Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

W 2005 roku dokonałem zakupu Pronara 1523a. Pronar fabrycznie miał wadę sprzęgła i w pierwszym roku zostało ono wymienione w ramach gwarancji. Dziś ciągnik ma zaledwie 1700MTG a wartość części które w nim zostały wymienione oscylują w granicach 20TYSIĘCY zł. nie wspominając już o kosztach związanych z mechanikami oraz z kosztami oleju.

Ciągnik miał być prosty i nie do zdarcia a w ciagu tych 11 lat ciagnik przeszedł:

- 2 remonty skrzyni biegów;

- 3 razy była wymieniana pompa wody;

- 7 razy był remot sprzęgła;

- 5 razy była wymieniana pompa od hydrauliki;

-  raz przeprowadzony remont przedniego mostu;

- 2 razy były wymieniane hamulce;

- ehr który stracił zasilanie;

- rozrusznik;

- wysprzeglik;

-układ paliwowy;

- rozdzielacz (Ktory miał wade fabryczna i doprowadzał do uszkodzenia pomp.)

-pompa wspomagania;

-miernik poziomu paliwa;

Teraz ciagnik znów stoi z powodu awarii sprzęgła i pompy hydraulicznej...

Czy mogę sie ubiegać na drodze sądowej zwrotu kosztów lub naprawy na koszt firmy PRONAR ?

Edytowane przez jafar21
Opublikowano

kolego watpie ze cos wygrasz, nawet sadownie, gwarancja sie konczy i martw sie sam, juz oni sie postaraja i wezma "bieglych" ktorzy stwierdza ze to z winy uzytkownika, sam mialem 4 lata pronara  z drugich rak tyle ze 80km to jak sie zaczal pier**lic to masakra, wszystko po kolei robilem, a zrobil u mnie 200 mtg bo mialem 4 ciagniki, to nieudana podjeba belarusa, ogarnij to i sprzedaj, wiem ze ciezko, bo az wstyd i sumienie rusza jak sie takie gowno sprzedaje, a jest sie czlowiekiem rzetelnym a nie handlarzem, ale jak on Ci tak siada, to dalej nie bedzie lepiej, kasy dozbieraj i kup jakis zachodni albo jak chcesz cos podobnej mocy w takiej kasie to moze zetora/ursusa 16xx, moze bedzie troche lepsze. To nie tylko Twoj problem bo duzo tych ciagnikow sie sypie po sladowym przebiegu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
  • Dodaj nową pozycję...
v