Gość Opublikowano 16 Grudnia 2019 ja cholera przegapiłem i ten rzeźnik co zawsze robi już do świąt wszystko zajęte. 13 stycznia będziemy kręcić. Odnośnik do komentarza
Adi96 1850 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Czemu jak czytałem tytuł zdjęcia to niby widziałem Kiełbasa Sołtysa 3 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2019 moja kiełbasa dziś uśpiona jutro się rozbierze środę niech odpocznie a w czwartek się uwędzi Odnośnik do komentarza
soltys48 20229 Opublikowano 16 Grudnia 2019 15 minut temu, zetorki12 napisał: Brzozą wędzona że taka biała? Toż ona jeszcze o 15 miała na imię Bożenka 1 4 Odnośnik do komentarza
Agrest 28418 Opublikowano 16 Grudnia 2019 A ja już zapomniał jak swoja swojska wygląda. A opierniczył bym taką ciepłą z wędzarki. Wędzarki już nawet nie ma 😥 Odnośnik do komentarza
stempos1980 7953 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Ja tak samo bym zjadł taką gorącą z wędzarki Odnośnik do komentarza
Piotrek1975 1407 Opublikowano 16 Grudnia 2019 U mnie wędzarka jeszcze jest, schowana ale jeść takich wyrobów nie ma komu a do siebie samego sie nieopłaci😔 Odnośnik do komentarza
soltys48 20229 Opublikowano 16 Grudnia 2019 9 minut temu, Agrest napisał: A ja już zapomniał jak swoja swojska wygląda. A opierniczył bym taką ciepłą z wędzarki. Wędzarki już nawet nie ma 😥 Bożenka byłą duża -zapraszam , a i na trawienie cóś jest 3 minuty temu, Sadek napisał: Tak bez peklowania? NIe , to nie boczki czy szynki 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2019 @soltys48 kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho ze świeżego to trociny wychodzą Odnośnik do komentarza
Agrest 28418 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Ale widzę Ty z nią zrzyty byłeś. I tak teraz ją skonsumujesz? Modliszka😂 Odnośnik do komentarza
soltys48 20229 Opublikowano 16 Grudnia 2019 może sie nie znam , ale poproszę o opinie @Thomas2135 i @ASZv3 Jak Wam Panowie smakowały te trociny? 1 minutę temu, Agrest napisał: Ale widzę Ty z nią zrzyty byłeś. I tak teraz ją skonsumujesz? Modliszka😂 Bożenka jest od kolegi Rafałka, On wszystkim świnką (czy świnkom)nadaje imiona, w zeszłym tygodniu jej siostra Dorotka pojechała do jednego z użytkowników AF 1 Odnośnik do komentarza
ASZv3 830 Opublikowano 16 Grudnia 2019 U mnie na razie była świeżynka 2x dziennie przed 4 dni i kiełbasa biała, smalec, pasztet. Wędzone będzie pod koniec tego tygodnia. Towar rewelacja PS a gotowa kiełbasa oczywiście również super Odnośnik do komentarza
Adi96 1850 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Sołtys narobiłeś nam wszystkim smaka i jak tu żyć teraz jak ślinka cieknie Odnośnik do komentarza
ASZv3 830 Opublikowano 16 Grudnia 2019 1 godzinę temu, szczypka napisał: @soltys48 kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho ze świeżego to trociny wychodzą Jak się zapekluje to będzie różowa a ma być biała 1 Odnośnik do komentarza
bandit66 343 Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, szczypka napisał: @soltys48 kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho ze świeżego to trociny wychodzą Zależy jaka kiełbasa. Pekluje się mięso na grube natomiast na swojską, białą itp. nigdy. ____________________ Pozdrowienia Edytowane 16 Grudnia 2019 przez bandit66 1 Odnośnik do komentarza
rolnik115 140 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Sołtysie powiesz przepis na taka ładna kiełbasę ? Wygląda na taką dobra że az mi ślinka cieknie na jej widok 😁 ja już zapomialem smak swojskich wyrobów a chętnie bym sobie przypominał bo był cudny 😁 Odnośnik do komentarza
danielhaker 7325 Opublikowano 16 Grudnia 2019 6 minut temu, bandit66 napisał: ____________________ Pozdrowienia @bandit tak mnie ciekawi, Ty zawsze ręcznie tą stopkę piszesz, czy masz ją skopiowaną i wklejasz w każdy komentarz? Odnośnik do komentarza
bandit66 343 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Ustawienia fabryczne po ośmiu latach tutaj to już z automatu leci ____________________ Pozdrowienia Odnośnik do komentarza
soltys48 20229 Opublikowano 17 Grudnia 2019 6 godzin temu, rolnik115 napisał: Sołtysie powiesz przepis na taka ładna kiełbasę ? Wygląda na taką dobra że az mi ślinka cieknie na jej widok 😁 ja już zapomialem smak swojskich wyrobów a chętnie bym sobie przypominał bo był cudny 😁 Przede wszystkim mięso z Bożenki Reszta to już robota wuja😄 Odnośnik do komentarza
Sylwekx25 5907 Opublikowano 17 Grudnia 2019 bandit66 napisał: 1 godzinę temu, szczypka napisał: @soltys48 kiełbasę też się pekluje tyle że na sucho ze świeżego to trociny wychodzą Zależy jaka kiełbasa. Pekluje się mięso na grube natomiast na swojską, białą itp. nigdy. ____________________ Pozdrowienia Pekluje się i na cienkie kiełbasy trwałe i półtrwałe , na białe i nietrwałe można ten proces pominąć , saletra nie jest za zdrowa 😉 Odnośnik do komentarza
marulekk 6538 Opublikowano 17 Grudnia 2019 A ja k**wa niemoge i niemam co wędzić Vivat #dobrazmiana #asf Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2019 9 godzin temu, soltys48 napisał: może sie nie znam , ale poproszę o opinie @Thomas2135 i @ASZv3 Jak Wam Panowie smakowały te trociny? Bożenka jest od kolegi Rafałka, On wszystkim świnką (czy świnkom)nadaje imiona, w zeszłym tygodniu jej siostra Dorotka pojechała do jednego z użytkowników AF Podobnie do mojej tylko za mocno zdymiona. Jeszcze zgrzewka została, bo zawieruszyła się w zamrażarce. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się