Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mytos lubi chłodniejsze klimaty. Ale z waszego rozumowania to nic nie rozumie ponieważ jak opryskasz przed deszczem to jak są zarodniki grzyba to zabije je a przecież działanie środka jest też zapobiegawcze. Ile razy pryskało się w deszcz tylko śor było więcej a mniej wody. Nawet pani profesor Meszka z Instytutu że Skierniewic mówi że jak jest duża presją patogenu to zmniejszyć ilość wody a śor zwiększyć stężenie

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie posta
Opublikowano
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Mytos lubi chłodniejsze klimaty. Ale z waszego rozumowania to nic nie rozumie ponieważ jak opryskasz przed deszczem to jak są zarodniki grzyba to zabije je a przecież działanie środka jest też zapobiegawcze. Ile razy pryskało się w deszcz tylko śor było więcej a mniej wody. Nawet pani profesor Meszka z Instytutu że Skierniewic mówi że jak jest duża presją patogenu to zmniejszyć ilość wody a śor zwiększyć stężenie

Po lunie jakoś życie wielu ludziom nie nabrało smaku

przecież mi chodziło o to że nie ma co czekać tylko pryskać jak ma sie zbierać w niedzielę .

W deszcz to już nie przeginaj żeby pryskać. w normalną pogodę ludziom nie działa to tym bardziej w deszcz nic to nie da bo przecież roślina musi to pociągnąć i to wtedy nie jest pryskanie a ferdygacja

Z profesorami i doktorami  to jest tak że polecają to co jest w ofercie firmy która ich sponsoruje

Mniej wody to znaczy ile ?, jeszcze mniej niż ta dolna granica z etykiety

Opublikowano
Też to mam, właśnie na moim polu był w tamtym roku przed nasadzeniem roundup.
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Po lunie jakoś życie wielu ludziom nie nabrało smaku

przecież mi chodziło o to że nie ma co czekać tylko pryskać jak ma sie zbierać w niedzielę .

W deszcz to już nie przeginaj żeby pryskać. w normalną pogodę ludziom nie działa to tym bardziej w deszcz nic to nie da bo przecież roślina musi to pociągnąć i to wtedy nie jest pryskanie a ferdygacja

Z profesorami i doktorami  to jest tak że polecają to co jest w ofercie firmy która ich sponsoruje

Mniej wody to znaczy ile ?, jeszcze mniej niż ta dolna granica z etykiety

Kolego ja niezbędne się spierał z tobą ale tak było pryskane w deszcz i była zrobiona pruba że jeden przejazd był niepryskany wogulę i puzniej na tym przejeździe była większa presją szarej. Co do wody to masz wylać 500 l na ha to dajesz 400 a tą samą ilość śor co na 500.ale w takiej sytuacji tylko opryskiwacz że strumieniem powietrza

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Kolego ja niezbędne się spierał z tobą ale tak było pryskane w deszcz i była zrobiona pruba że jeden przejazd był niepryskany wogulę i puzniej na tym przejeździe była większa presją szarej. Co do wody to masz wylać 500 l na ha to dajesz 400 a tą samą ilość śor co na 500.ale w takiej sytuacji tylko opryskiwacz że strumieniem powietrza

Jakim środkiem była ta próba.

więcej dajesz to karencja dłuższa

Opublikowano
12 minut temu, bonanza13 napisał:

Co to jest?skutek jakis mikro resztek afalonu i roundupu?

20180524_204651.jpg

20180524_204727.jpg

a skąd niby afalon w truskawce ?

Opublikowano

to nie przez to

Mi zaleciało afalonu ze stompem z ziemniaków  na rosnąca fasolę i tylko kilka przebawień było które już minęły a kilka rządków dalej nawet gdzie afalon nie doleciał to groch ma przyschnięte liście

Opublikowano

Towaru wcale nie będzie tak dużo tylko jest takie wrażenie bo wszystko zwaliło się na raz.

Opublikowano

@stempos1980 czemu uciekasz od odpowiedzi co to był za środek co Ci podziałał nawet w deszcz na szarą ?

Opublikowano

Mam dwa pytania: jedno z cyklu pół-żartem pół-serio....

Jak czytacie nazwę asahi?:D bo wszyscy sprzedawcy nazywają go "asaszi" a ja nie mogę pojąć dlaczego u licha asaszi :D Dla mnie to asahi po prostu... i nie widzę powodów dla których miałoby być asaszi. Rzecz jasna można wskazać palcem "psze pana ten oprysk proszę" ale to dla amatorów :D Profesjonaliści używają nazw i dobrze je przy tym wymawiając.

a drugie pytanie, bardziej serio i na temat.... czy Alba drobnieje w trzecim roku? mam trzyletnią, która w zeszłym roku była dobra, w tym jest drobniejsza, dwuletnia obok wyraźnie grubsza.... Nawozy, śor, etc wszystko tak samo robione. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Ad1.asahi to po japonsku wschod slonca.tlumacz czyta to przez szeleszczace h

Ad2.ja na Albia zauwazylem ze rozrzut wielkosci owoxu jest b.duzy.od takich po pol piesci do paznokci.

Edytowane przez bonanza13
  • Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

@stempos1980 czemu uciekasz od odpowiedzi co to był za środek co Ci podziałał nawet w deszcz na szarą ?

Racyl wcale nie uciekam od odpowiedzi. Signum było pryskane w deszcz. A wiesz co to zmywanie śor przez deszcz?Ile razy jak były mokre wiosny to truskawka była pryskana w deszcz sadoplonem tiuramem potocznie by ograniczyć zgnilizne podstawy korony i oczywiście szarą pleśń.