Skocz do zawartości

Weki słoikowe



Karkówka w ziołach😋 14 słoiczków wyszło z 4 kg mięsa. Jutro jeszcze godzinka gotowania i mogą stać długie lata.
  • Like 4



Rekomendowane komentarze

lukasz20

Opublikowano

Podzielisz się przepisem. Muszę takie coś ogarnąć 🤤

PRIMO

Opublikowano

Piotrek wojna idzie że takie zapasy robisz?😁

A tak na poważnie to skąd ty te wszystkie przepisy bierzesz?🤔

 

Piotrek1975

Opublikowano

Jasne daj strzałę na priv . Spróbuje to Ci dam bo pierwszy raz robię w ziołach.


Przemek to schodzi dosyć szybko, jak się spotkamy to dostaniesz karkówkę i coś do karkówki😉


Wojna nie Covid-19

  • Thanks 2
Grzechooo

Opublikowano

Mielisz czy w kostkę? mi w kostkę średnio się podoba bo źle się wyjmuje ze słoika wolę zmielonie na grube oczko.

  • Like 1
Piotrek1975

Opublikowano

Grzechooo napisał:

Mielisz czy w kostkę? mi w kostkę średnio się podoba bo źle się wyjmuje ze słoika wolę zmielonie na grube oczko.

Karkówka jest w całości, kawałki jak słoiki.

Roman4321

Opublikowano

pdzielisz sie przepisem spróbuje ale jak takie dobre to długo nie postojo😀

Piotrek1975

Opublikowano

Jasne napisz coś sobie na priv. Jak spróbuje to Ci podeślę.


znaczy napisz coś do mnie

Daro20

Opublikowano

Ile czasu gotujesz że się Ci nie psuje?

Piotrek1975

Opublikowano

Daro20 napisał:

Ile czasu gotujesz że się Ci nie psuje?

Pierwszy dzień, 3 g drugi dzień 2 i na 3 1 godzina gotowania.

tytanowyJanusz

Opublikowano

a nie wystarczy raz ich zagotować tzn zawekować? u mnie i tak wszystko się gotuje ale też ludzie nakładają gorącego, gotującego się zakręcają i stawiają do góry dnem i to ma zastąpić wekowanie

Piotrek1975

Opublikowano

Tytanowy, tak takie weki n a 2 mg do pół roku w lodówce. To które robię może stać 15-20 lat a jeszcze jak dorzucę jałowca to jeszcze dłużej. Oczywiście nie będzie tyle stać ale chcę tak zrobić że za 10 lat otworzę sobie karkówkę i wnuczek powie dziadek dobre😉

Grzechooo

Opublikowano

Piotrek1975 napisał:

Karkówka jest w całości, kawałki jak słoiki.

Ooo... takiej to jeszcze nie jadłem. Nie myślałeś o dotacjach związanych z przetwórstwem z własnego gospodarstwa? Można trochę grosza wyciągnąć a z Twoim talentem do gotowania to mogłyby być fajne efekty.

Bananek

Opublikowano

Piotrek1975 napisał:

Tytanowy, tak takie weki n a 2 mg do pół roku w lodówce. To które robię może stać 15-20 lat a jeszcze jak dorzucę jałowca to jeszcze dłużej. Oczywiście nie będzie tyle stać ale chcę tak zrobić że za 10 lat otworzę sobie karkówkę i wnuczek powie dziadek dobre😉

czekaj czekaj. to Ty już dziadkiem jesteś?

Piotrek1975

Opublikowano

Bananek napisał:

czekaj czekaj. to Ty już dziadkiem jesteś?

Nie no jeszcze nie, nawet jeszcze córki nie mają kawalerów


Grzechooo napisał:

Piotrek1975 napisał:

Karkówka jest w całości, kawałki jak słoiki.

Ooo... takiej to jeszcze nie jadłem. Nie myślałeś o dotacjach związanych z przetwórstwem z własnego gospodarstwa? Można trochę grosza wyciągnąć a z Twoim talentem do gotowania to mogłyby być fajne efekty.

Grzechu to nie jest takie proste, za dużo papierologi

Bananek

Opublikowano

Piotrek1975 napisał:

Nie no jeszcze nie, nawet jeszcze córki nie mają kawalerów

to jak chcesz za 10 lat dać wnukowi słoikówkę?🤔 oj coś kręcisz kochanieńki...

tommmek

Opublikowano

Wszystkim tu ślinka cieknie a przepis na priv☹️

rivierrecasalis

Opublikowano

Czyli poddajesz tyndylizacji tak jak ŚP Kudliński mówił , jeszcze dekielek posmaruj olejem silnikowym 😉

Aktis

Opublikowano

tommmek napisał:

Wszystkim tu ślinka cieknie a przepis na priv☹️

bo ten przepis to jakaś wielka tajemnica...

Piotrek1975

Opublikowano

Bananek napisał:

Piotrek1975 napisał:

Nie no jeszcze nie, nawet jeszcze córki nie mają kawalerów

to jak chcesz za 10 lat dać wnukowi słoikówkę?🤔 oj coś kręcisz kochanieńki...

Może za te 10 lat będzie jaki wnuk. Jak nie to sam zjem

Gość

Opublikowano

Dnia 3.02.2021 o 22:30, Piotrek1975 napisał:

Pierwszy dzień, 3 g drugi dzień 2 i na 3 1 godzina gotowania.

I nie otworzy się ? Bo my mamy przepis babciny ale gotuje się już przed włożeniem do słoika ,tak jak opisał @tytanowyJanusz  , i czasem puszczają 😕 

A tu rozumiem surowe przyprawione od razu do słoika i przez trzy dni gotujesz ?

Piotrek1975

Opublikowano

Ursus932 napisał:

I nie otworzy się ? Bo my mamy przepis babciny ale gotuje się już przed włożeniem do słoika ,tak jak opisał

Kiedyś tak zrobiłem że gotowałam potem w słoiki. Jak dla nie dużo lepiej się przechować gotowane w słoikach a i kolor ma fajniejszy taki różowy, no i mięso tak się nieporozlatuje.

Gość

Opublikowano

@Piotrek1975 panie Piotrze a mięso przed włożeniem jest jakoś peklowane czy marynowane ??

Piotrek1975

Opublikowano

Nie na pan😉 daję sól peklującą, przyprawiam wkładam w słoiki i na dobę w lodówce, na drugi dzień gotuję.

Gość

Opublikowano

@Piotrek1975. Piotrze u mnie pójdzie zwykła sól , bo tak robimy teraz 😉


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v