Skocz do zawartości

Kiełbasa


soltys48

Wszyscy mają mam i ja

  • Like 3



Rekomendowane komentarze

ja cholera przegapiłem i ten rzeźnik co zawsze robi już do świąt wszystko zajęte. 13 stycznia będziemy kręcić.

Odnośnik do komentarza

moja kiełbasa dziś uśpiona jutro się rozbierze  środę niech odpocznie a w czwartek się uwędzi :D

Odnośnik do komentarza
15 minut temu, zetorki12 napisał:

Brzozą wędzona że taka biała? ;)

Toż ona jeszcze o 15 miała na imię Bożenka;)

  • Like 1
  • Haha 4
Odnośnik do komentarza

A ja już zapomniał jak swoja swojska wygląda. A opierniczył bym taką ciepłą z wędzarki. Wędzarki już nawet nie ma 😥

Odnośnik do komentarza
9 minut temu, Agrest napisał:

A ja już zapomniał jak swoja swojska wygląda. A opierniczył bym taką ciepłą z wędzarki. Wędzarki już nawet nie ma 😥

Bożenka byłą duża -zapraszam , a i na trawienie cóś jest

3 minuty temu, Sadek napisał:

Tak bez peklowania?

NIe , to nie boczki czy szynki

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza

może sie nie znam , ale poproszę o opinie

@Thomas2135 i @ASZv3 Jak Wam Panowie smakowały te trociny?

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ale widzę Ty z nią zrzyty byłeś. I tak teraz ją skonsumujesz?

Modliszka😂 

Bożenka jest od kolegi Rafałka, On wszystkim świnką (czy świnkom)nadaje imiona, w zeszłym tygodniu jej siostra Dorotka pojechała do jednego z użytkowników AF:D

  • Haha 1
Odnośnik do komentarza

U mnie na razie była świeżynka 2x dziennie przed 4 dni xD i kiełbasa biała, smalec, pasztet. Wędzone będzie pod koniec tego tygodnia. Towar rewelacja :)

PS a gotowa kiełbasa oczywiście również super :)

Odnośnik do komentarza
1 godzinę temu, szczypka napisał:

@soltys48  kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho  ze świeżego to trociny wychodzą 


Jak się zapekluje to będzie różowa a ma być biała ;)

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
1 godzinę temu, szczypka napisał:

@soltys48  kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho  ze świeżego to trociny wychodzą 

Zależy jaka kiełbasa. Pekluje się mięso na grube natomiast na swojską, białą itp. nigdy.

____________________

Pozdrowienia :)

Edytowane przez bandit66
  • Like 1
Odnośnik do komentarza

Sołtysie powiesz przepis na taka ładna kiełbasę ? Wygląda na taką dobra że az mi ślinka cieknie na jej widok 😁 ja już zapomialem smak swojskich wyrobów a chętnie bym sobie przypominał bo był cudny 😁

Odnośnik do komentarza
6 minut temu, bandit66 napisał:

____________________

Pozdrowienia :)

@bandit tak mnie ciekawi, Ty zawsze ręcznie tą stopkę piszesz, czy masz ją skopiowaną i wklejasz w każdy komentarz? ;)

Odnośnik do komentarza
6 godzin temu, rolnik115 napisał:

Sołtysie powiesz przepis na taka ładna kiełbasę ? Wygląda na taką dobra że az mi ślinka cieknie na jej widok 😁 ja już zapomialem smak swojskich wyrobów a chętnie bym sobie przypominał bo był cudny 😁

Przede wszystkim mięso z Bożenki 

Reszta to już robota wuja😄

Odnośnik do komentarza
bandit66 napisał:

1 godzinę temu, szczypka napisał:

@soltys48  kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho  ze świeżego to trociny wychodzą 

Zależy jaka kiełbasa. Pekluje się mięso na grube natomiast na swojską, białą itp. nigdy.

____________________

Pozdrowienia :)

Pekluje się i na cienkie kiełbasy trwałe i półtrwałe , na białe i nietrwałe można ten proces pominąć , saletra nie jest za zdrowa 😉

Odnośnik do komentarza
9 godzin temu, soltys48 napisał:

może sie nie znam , ale poproszę o opinie

@Thomas2135 i @ASZv3 Jak Wam Panowie smakowały te trociny?

Bożenka jest od kolegi Rafałka, On wszystkim świnką (czy świnkom)nadaje imiona, w zeszłym tygodniu jej siostra Dorotka pojechała do jednego z użytkowników AF:D

Podobnie do mojej tylko za mocno zdymiona. Jeszcze zgrzewka została, bo zawieruszyła się w zamrażarce. 

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v