wspomaganie elektryczne
-
Podobna zawartość
-
Przez bartek879
Cześć,
planuję zakup interfejsu diagnostycznego do maszyn rolniczych. Chciałbym obsłużyć przede wszystkim John Deere, New Holland, Deutz, Fendt i Class. Interesuje mnie diagnostyka silnika, kalibracje i podgląd parametrów skrzyni, itp. Generalnie chciałbym zająć się naprawą i diagnostyką maszyn agro. Wiadomo, że żaden komputer nie zastąpi doświadczenia, ale żeby je zdobyć trzeba sobie w tym pomóc. Najbardziej składniam się w stornę TEXA w wersji OFF HIGHWAY, ponieważ widziałem na własne oczy jak serwisant używał i działało bardzo sprawnie.
Jaki interfejs diagnostyczny polecacie z własnego doświadczenia? Na jakich pracujecie podczas napraw? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź i opinię.
-
Przez mariusz1001
Witam potrzebuje kabla przejściówki z takimi wtyczkami jak na zdjęciu, orientuje sie? ktoś coś? i drugie pytanie jeżeli nie znajdę to będe zmuszony obciąc wtyczke od isobusa to jest muller electronic tą którą mam w kabinie na zdjęciu nr 2 ona idzie od tego głównego gniazda isobus do kabiny i czy ten kabelek z tą wtyczką jest normalny miedziany? bo kolega mowił zebym nie obcinał bo to jest światlowód. a muszę go połączyc z gniazdem terminala jak na zdjęciu nr 3. Podpowiedzcie co z tym zrobić
-
Przez Nikodem20
Witam mam problem z Masseyem Ferguson 5455 z 2008r. nie działa Ehr wogule nie reaguje na przycisk w kabinie oraz na błotniku dodatkowo w tym samym czasie przestał działać obrotomierz i licznik motogodzin i prędkościomierz. Proszę o pomoc co by mogło by być przyczyną
-
Przez Karkure
Cześć,
zajmuję się projektowaniem elektroniki i automatyki do gospodarstw (różne rzeczy – od prostych sterowników do maszyn, przez czujniki, po różne usprawnienia do starszego sprzętu).
Chciałbym zrobić coś bardziej pod realne potrzeby, a nie tylko własne pomysły, dlatego pytanie do Was:
- jakiej elektroniki albo automatyki brakuje Wam w gospodarstwie?
- co Was najbardziej wkurza w obecnych rozwiązaniach?
- co byście zautomatyzowali, gdyby było proste i w rozsądnej cenie?
Może to być wszystko:
maszyny (siewniki, opryskiwacze, rozsiewacze itd.)
budynki (magazyny, suszarnie, śrutowniki itp.)
starszy sprzęt bez elektroniki
jakieś codzienne problemy, które można by ogarnąć czujnikiem/sterownikiem
Jeśli macie konkretne przykłady albo sytuacje z życia, to piszcie śmiało – to dla mnie najcenniejsze 👍
Nie wrzucam żadnej reklamy – po prostu chcę zobaczyć, co ma sens robić dalej.
Dzięki za każdą odpowiedź!

Rekomendowane odpowiedzi
Nie działa sterowanie sekcjami
Opryskiwacz JARMET 1000l 15m