PRIMO 8430 Opublikowano 3 Lutego 2021 Piotrek wojna idzie że takie zapasy robisz?😁 A tak na poważnie to skąd ty te wszystkie przepisy bierzesz?🤔
Piotrek1975 1410 Opublikowano 3 Lutego 2021 Jasne daj strzałę na priv . Spróbuje to Ci dam bo pierwszy raz robię w ziołach.Przemek to schodzi dosyć szybko, jak się spotkamy to dostaniesz karkówkę i coś do karkówki😉Wojna nie Covid-19 2
Grzechooo 988 Opublikowano 3 Lutego 2021 Mielisz czy w kostkę? mi w kostkę średnio się podoba bo źle się wyjmuje ze słoika wolę zmielonie na grube oczko. 1
Piotrek1975 1410 Opublikowano 3 Lutego 2021 Grzechooo napisał:Mielisz czy w kostkę? mi w kostkę średnio się podoba bo źle się wyjmuje ze słoika wolę zmielonie na grube oczko.Karkówka jest w całości, kawałki jak słoiki.
Roman4321 1408 Opublikowano 3 Lutego 2021 pdzielisz sie przepisem spróbuje ale jak takie dobre to długo nie postojo😀
Piotrek1975 1410 Opublikowano 3 Lutego 2021 Jasne napisz coś sobie na priv. Jak spróbuje to Ci podeślę.znaczy napisz coś do mnie
Piotrek1975 1410 Opublikowano 3 Lutego 2021 Daro20 napisał: Ile czasu gotujesz że się Ci nie psuje? Pierwszy dzień, 3 g drugi dzień 2 i na 3 1 godzina gotowania.
tytanowyJanusz 4203 Opublikowano 3 Lutego 2021 a nie wystarczy raz ich zagotować tzn zawekować? u mnie i tak wszystko się gotuje ale też ludzie nakładają gorącego, gotującego się zakręcają i stawiają do góry dnem i to ma zastąpić wekowanie
Piotrek1975 1410 Opublikowano 3 Lutego 2021 Tytanowy, tak takie weki n a 2 mg do pół roku w lodówce. To które robię może stać 15-20 lat a jeszcze jak dorzucę jałowca to jeszcze dłużej. Oczywiście nie będzie tyle stać ale chcę tak zrobić że za 10 lat otworzę sobie karkówkę i wnuczek powie dziadek dobre😉
Grzechooo 988 Opublikowano 3 Lutego 2021 Piotrek1975 napisał:Karkówka jest w całości, kawałki jak słoiki.Ooo... takiej to jeszcze nie jadłem. Nie myślałeś o dotacjach związanych z przetwórstwem z własnego gospodarstwa? Można trochę grosza wyciągnąć a z Twoim talentem do gotowania to mogłyby być fajne efekty.
Bananek 17711 Opublikowano 4 Lutego 2021 Piotrek1975 napisał:Tytanowy, tak takie weki n a 2 mg do pół roku w lodówce. To które robię może stać 15-20 lat a jeszcze jak dorzucę jałowca to jeszcze dłużej. Oczywiście nie będzie tyle stać ale chcę tak zrobić że za 10 lat otworzę sobie karkówkę i wnuczek powie dziadek dobre😉czekaj czekaj. to Ty już dziadkiem jesteś?
Piotrek1975 1410 Opublikowano 4 Lutego 2021 Bananek napisał: czekaj czekaj. to Ty już dziadkiem jesteś?Nie no jeszcze nie, nawet jeszcze córki nie mają kawalerówGrzechooo napisał:Piotrek1975 napisał:Karkówka jest w całości, kawałki jak słoiki.Ooo... takiej to jeszcze nie jadłem. Nie myślałeś o dotacjach związanych z przetwórstwem z własnego gospodarstwa? Można trochę grosza wyciągnąć a z Twoim talentem do gotowania to mogłyby być fajne efekty.Grzechu to nie jest takie proste, za dużo papierologi
Bananek 17711 Opublikowano 4 Lutego 2021 Piotrek1975 napisał:Nie no jeszcze nie, nawet jeszcze córki nie mają kawalerówto jak chcesz za 10 lat dać wnukowi słoikówkę?🤔 oj coś kręcisz kochanieńki...
rivierrecasalis 188 Opublikowano 4 Lutego 2021 Czyli poddajesz tyndylizacji tak jak ŚP Kudliński mówił , jeszcze dekielek posmaruj olejem silnikowym 😉
Aktis 319 Opublikowano 4 Lutego 2021 tommmek napisał:Wszystkim tu ślinka cieknie a przepis na priv☹️bo ten przepis to jakaś wielka tajemnica...
Piotrek1975 1410 Opublikowano 5 Lutego 2021 Bananek napisał:Piotrek1975 napisał:Nie no jeszcze nie, nawet jeszcze córki nie mają kawalerówto jak chcesz za 10 lat dać wnukowi słoikówkę?🤔 oj coś kręcisz kochanieńki...Może za te 10 lat będzie jaki wnuk. Jak nie to sam zjem
Gość Opublikowano 5 Lutego 2021 Dnia 3.02.2021 o 22:30, Piotrek1975 napisał: Pierwszy dzień, 3 g drugi dzień 2 i na 3 1 godzina gotowania. I nie otworzy się ? Bo my mamy przepis babciny ale gotuje się już przed włożeniem do słoika ,tak jak opisał @tytanowyJanusz , i czasem puszczają 😕 A tu rozumiem surowe przyprawione od razu do słoika i przez trzy dni gotujesz ?
Piotrek1975 1410 Opublikowano 6 Lutego 2021 Ursus932 napisał: I nie otworzy się ? Bo my mamy przepis babciny ale gotuje się już przed włożeniem do słoika ,tak jak opisał Kiedyś tak zrobiłem że gotowałam potem w słoiki. Jak dla nie dużo lepiej się przechować gotowane w słoikach a i kolor ma fajniejszy taki różowy, no i mięso tak się nieporozlatuje.
Gość Opublikowano 6 Lutego 2021 @Piotrek1975 panie Piotrze a mięso przed włożeniem jest jakoś peklowane czy marynowane ??
Piotrek1975 1410 Opublikowano 6 Lutego 2021 Nie na pan😉 daję sól peklującą, przyprawiam wkładam w słoiki i na dobę w lodówce, na drugi dzień gotuję.
Gość Opublikowano 6 Lutego 2021 @Piotrek1975. Piotrze u mnie pójdzie zwykła sól , bo tak robimy teraz 😉
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się