Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głupoty kolego wypisujesz akurat irga w porównaniu do żółtych ma "dobrą" cene ok 4-4,5 za 15 kg także za 0,12gr nikt by nie oddał a zresztą w naszych stronach od końca czerwca nie widać żadnych rusków, bułgarów rumunów, ukraińców ani arabów za ziemniakami, także nie siej dezinformacji.

Opublikowano

Jasne.. a na giełdach ziemniak po 0,1 - 0,2 gr za kg. Po 4zł za worek to Irys chodzi. Ze do Ciebie i w Twoje okolice "rusek" jeszcze nie zaglądał nie znaczy że w innych rejonach pyralandii go nie było. Kolejna sprawa że nie mam w tym interesu aby pisać fałszywe informacje na forum. W moich stronach - Siedlce i okolice - handlarze kupują po 0,18-0,2 zł za kg.

Opublikowano

lukasx21 Bułgaria juz sie pokazała w naszym regionie, tylko pytanie czy jeszcze będą brać :o

pawelol111 ten twój informator coś ma chyba niepewne źródło,juz widze jak by ktos im naszykował irge po 12gr :lol: .I proszę sie odj*bać na Sieradza!

Opublikowano

Sprzedam 40 a nie 45 to po pierwsze a po drugie mogę mieć koszt produkcji 1000zł i nic Ci do tego.

Napisałem to czego się dowiedziałem. Wierzcie lub nie. Nie ma sensu się sprzeczać bo nie ma o co.

Po 30-40 bardzo chętnie sprzedam, tylko dziwi mnie skąd na giełdzie tyle ziemniaka po 20 groszy.

Opublikowano

@saszeta przemyśl ma tak samo jak kalisz :D

Jak tak czytam o pyrach poniżej 20 gr to czasami zastanawiam się czy nie zrobić interesu życia i nie pojechać kupić gdzieś i sprzedać na rusland :)

@FarmerPawlos do nas sami przyjechali. ale byli na pobliskiej giełdzie i na początku grymasili, a teraz nawet marchew na zupki biorą :)

Opublikowano (edytowane)

"przemyśl ma tak samo jak kalisz :D" - no to niech se przemyśl, za darmo nie łoddamy.

Chyba, że do polskiej gorzelni, co zrobi: spirytus i paliwo do samochodów.

Edytowane przez zmija2a
Opublikowano

jak was czytam to chce mi sie smiac i tyle

po pierwsze to w sieradzkim za ladna irge trzeba dac 3 zl na miejscu

po drugie to jesli ktos chce to sprzedam 400ton lorda i denara 50+ cena 0,20zl z zaladunkiem a w okolicy po tej cenie to kupicie ktorys tysiac ton

po trzecie niemcy i austria tez maja ziemniaka i idzie do nas import, maly ale jest

po czwarte bulgaria bierze troche a rosja prawie wcale

cala polska ma ziemniaka a najtaniej jest w centrum,poludnie ma troche drozej ale obecne ceny transportu sa zbyt wysokie

Opublikowano

Tylko kto je będzie przebierał po 10 groszy? Ja swoje krowom i bykom oddam a czego nie zjedzą to po polu rozwiozę. Nikomu kieszeni pieniędzmi napychał nie będę. W moich okolicach 20gr za Irgę i 15 za żółte. Kto ma gdzie sypać ten kopie. Chętnych do sprzedania sporo ale nie po takiej cenie. Ogólnie nie ma ruchu. Wszyscy czekają aż troche ziemniaka wyjedzie na obczyznę - może cena podskoczy. Słyszałem już o przypadkach kopania ziemniaków talerzówką...

Opublikowano

FarmerPawlos

Poszły po 0,15 euro centów .Znajomy nam nagrał .Poszło na niego bo nie posiadamy odpowiedniego certyfikatu. <_<

przemol87

Oczywiście jadalny odmiana Bellarosa

Za 10 groszy to ludzią w okolicy odpad sprzedaje ;) Gdzie tu ekonomia . Rolnicy sami siebie w d*p.. biją a mieszczuchy się cieszą :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez elektrotech
      stosowałem Sencor,Dancor...ale jakos nie bardzo jestem zadowolony..
      co stosujecie????
    • Przez goodkat
      Witam wszystkich:) nie zauważyłem tematu typowo pod ziemniaki bardzo wczesne, a ich uprawa jest bardzo ciekawa. Proszę o dzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Osobiście sadzę kilka arów, wiec wiedzy za dużej nie mam;)
    • Przez mrbarti44
      jaka jest grupa producencka dżeli
    • Przez jolanta1959
      Ceny ziemniaków w 2013 roku do sprawdzenia w wątku: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72466-ceny-ziemniakow-2013/
      Dyskusja o cenach ziemniaków w poprzednich latach http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1313-ceny-ziemniakow/

Ceny sadzeniaków jak na razie około 1400 zl za tone
      .
    • Przez damii1
      Dyskusja o aktualnych cenach ziemniaków przeniesiona do wątku o 2014 roku http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72464-ceny-ziemniakow-2014/page__view__getlastpost
      Wątek o cenach ziemniaków we wcześniejszych latach: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1313-ceny-ziemniakow/

ciezko powiedziec... ale moze 80gr bedzie
  • Dodaj nową pozycję...
v