Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

kupią, kupią bez obaw byle tylko była tendencja spadkowa zakażeń. teraz siedzą w sklepach internetowych i kupują co popadnie.

kurierzy mają tyle roboty co w grudniu

Edytowane przez racyl
Opublikowano
racyl napisał:

kupią, kupią bez obaw byle tylko była tendencja spadkowa zakażeń. teraz siedzą w sklepach internetowych i kupują co popadnie.

kurierzy mają tyle roboty co w grudniu

i co będziesz ubijanki wysyłał kurierem , ubijanka 10 zł a kurier 20 zł razem truskawka 30zl , interes życie 😂 człowieku jak targów nie odblokują to te truskawki będzie można sobie wsadzić głęboko w cztery litery, aha i ciekawe kto to będzie zbierał 🤔

Opublikowano

@zetorlublin7341 czytaj ze zrozumieniem. była mowa o tym czy ludzie mają kasę a nie o tym że ktoś będzie handlował truskawką w necie

odblokowanie targów to tylko kwestia czasu. marzec , kwiecień to i tak zawsze było pustkowie i słabizna

Opublikowano
17 godzin temu, jaro86 napisał:

Po ile płacicie za pielenie w truskawce?

A Na ile ciebie stać ?,0 ile ludzi znajdziesz ☹️. Pewnie (z uwagi na nasz Kochany Rząd) 15/1godz.  to minimum 🤑

Opublikowano
3 godziny temu, zimnepiwo napisał:

A Na ile ciebie stać ?,0 ile ludzi znajdziesz ☹️. Pewnie (z uwagi na nasz Kochany Rząd) 15/1godz.  to minimum 🤑

to minimum to trzeba będzie podzielić przez dwa byle tylko pracodawca chciał zatrudnić.

jaki pracodawca jest frajerem żeby płacić pracownikowi nawet i te skromne 40 % pensji przez te 3 miesiące jak potem będzie mógł przebierać w pracownikach a nie jak do teraz pracownik w pracodawcach

złote czasy i przywileje pracownika się skończyły

Opublikowano

@racyl jak myślisz jak w Polsce znowu znajdzie się problem z pracą (jak i zarobkami) to będzie ktoś czekał . Polacy posmakowali zagranicy a tam ZAPEWNE będą 3krotnie lepiej płacić żeby gospodarka ruszyła. @jaro86 pytał ile się płaci za plewienie truskawek (napewno miał na myśli czas teraźniejszy nie za 3 miesiące).

Opublikowano

kolego za granicą tak samo się wszystko posypało jak i u nas

sąsiedzi z irlandii jeszcze przed tym świństwem po 10 latach wrócili bo już nie było tak kokosów jak kiedyś

część polaków tylko pracowała za granicą a zdecydowana większość to i tak zostanie

Opublikowano

Każdy kij ma dwa końce. Jak będzie duże bezrobocie to taki bezrobotny bedzie szukać jakiejkolwiek pracy aby się załapać  niekoniecznie z dużą pensja. Pracodawca po kryzysie zastanowi się dwa razy zanim kogoś zatrudni bo podatki są spore czyli koszty utrzymania pracownika też duże. Jak już kogoś zatrudni to za mniejsza pensje. 

Opublikowano

dokładnie. całą ta pensje minimalną pisowską będą musieli obniżyć i na nowo przywitać śmieciówki na masową skalę

Opublikowano

Tylko, że jak ludzie mało zarabiają to myślą głównie o towarach pierwszej potrzeby, jak wrócą stawki po 10zł/h to nikt nie będzie myślał o truskawkach po 10 zł/łub, będzie wolał sb kupić mięsa, jajek mleka czy mąki.

• Like 1
Opublikowano

chyba krótko handlujesz truskawką i nie pamiętasz wczęśniejszych czasów

np emeryci nie mają stawek po kilkanaście złotych ani wysokich emerytur a kupują

Polska truskawka jest zaledwie miesiąc w sprzedaży i ludzie czekają na nią cały rok to jak to porównywać do mąki,jajek,  mięsa 😉

od kiedy cena truskawki jest już do przewidzenia w marcu

w poprzednim roku to 10zł to była od końca średnio póżnej

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, racyl napisał:

chyba krótko handlujesz truskawką i nie pamiętasz wczęśniejszych czasów

np emeryci nie mają stawek po kilkanaście złotych ani wysokich emerytur a kupują

Polska truskawka jest zaledwie miesiąc w sprzedaży i ludzie czekają na nią cały rok to jak to porównywać do mąki,jajek,  mięsa 😉

Handluje już nie mało lat, ale takiego gó*na jak w tym roku to ani w moim ani raczej w twoim życiu nie było, ta sytuacja jest nowa i nie wiadomo co będzie za 2-3 miesiące. Jak jest bida i każdą złotówkę się 2 razy ogląda to nikt nie myśli o truskawkach.

Hiszpanie i Włosi praktycznie nie zbierają truskawki, wszystko idzie na straty, nie ma chętnych na towar, oby i u nas tak nie było.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

bo hiszpanie i włosi już mają największy szczyt zachorowań sezon a u nas za 2 miesiące dopiero truskawka będzie . na  pewno będzie już po największej liczbie zakażonych i bliżej końca

puki co ludzie mają kasę. mniejszą większą ale mają

ludzi nie wszystkich od razu będą zwalniać i nie trzeba patrzeć na to w ten sposób że ze wszystkich branż pracowników wyrzucą

Opublikowano

Z uwagi na brak ustania wegetacji zimą czy kosił ktoś z was teraz liście truskawek? Z uwagi na to że zwyczajnie powinny o tej porze być suche a mają się bardzo dobrze. 

Opublikowano

trudno żeby były zielone jak się pobudzą parę dni w ciepłej temperaturze to znowu przyjdzie mróz i je uwala a póżniej mają taki blady kolor

Opublikowano

1. Szczepionka na COVID-19 na początku 2021 roku .

To nie prędko się skończy zaraz przesuną na 15 maj wszystkie zakazy bo już inne kraje przesuwają tak że można się liczyć ze stratą może jakieś zapomogi dadzą do strat .