Zetix

Problem z kierunkowskazami na błotnikach

Polecane posty

Zetix    3

Witam.! Ostatnio mam problem z kierunkami na błotnikach w zetorze 12011. Rozkręciłem prawy ponieważ chciałem przymierzyć obudowę do lewego (mam zbity klosz) i po rozkręceniu dziwnym trafem nie chciały już na prawym błotniku świecić postojówka i kierunek - z prawej było okej.

Także rozkręciłem znowu przemieniłem przewody kilka razy , poczyściłem i świeci... tylko teraz taki problem ,że podłącze jeden przewód pod kierunkowskaz a drugi pod postojówkę to mrugają kierunki - ale jak włączę światła w traktorze to zaczynają się cyrki .. mruga postojówka - albo kierunek się lekko jarzy i nie wiem co jest pięć. Tam są dwa przewody i 3 piny do podpięcia tam nie ma prawa nic popierdziellić a było dobrze przecież.

Teraz moje pytanie - czy to problem z masą? ona jest gdzieś brana na te lampy na błotnikach czy tez nie?

A może przerywacz kierunkowskazów już wysiadł i takie cyrki się dzieją ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    802

Masy nie masz i tyle. Nie wiem jakie masz lampy ale jeśli te co myślę to maja masę na jednej ze śrubek którymi jest przykręcona obudowa. Na dłuższą metę w starym ciągniku i starych lampach to słabe. Pociąg kabel.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysiek1614
      Witam.
      Mam taki problem w zetorze 10111 a mianowicie przy naciśnięciu  przycisku START pali się bezpiecznik ( prawa puszka ) trzeci z prawej strony. Dzieje się tak za każdym razem gdy  próbuje uruchomić silnik. Wcześniej wymieniłem rozrusznik bo był z nim problem. Następnie zapaliłem ciągnik i go zgasiłem. Teraz przy każdej próbie odpalenia pali się ten bezpiecznik. NIe wiem co może być przyczyną bo nie znam się zbytnio na instalacji elek. 
       
       
       
    • Przez livebird
      Witam mam pytanie odnośnie podłączenia dodatkowego oświetlenia roboczego LED w ursusie c330, gdzie mam to podłączyć, co trzeba zrobić by było to bezpieczne połączenie i jakie ledy najelepiej wybrać, chodzi mi o 2 lampy na tył kabiny umieszczone przy daszku.
    • Przez Hipo453
      Witam mam problem z niedziałającym nawiewem  w zetorze co może być przyczyną ? 
    • Przez skok
      Witam
      Gdzie bezpiecznie w ciągniku zetor 12145 mogę podłączyć przewody elektryczne od prasy case RBX453 żeby podczas awari przełącznika 12/24 nie spalił się komputer od prasy.
    • Przez skok
      Witam
      czy do dwóch   halogenów w dachu montowanych fabrycznie mogę dołożyć dwie lampy led 27W i zostawić je na tym samym bezpieczniku i włączniku ??
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj