Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Takie pytanie? Czy w maju będę mógł złożyć wniosek na młodego rolnika jeśli teraz złożyłem na modernizację a gospodarstwo mam od 1 stycznia 2018 i będę po raz pierwszy składał wnioski o bezpośrednie dopłaty?

Teraz jestem jeszcze w ZUS czy na kurs muszę przejść przed składaniem wniosku czy po przyznaniu premii?

Edytowane przez falcon83p
Opublikowano
5 godzin temu, emergency12 napisał:

Ja u siebie sie pytałem to powiedzieli że jak najbardziej

Ale to jest glupie jedni moga a niektorzy  nie 

Ja sie jutri jade spytac jak to bedzie 

Opublikowano

@krystal1 mogłeś poczekać aż kasa będzie na koncie. Zmiana cofnąć nie można. Mają 30 dni n akceptację zmian. Pani prowadząca to kto? Babka z arimr? Jeżeli tak to będziesz musiał czekać na akceptację zmian biznesplanu i jak będzie akceptację OR to prześle dyspozycję przelewu do Warszawy.

Opublikowano

Tak chodzi o babkę z ARiMR mówiła że już może robić dyspozycję,  czyli teraz muszę czekać na akceptację biznes planu.  Czy jak pójdzie ta dyspozycjia do Wawy to długo się czeka na pieniądze?

Opublikowano

Ktoś z perspektywy czasu i doświadczeń podpowie mi, jeśli ma się złożony wniosek na kupno maszyn, w zamian chcesz zmienić na zakup ziemi, ile czasu trzeba czekać na zgodę w agencji?

Opublikowano

Witam. Mam pytanie mianowicie mam 15 ha i planuje złożyć wniosek o premię młodego rolnika  na nowy ciągnik o mocy 60-70 km . Czy mam szanse  go dostać oraz ile mniej więcej wynosi przelicznik mocy na ilość hektarów ? 

Opublikowano
45 minut temu, Farmer345 napisał:

Witam. Mam pytanie mianowicie mam 15 ha i planuje złożyć wniosek o premię młodego rolnika  na nowy ciągnik o mocy 60-70 km . Czy mam szanse  go dostać oraz ile mniej więcej wynosi przelicznik mocy na ilość hektarów ? 

Składałem wniosek na MR 2017, mam na własność 16ha i nie było żadnego problemu z ciągnikiem do 95KM

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, sumek666 napisał:

Ok dzięki :D 

mkasprzak60 Ja mam 10 ha swojego i 5 ha dzierżawy ale według zasad przyznawania maszyn powinni przyznać, również ta ciągniki co mam aktualnie nie będą się wliczać  do oceny ponieważ mają ponad 20 lat

Edytowane przez Farmer345
Opublikowano (edytowane)

Przelew jest? ;)

Najlepiej płacić z konta na które wpłynęła premia. Do tego warto dla bezpieczeństwa wydrukowac potwierdzenie przelewu.

Jezeli masz konkretne wyceny w BP to tak. Myślę, że jak będzie 1-2 tyś zł różnicy i normalny człowiek w arimr to nie będzie problemu. Zawsze warto zadzwonić do osoby prowadzącej wniosek i zapytać. 

Edytowane przez sumek666
Opublikowano
13 godzin temu, Farmer345 napisał:

Do 5ha dostaniesz spokojnie 90KM.

Opublikowano
49 minut temu, sumek666 napisał:

Przelew jest? ;)

Najlepiej płacić z konta na które wpłynęła premia. Do tego warto dla bezpieczeństwa wydrukowac potwierdzenie przelewu.

Jezeli masz konkretne wyceny w BP to tak. Myślę, że jak będzie 1-2 tyś zł różnicy i normalny człowiek w arimr to nie będzie problemu. Zawsze warto zadzwonić do osoby prowadzącej wniosek i zapytać. 

Jest☺️

Opublikowano

Panowie jal oni robiasą zlecenie platnosci to beda mnir jakos informować o tym?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v