mar52

Members
  • Ilość treści

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O mar52

  • Ranga
    Nowicjusz

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. Wiem,że zboża są magazynowane w rękawach,tam w krótkim czsie brakuje tlenu i następuje samokonserwacja.Z kukurydzą powinno być podobnie,ale to tylko teoria.
  2. W czasie żniw 2011 roku sprzedawałem jęczmień ozimy do Niemiec do Eberswalde miał 15% wilgotności,kierowca,który go woził opowiadał,że był on pakowany w rękawy takie jak u nas stosują do przechowywania kukurydzy prosto z pola,zaznaczył jednak,że były tam stosowane ssawy do wyciągania powietrza.Myślę,że gdybyśmy zastosowali taką technologię do kukurydzy nie byłoby problemów.
  3. Jestem bez doświadczenia w skarmianiu kukurydzy w tej formie ale rozmawiałem z hodowcami,którzy stosowali dodatek takiej kukurydzy/15%/i są zadowoleni.Szybko i szczelnie zamknięte ziarno nie zmienia swoich właściwości/inertacja/,ważnym jest worek foliowy wypełniający big bag i szczelne zamknięcie.
  4. Dziękuję za odpowiedż,jednocześnie dalsze pytania.Jak długo przechowujesz?Czy w czasie zasypu big baga dodajesz jakiś zakwaszacz?Chcę zastosować tak przechowywaną kukurydzę w paszy dla kur,ciekawi mnie jak zachowuje się w śrutowniku i mieszalniku.Pozdrawiam.
  5. Interesuje mnie ta metoda,słyszałem,że ziarno świetnie się przechowuje.Ciekawy jestem jak wychodzą koszty na jedną tonę.Czy potrzebny jest big bag z dwoma otworami i ile kosztuje worek do sianokiszonki.Czym wiążesz?Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj