Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to o malowaniu mojego nawet nie myślę, bo samo malowanie by z 1000zł kosztowało (karoseria jest u mnie blaszana i pełni rolę ramy, to do malowania trzeba go na części pierwsze rozbierać <_< ). No ale opony wypadałoby zmienić na ten sezon (przednia zdarta, a tylna nie trzyma ciśnienia) i już 400 zł. Jak w samochodzie ceny... a na złość mój rozmiar opon produkuje tylko Pirelli i ma tylko jeden odpowiadający model. A jak sobie za 2 lata kat. A zrobię, to wstawię kit 190cm, sportowy wariator, sprzęgło i pasek i będzie mi latał 140 - 150 km/h :) (teraz 115 - 120 idzie) i będę miał sprzęt na studia do Wawy :) i 2500 zł mniej w kieszeni :)

Opublikowano
Ja mam KYMCO SUPER 8 i u mnie spisuje się bardzo dobrze tylko ze ty masz limit do 4 tyś.

:) :) :) :):) :) :) :) :)

Mój sąsiad ma KYMCO to ten motor więcej ryczy niz jedzie,

Ja miałemjakiegos chińskiego KING-ROAD'a wymienili mi go na jakiegoś MOTO-VENTUS narazie jest dobrze ale powinno bys lepiej. :)

Opublikowano

Witam mam pytanie do użytkowników skuterów(szczególnie Peugeota Vivacity) czy przy ruszaniu trzeba dawać dość duże obroty(prawie max gazu) Bo byłem dziś oglądać taki skuterek no i miał takie dziwne oznaki :P czy to może być syndrom jakiegoś "wyjechania" sprzęga etc. Czy może da się to jakoś podregulować ?

Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam KEEWAYA Focusa nawet niezła maszyna były 2 drobne awarie typu starter się urwał i raz rura się oberwała a tak to nic się nie psuł, ale trochy wolna po zdjęciu blokad 75 kmh max :P Kup sobie Peugeota Spedfighta kolega ma takiego i bardzo sobie go chwali nie psuje się mu a jak zdjoł blokady to 124 max leci tylko rure założył tuningowo.

Opublikowano

'pynczor' o to witam w klubie Keewaya :P ale ja powiem że tym skuterkom to nic nie robi mają dużo siły we 2 czy jest jakaś górka czy prosta idzie prawie tak samo może aby prędkość spadnie o góra 10 kmh ale jak koledzy mają inne skutery to mówią ze ich tak nie mają siły takiej. Poprostu Chyny żądzą :P:P:P

Opublikowano
Ja właśnie planuje sprzedaż Simsona SR50 i zakup czegoś mocniejszego oczywiste 50cm myślałem nad jakimś skuterze Yamaha czy Gilera ile trzeba zapłacić za coś lepszego? do 2,5tyś wyrobi się?.

Czy te śmieszne skuterki będą mocniejsze od Twojego Simsona? wątpię. Ja swego czasu Simsona SR50 wymieniłem na ETZ251 i to była bardzo dobra zamiana Tobie radził bym się zastanowić nad czymś podobnym a nie śmieszne odkurzacze :);):D .

Opublikowano

Panowie, wczoraj kupiłam używany skuter Majestic Auto Hero Winner i mam podejrzenia, że może mieć ściągnięte blokady, bo jak tata nim po szosie jechał to rozpędził się do 60km/h i zostało jeszcze sporo gazu. Chodzi mi, że przerabiane skutery żrą dużo paliwa, a mnie jest nie potrzebna super szybka maszyna, a raczej oszczędna. Jak poznać czy w silniku było coś robione z blokadami? Jeszcze ma założone dwa akumulatory: suche ogniwo i zwykły elektrolitowy, widać, że było to robione warsztatowo. W temacie skuterów to jestem zielona. Skuter jest rok prod.'04, a rejestrowany w maju '05.

Opublikowano

Nie blokuj go odnowa! Nie pali więcej tylko mniej bo nie jest udupiony to tak jakby ciągnikiem jechała na mniejszym biegu ;) Ale jak jest chiński i z 2004 roku i jeździ to cud.

Nie wiecie może ile wezmę za ventusa prymusa 2 na większych kołach, cylinder 65 (fabryczny) i 2 amartyzatory? Będe sprzedawał na jesieni ( na liczniku 991km ale licznik nie działa ma jakieś 1500km)