Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się zastanawiam kto głosował na ten PiS, kiedy tutaj jest po nim mocno jechane, a wg sondaży poparcie wśród rolników było potężne co do ilości oddanych głosów 🤔🤬

Opublikowano (edytowane)

Po ludziach nie widać biedy w sklepach koszyki wypchane płacą po parę stówek , dzieciaki  hulajnogi elektryczne i rower , samochody 10 lat wstecz tego nie było . Każdy kasy ma w h*j .

Tylko jak na drugi rok jak zmieni się władza to dopiero bida może być widoczna jak pozabierają wszelki socjal zubożeją ludzie a koszta i opłaty drogie zostaną na lata .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Po ludziach nie widać biedy w sklepach koszyki wypchane płacą po parę stówek ,

bo te bidne chłopaku nie idą do sklepu. w mopsie stoją po dary.

u ciebie bieda niezależnie od władz przy sterze zawsze będzie.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Witajcie jest tu ktoś z Biłgoraja prawda to że u was cena spadła maliny  na 7 zł ? .

Ja z tego powiatu, po 8zl 

• Like 1
Opublikowano

Dziś jeszcze jest po 9 zł .

5 minut temu, Pafnucy napisał:

bo te bidne chłopaku nie idą do sklepu. w mopsie stoją po dary.

u ciebie bieda niezależnie od władz przy sterze zawsze będzie.

Nie gadam z tobą .

Opublikowano
1 godzinę temu, Roxer napisał:

Ja się zastanawiam kto głosował na ten PiS, kiedy tutaj jest po nim mocno jechane, a wg sondaży poparcie wśród rolników było potężne co do ilości oddanych głosów 🤔🤬

no jak to kto. ja i galan99 :D 

Opublikowano (edytowane)

Tak jest że Rudy już miał swe 5 minut malował Polskę na zielono jak to powiadało się wyspa zielona , Teraz kompromitacja z rtęcią .

Nie poprę rudego nigdy przenigdy do wyborów jeszcze trocha czasu . Nic mylnego ze jak rudy wróci ozłoci rolników Nie nic z tych rzeczy .

Rudy jak wróci a nie daj Boże by tak się stało nic się nie zmieni .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

za rudego lepiej się żyło bez żadnych socjalów. kto nie miał lewych rąk i pracował to miał i się bogacił.

Pełny koszyk to nie jest żaden wyznacznik bogactwa, to tylko zaspokojenie bieżących potrzeb i wegetacja od koszyka do koszyka. z apis obrót kasą jest ale nie zastaje tyle co za po więc jaki to k**wa dobrobyt 😂.

w klubie milionerów z PIS w różnych spółkach skarbu państwa owszem mają lepiej jak u tuska np kowalski od ziobry 😂

To że ktoś nie ten co potrzeba wykrył rtęć w odrze to jest dla pisogłupków problem a jak sami mogli wcześniej zadziałać to już nawet nie wspomną w szcżójni tvp.

Nawóz pod maliny 5,5-6 tys /tona a pisogłupki powiedzą że przecież nic się nie stało bo prezes po wygranych wyborach przecież zapowiedział dokręcenie sruby przędsiębiorcom 😂

Opublikowano
galan99 napisał:

Co mnie k**wa obchodzi że rozdają , jak dają to wezmę wszystko nie pogardzę bo tylko dureń by nie brał . Co do mnie  to na swoim  pracuję .

Dureń myśli, że te 3k go zbawi

racyl napisał:

za rudego lepiej się żyło bez żadnych socjalów. kto nie miał lewych rąk i pracował to miał i się bogacił.

Pełny koszyk to nie jest żaden wyznacznik bogactwa, to tylko zaspokojenie bieżących potrzeb i wegetacja od koszyka do koszyka. z apis obrót kasą jest ale nie zastaje tyle co za po więc jaki to k**wa dobrobyt 😂.

w klubie milionerów z PIS w różnych spółkach skarbu państwa owszem mają lepiej jak u tuska np kowalski od ziobry 😂

To że ktoś nie ten co potrzeba wykrył rtęć w odrze to jest dla pisogłupków problem a jak sami mogli wcześniej zadziałać to już nawet nie wspomną w szcżójni tvp.

Nawóz pod maliny 5,5-6 tys /tona a pisogłupki powiedzą że przecież nic się nie stało bo prezes po wygranych wyborach przecież zapowiedział dokręcenie sruby przędsiębiorcom 😂

Ja bym dokręcił śrubę do jego trumny

Opublikowano (edytowane)

Mam prosbę do ogarniętych w temacie analiz glebowych i nawożenia. Mam badanie gleby (wyniki) i oprócz azotu wszystkiego ful , moje pytanie jaką poprawną zawartość powinna mieć gleba w malinie tzn żeby nie był zachwiany stosunek poszczególnych składników. Malina jesienna posadzona jesień 2020r.  Podejrzewam wirusa ale chciałbym wykluczyć winę zawartości poszczególnych składników (ich wzajemny stosunek).

IMG_20220819_203144.jpg

Edytowane przez marian7k
Opublikowano
10 minut temu, marian7k napisał:

Mam prosbę do ogarniętych w temacie analiz glebowych i nawożenia. Mam badanie gleby (wyniki) i oprócz azotu wszystkiego ful , moje pytanie jaką poprawną zawartość powinna mieć gleba w malinie tzn żeby nie był zachwiany stosunek poszczególnych składników. Malina jesienna posadzona jesień 2020r.  Podejrzewam wirusa ale chciałbym wykluczyć winę zawartości poszczególnych składników (ich wzajemny stosunek).

IMG_20220819_203144.jpg

Za wysoki magnez do potasu powinien magnez być 3 razy niszy do potasu bo będzie się blokować .

Opublikowano

Jak azotu nie ma to nic nie będzie rosło. po za tym za mało jest wapnia.

stosunki NPK to jest tylko teoria nie da sie idealnie ich utrzymać no chyba że chcesz 2 razy do roku robić badania

Jakość, odmiana  sadzonek posadzonych też ma znaczenie

Może kolega dużo posypał siarczanu wapnia tego roku i ten magnez jest taki wysoki ? Za duża wartość magnezu też hamuje

Opublikowano

Żaden magnez przed sadzeniem nie sypałem, pod przedplon poszło wapno magnezowe. Przed sadzeniem poszedł fosfor w pas sadzenia 1m szer. Próbę brałem przed sypaniem fosforu. Co teraz można zrobić bo magnezu z gleby nie wyciągnę. Poza magnezem i azotem to ok? Azot dawałem w trzech dawkach 5 kg saletry na 100m rządka za każdym razem.

Opublikowano

Może próbkę pobrałeś z miejsca gdzie to wapno leżało albo się rozsypało. A po co ten fosfor sypałeś ?

Magnez też szybko się wypłukuje. Zawsze możesz podnieść potas.

Za mało masz wapnia i to też będzie utrudniać pobieranie składników

• Like 1