Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Masseyem Ferguson 5455 z 2008r. nie działa Ehr wogule nie reaguje na przycisk w kabinie oraz na błotniku dodatkowo w tym samym czasie przestał działać obrotomierz i licznik motogodzin i prędkościomierz. Proszę o pomoc co by mogło by być przyczyną 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bartek879
      Cześć,
      planuję zakup interfejsu diagnostycznego do maszyn rolniczych. Chciałbym obsłużyć przede wszystkim John Deere, New Holland, Deutz, Fendt i Class. Interesuje mnie diagnostyka silnika, kalibracje i podgląd parametrów skrzyni, itp. Generalnie chciałbym zająć się naprawą i diagnostyką maszyn agro. Wiadomo, że żaden komputer nie zastąpi doświadczenia, ale żeby je zdobyć trzeba sobie w tym pomóc. Najbardziej składniam się w stornę TEXA w wersji OFF HIGHWAY, ponieważ widziałem na własne oczy jak serwisant używał i działało bardzo sprawnie.
      Jaki interfejs diagnostyczny polecacie z własnego doświadczenia? Na jakich pracujecie podczas napraw? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź i opinię.
    • Przez mariusz1001
      Witam potrzebuje kabla przejściówki z takimi wtyczkami jak na zdjęciu, orientuje sie? ktoś coś? i drugie pytanie jeżeli nie znajdę to będe zmuszony obciąc wtyczke od isobusa to jest muller electronic tą którą mam w kabinie na zdjęciu nr 2 ona idzie od tego głównego gniazda isobus do kabiny i czy ten kabelek z tą wtyczką jest normalny miedziany? bo kolega mowił zebym nie obcinał bo to jest światlowód. a muszę go połączyc z gniazdem terminala jak na zdjęciu nr 3. Podpowiedzcie co z tym zrobić

• Przez Karkure
      Cześć,
      zajmuję się projektowaniem elektroniki i automatyki do gospodarstw (różne rzeczy – od prostych sterowników do maszyn, przez czujniki, po różne usprawnienia do starszego sprzętu).
      Chciałbym zrobić coś bardziej pod realne potrzeby, a nie tylko własne pomysły, dlatego pytanie do Was:
      - jakiej elektroniki albo automatyki brakuje Wam w gospodarstwie?
      - co Was najbardziej wkurza w obecnych rozwiązaniach?
      - co byście zautomatyzowali, gdyby było proste i w rozsądnej cenie?
      Może to być wszystko:
      maszyny (siewniki, opryskiwacze, rozsiewacze itd.)
      budynki (magazyny, suszarnie, śrutowniki itp.)
      starszy sprzęt bez elektroniki
      jakieś codzienne problemy, które można by ogarnąć czujnikiem/sterownikiem
      Jeśli macie konkretne przykłady albo sytuacje z życia, to piszcie śmiało – to dla mnie najcenniejsze 👍
      Nie wrzucam żadnej reklamy – po prostu chcę zobaczyć, co ma sens robić dalej.
      Dzięki za każdą odpowiedź!
    • Przez Tomo555
      Witam. Mam problem z class scorpion 9040. Odpali, będzie normalnie jezdzic wszystko funkcjonować, po zgaszeniu i ponownym zapaleniu silnika zapala się kontrolka od hamulca pneumatycznego/ręcznego i nie gaśnie. hydraulika zwalnia i maszyny nie chce jechać. Co może być problemem? Pozdrawiam
    • Przez kakus19
      witam poszukuje opini na temat firmy zajmującej sie podnoszeniem mocy w ciagnikach. pro tune dobrosławice. cena przystepna. mial ktos stycznosc z nimi?
  • Dodaj nową pozycję...
v