Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest ze szkoleniami które mam wpisane w biznesplanie, czy tytuł szkolenia musi być identyczny z tym który mam wpisany w biznesplanie czy może się trochę różnić?

Opublikowano

Wczoraj skladalem wniosek o młodego z poprawkami i pani która to prowadzi kazała napisać mi oświadczenie o pradzie i wodzie ze nie będę korzystał z prądu ojca ani wody (woda ze studni ojciec z lini)  czy wy też mieliście takiego dziwnego prowadzącego?  I kazała wywalić tabele 21 w ktorej są wydatki wiec wywaliłem. Przecież nikt chyba nie będzie mi sprawdzał faktur skoro 100 % premii przeznaczam na zakup pola. Pani była z Opoczna teraz poszedł wniosek do łodzi znając życie będą kolejne poprawki pod inną osobe 😃

Opublikowano

sukces odezwali się po 60 dniach jak by nie zmiany ze zwierzętami to nawet by się nie odezwali a teraz nie wiadomo czy nie wpadną kury i króliki policzyć czy są 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jeśli KE zaakceptuje te zmiany to opłaca się poczekać. :) Może się pospieszą, żeby zdążyć zrobić jeszcze ze 2 nabory po 150tys. bo powoli kończy się PROW, a pieniądze jeszcze są. 

Opublikowano

Dokładnie może dadzą może nie a czym więcej dadzą tym znowu ceny większe maszyn i kolejny rok bez nowego sprzętu a za rok niech zmienia jeszcze punktacja to połowa nie dostanie z tych co teraz 

Opublikowano

Ale marudzicie,kto ma czas poczeka,chyba większa szansa jest na zwiększenie pomocy niż na to,że nie będzie więcej  naboru na MR :P

A jak ktoś się orientuje ile środków wydano na MR .a ile zostało do 2020 to wie,że zmiany są bardzo możliwe.

Opublikowano
19 godzin temu, dzikidaniel napisał:

Robisz szkolenie, po czym temat tego szkolenia wpisujesz w BP. Ważne by temat szkolenia pokrywał się z tematem dotacji.

Chodzi mi o tytuł, czy musi być identyczny,  robiłem zmianę do biznesplanu, dodałem tam szkolenie, wpisałem tytuł który podali mi w ODR, dostałem zgodę na zmianę biznesplanu, zrobiłem szkolenie, a teraz dostałem certyfikat  i tytuł tego szkolenia jest minimalnie inny (1 słowo inne) niż to co mi podali wcześniej w ODR i wpisałem do zmiany biznesplanu i nie wiem czy robić teraz zamieszanie w ODR zeby mi zmienili ten certyfikat czy nie ma to az takiego znaczenia,  wystarczy żeby sens szkolenia był podobny.

Opublikowano
4 godziny temu, bartek19990 napisał:

Jeśli to prawda, to chyba trzeba będzie wycofać wniosek i składać w przyszłym roku :)

To już lepiej poczekaj na nowy PROW ma być 100 tysi ale euro

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, staszek131415 napisał:

To już lepiej poczekaj na nowy PROW ma być 100 tysi ale euro

Dobry pomysł. Jak mówisz, że takie piniendze się szykują, to chyba tak zrobię :)

Panowie, to czy ktoś postanowi zaryzykować i poczeka rok czy nie to jest jego indywidualna sprawa, jednemu to odpowiada drugiemu nie i tyle w temacie.

Edytowane przez bartek19990
Opublikowano
2 godziny temu, adamn999 napisał:

Jestem z naboru 2017 i też ludzie zastanawiali się czy nie czekać na nabór 2018 bo miało być 150

Wybory panowie wybory są 2019 do sejmu , mogą dać .

Opublikowano

takie poprawki to ja mogę robić co dzień ciekawe czy pierw wpadnie kontrola czy kasa na konto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v