Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Proszę o opinie na temat porównań modeli podanych w temacie , ponieważ zastanawiam się nad kupnem jednego z nich w cenie do 40tys zł. Interesują mnie wszystkie aspekty porównań od wytrzymałości i wydajności po komfort i walory wizualne , od hederu do sieczkarni :) , od kabiny po opony :) . Zapraszam do dyskusji i dziękuję za opinie :) .

Opublikowano

Do 40 tys, to raczej tylko Z056. W sąsiedniej wiosce kupili rekorda chyba za 35 tysięcy. Co z tego, że ładnie wygląda, jak codziennie jakieś łożysko się sypie. Za 40 tyś. to może kupisz Supra z 86 roku i może z sieczkarnią lub kabiną. Na twoim miejscu wybrałbym Fortschritta E-514 :) Ale skoro to ma być bizon to tylko Z056.

Opublikowano

A ja ci radzę Z058 bo jak byś kupił supra to i tak bys musiał do niego dołożyć.

U nas gość kupił supra z 90r z sieczkarnią do malego remątu, a jak byś kupił rekorda za ta kasę to byś mial kabinkę, luks skrzynię,większy silnik.

Ale zrobisz jak będziesz uważał!!!!!!!

Opublikowano

Dlaczego piszecie ze jak ktos kupi supra to bedzie caly czas go remontowal a jak kupi rekorda to bedzie mu dobrze chodzil jak to prawie ten sam hooj wiec po co pisac glupoty. jeden koles napisal tak ze jak kupi rekorda to NAWET bedzie mial hydrauliczny wysyp no chlopaki jak ja bym mial kupywac kombajn tylko ze on ma hydrauliczny wysyp to ja bym go nie kupip bo co z tego hydraulicznego wysypu jak reszta podzespolow moze byc do d*py rekord ma tylko turbine i inno skrzynie biegow a reszta to to samo

Opublikowano

ja napisalem ze rekord ma hydrauliczny wysyp jako dodatek ale nic nie pisalem ze super jest gorszy od rekorda wiec nierozuiem oco sie czepiasz a i jakbys niewiedzial to te ostatnie supry mialy takie same skrzynie jak w rekordzie

Opublikowano

Ja bym brał rekorda zbytnio nie różni się od bizona częściami, ale ma większy zbiornik, hydraulicznie otwieraną rurę, lepsza skrzynia biegów, kabiny zbytnio się nie różnią i to będzie pewnie tyle. Ale nie wiem czy znajdziesz dobrego rekorda za taka cenę.

Opublikowano
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B38874 ---------->Z058

http://www.allegro.pl/item383627121_bizon_zo56_rok_1989.html---------->Z056

Z058 to dobrego nie kupisz :f lepiej Z056w bardzo dobrym stanie z kabiną niż później bez przerwy remontować:)

no tak :) wybrałes dość kontrastowe przykłady ale np taki ---->http://www.allegro.pl/item379064165_kombajn_bizon_z0_58_rekord.html

albo taki ---->http://www.allegro.pl/item379474696_bizon_rekord_z0_58_z_sieczkarnia.html to tez chyba złe oferty nie są i wyglądają na zadbane ale oczywiscie to to tylko fotki na żywo wszystko by sie okazało . Ale chciałbym poruszyc inny aspekt , to znaczy jak bardzo róznią sie wydajnością pracy i spalaniem . Słyszałem też że starsze rekordy sie grzeją ? Jak sprawuje sie system chłodzący ? :):)

Opublikowano

Pierwszego kombajnu jaki podał @Gorzupiak to nawet nie chciałbym za 30tys. bo jego wygląd zewnętrzny odstrasza... Każdy ceni swój towar... Ostatnio oglądałem Bizona Z056 83r., kabina, sieczkarnia, rok temu wymieniona kompletna skrzynia biegów i 2 lata temu wymieniony silnik [założony po regeneracji na wymiane]... I facet nam za niego krzyknął 40 tysi... Jak do rocznika to trochę drogo, ale w jakim stanie był to fakt, że co niektóre z 90r. mogą się schować...

Do tematu: skoro masz 40 tysi do wydania to szukaj jakiegoś Z056 w bdb stanie z 87-90r., bo za Rekorda jednak trzeba więcej zapłacić... Za Rekorda z 87r. [pierwszy sezon 94r.] facet woła 50 tysi u mnie w okolicy... Także to już spora sumka... Pozdro...

Opublikowano

ile rocznie nim kosisz? Np. nieprzszkadza Ci:

Brak hamulcow?

Skrzynia ktora przy dobrych czesciach moze sie sypac codziennie ?

Ciagle otwieranie rury z ktora niezle sie trzeba naszarpac?

Opublikowano
ile rocznie nim kosisz? Np. nieprzszkadza Ci:

Brak hamulcow?

Skrzynia ktora przy dobrych czesciach moze sie sypac codziennie ?

Ciagle otwieranie rury z ktora niezle sie trzeba naszarpac?

U siebie bedzie gdzies 20ha no i po zarobkach :)

A kto ci powiedzial ze ja nie mam hamolcow u mnie to nawet i reczny dziala :)

Ze skrzynia jeszcze nie mialem problemow :)

hehe to z ciebie musi byc kawał byka jak ty rury nie mozesz zapiac ani odpiac :)

A co to tej rury to po co ja ciagle mederowac ja to zajezdzam na pole i tylko raz rure zapinam i az na koniec ja skladam

Opublikowano
U siebie bedzie gdzies 20ha no i po zarobkach :)

A kto ci powiedzial ze ja nie mam hamolcow u mnie to nawet i reczny dziala :)

Ze skrzynia jeszcze nie mialem problemow :)

hehe to z ciebie musi byc kawał byka jak ty rury nie mozesz zapiac ani odpiac :)

A co to tej rury to po co ja ciagle mederowac ja to zajezdzam na pole i tylko raz rure zapinam i az na koniec ja skladam

no ale chyba schodzimy na boczny tor :) prosił bym o porównania rekodów i 56 pod względem wydajnościowym itp :)

Opublikowano

czy młocarnia , klepisko i przeniesienie napedu na heder jest takie samo w 58 i 56 ? jak chłodzony jest olej silnikowy w 58? i czy to chłodzenie zdaje egzamin? chodzi mi o rekordy do 90 r :):)

Opublikowano

heh, to malo kosisz

hamulce robie co rok no i pod koniec to tylko recznym hamuje a pozatemu jak tylko tyle kosisz to sie niedzwie ze niemasz problemow z skrzynia ja mam sporo gorek i skrzynie robie raz na 2-3 lata.

To Ci lekko ta rura chodzi u mnie trza sie troszke wysilic zeby ja otworzyc

sorry za OT :)

Opublikowano

Ja tam bez zastanowienia kupiłbym Supra, ponieważ za 40tys to można już kupić bardzo ładnego, natomisat Rekord za 40tys to chyba jakiś złom by był, pozatym Super jest bardziej ekonomiczy jeśli chodzi o paliwo...