu .Jeszcze trochę nie będzie firm bo nikt nie będzie sadzil obserwując ile plantacji zostało zlikwidowane .Kto przestał sadzic raczej na dużą skalę nie zacznie .Gdy w przyszłym sezonie będzie jedna tylko podwyżka ciekawe kto sprzeda u tych co obiecują a oszukują. Nikt im nie zaufa ze wyrównają. No pamięć mamy dobrą my plantatorzy .

Opublikowano

Witam czytam tak i czytam na chu... TA głupia dyskusja. Ja sprzedałem tytoń koniec września, powód sprzedaży nie żeby szybciej od sąsiada tylko by mieć wolny czas na inną pracę. Gdy sprzedawałem zapytałem czy wyrownuje firma jeśli będzie podwyżka. I do dwoch firm woziłem tytoń, agrobud odpadł na starcie wiadomo czego. A rozczarowanie Universalem ale co poradzisz sami nie wiedzieli co jak z tą ost. promocją. Strata jakaś jest na ale co poradzisz, nauczka jest jakaś na drugi rok. Ale nie rozumie os. co wiedzieli ze nie będzie żadnego wyrównania i wozili wozili a teraz pierdo... głupoty, żale srale. 

Pozdr

Opublikowano

Jedziemy dalej....

AGROBUD przedstawia ceny obowiazujace od dnia 08-12-2022 do odwolania. 

- dla grup

1 - 28, 10zl

2a - 24,10zl

2b - 21,30zl

1s - 27,10 zl

1a - 26,10 zl

2 - 23,10 zl

3 - 19,00 zl

3a - 17,40 zl

4 - 14,00 zl

4a - 13,00 zl

5 - 7,00 zl

6 - 5,00 zl

Zainteresowanych zapraszamy do zapisow w biurze lub telefonicznie.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, tofik420 napisał:

Jedziemy dalej....

AGROBUD przedstawia ceny obowiazujace od dnia 08-12-2022 do odwolania. 

- dla grup

1 - 28, 10zl

2a - 24,10zl

2b - 21,30zl

1s - 27,10 zl

1a - 26,10 zl

2 - 23,10 zl

3 - 19,00 zl

3a - 17,40 zl

4 - 14,00 zl

4a - 13,00 zl

5 - 7,00 zl

6 - 5,00 zl

Zainteresowanych zapraszamy do zapisow w biurze lub telefonicznie.

Indywidualni też czy to tylko grupa ? Ostatni SMS dla indywidualnych cena 1 klasy suchej 26.10zl od 05.12 . To kolejna podwyżka czy po prostu grupa ma 2 zł drożej ?

Edytowane przez Miran