News
kondziu123

Ares 836 problem z jazdą - migająca kontrolka

Polecane posty

kondziu123    2

Witam, mam problem ze swoją renią (ares 836) zapala mi się i gaśnie kontrolka z akumulatorem przekreślonym piorunem (kontrolka nr 14 fotka w załączniku) w tym czasie nie mam możliwości poruszać się ani do przodu ani do tyłu problem pojawia się rzadko ale nie chciałbym zostać na polu na dobre .Miał ktoś z Was podobny problem? a może wie co oznacza tak kontrolka ? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi:)

 

Załącznik : http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-3

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldac    11

kontrolka odpowiada za  stan akumulatora i służy też jako wskaźnik  diagnostyki przekładni. - zrobić diagnostykę i/ lub skalibrować ponownie przekładnie

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kondziu123    2

Ok dzięki za odpowiedź, a wiesz może czy da się zrobić kalibrację bez podpinania komputera? Może masz instrukcję kalibracji ? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

waldac    11

nie, do przekładni kalibracja chyba tylko prze komputer,

sprzęgło da się ręcznie tylko

 

ale może lepiej najpierw zdiagnozować??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kondziu123    2

Rozumiem, no właśnie jeżeli chodzi o jakiś serwis to z tego co się orientowałem najwcześniej za dwa tyg a w tej chwili ciągnik jest dość potrzebny także chciałbym spróbować sam coś zrobić może gorzej nie będzie:) ogólnie problem pojawia się gdy wszystko dobrze się rozgrzeje np. ostatnio belowałem i problem pojawił się po ok dwóch godzinach- gdy przełączę rewers z N na pozycję do jazdy pojawia się powoli migający piorun i ciągnik nie chce ruszyć;/ A jeżeli chodzi o kalibrację sprzęgła to da radę to zrobić samemu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lababam    0

witam mam  podobny problem z biegami , mruga kontrolka 14 i brzęczyk.  jet jakiś sposób skasowania tego błędu bez komputera? jakaś kalibracja  czy coś podobnego?

czujniki pod pedałem sprzęgła sprawdzone-ok

cewki na zaworach wszystkie maja taka sama oporność

aku 12,69V  ładowanie ponad 14V

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez matijas67
      Witam 
      Mam problem w moim John Deere 6600 1999r
      Otóż jak chce odpalić to brzęczy chyba "bendix" Ale był wymieniany na nowy, nie wiem czy to może wina rozrusznika, nwm pomysły mi się kończą..
      Kiedyś palił na strzala Ale teraz coraz gorzej i teraz na zimnie to po 15 razy muszę przekręcić kluczyk żeby zapalił  A jak jest ciepły i chodzi w polu to jak zgasze to pali od razu ( na ciepłym) 
       
      Co to może być za przyczyna? 
      Jeśli ktoś coś wie to jakby mógł mi pomoc 😇
      Z góry dziękuję za podpowiedź 
       
    • Przez Darek1986
      Witam,posiadam na sprzedaż ciągnik renault 8514.Silnik 4 cyl turbo MWM , ( prosty w budowie i oszczędny ) .Ciągnik w Polsce pracuje w małym gospodarstwie w stanie bardzo dobrym od rolnika godny polecenia sprawny ,gotowy do prac + ładowacz czołowy 3 sekcyjny.
    • Przez Sztachel
      Witam 
      Mam problem z przekaźnikiem mocy w ciągniku New Holland TS100 włączanie jest elektryczne. Wałek kręci się na niskich obrotach cały czas bez możliwości zatrzymania go ręką. Gdy włączam to działa normalnie,gdy wyłączam to kręci się na niskich obrotach. Co może być przyczyną?

    • Przez RoWi
      Witam,
      Ciągnik posiadam od niedawna i niestety pojawił się chyba poważny problem - komputer przestał wyświetlać informacje, po prostu nie daje oznak życia (ciemny ekran , bez śladów zasilania, podświetlenia, nie uruchomił się po krótkiej przerwie w pracy ciągnika). Ciągnik się uruchamia ale nie jestem pewien czy wogóle można korzystać z maszyny. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki i nie ma przepalonych, okablowanie też wygląda na nieuszkodzone.
      Dysponuje ktoś schematami lub wiedzą którą chciałby się podzielić co należy sprawdzić w pierwszej kolejności?
      czy istnieje jakiś sposób sprawdzenia tego komputera (być może nie padł a problem leży w magistrali can lub w jakimś module) ?
      czy można korzystać z maszyny mimo braku rekacji tego komputera (brak błędów stałych)?
       
      miał ktoś z Was podobny problem?
       
      Bardzo proszę o pomoc
       
      załączam zdjęcie wymontowanego komputera

    • Przez roljan
      Jestem nowy na forum więc jeśli temat jest w złym miejscu to przepraszam. Witam wszystkich serdecznie. Mam problem, od kilku lat użytkuje kombajn wspomniany w tytule. Od tegorocznych żniw zaczęły się problemy. hill master przestał działać (nie można podnieść kombajnu na zawieszeniu), rura składa się i rozkłada tylko na pełnych obrotach bardzo powoli, młocarnia również uruchamia się dopiero przy pełnych obrotach (zawsze uruchamiała się na niższych obrotach), problem był również z podnoszeniem motowideł, nie ruszały nawet na pełnych obrotach chyba ,że jednocześnie wciskało się klawisz od podnoszenia podajnika pochyłego i od podnoszenia motowideł- wtedy podnosiło się je normalnie. Czy ktoś miał podobny problem? Może ktoś wie gdzie leży przyczyna lub gdzie jej szukać? dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.