Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 4 tysie to na legalu wyrwiesz jakąś Aprilie Sr lub Rally albo coś z Yamahy. Od 4 miesięcy mam Aprilie Rally i musze powiedzieć że ten sprzęt jest godny uwagi te silniki minereli są niezniszczalne. Przejechałem nim dopiero około 1000 km i to wyczynowej jazdy (palenie gumy, jazda na tylnym/przednim kole i w terenie chodzi jak żyleta) jedzie mi około 75 km/h na seryjnym silniku!! Dodam jeszcze że jest on z 2000 roku i miał przejechane 10600 km. Polecam jeszcze TGB też są chwalone. :P

Opublikowano

Na takich jakich jest seryjnie chyba 6,5g. . I naprawde jak dla mnie to ten skuter jest wystarczający bo i poszaleje i z powagą moge gdzieś jechać :P

Opublikowano
Za 4 tysie to na legalu wyrwiesz jakąś Aprilie Sr lub Rally albo coś z Yamahy. Od 4 miesięcy mam Aprilie Rally i musze powiedzieć że ten sprzęt jest godny uwagi te silniki minereli są niezniszczalne. Przejechałem nim dopiero około 1000 km i to wyczynowej jazdy (palenie gumy, jazda na tylnym/przednim kole i w terenie chodzi jak żyleta) jedzie mi około 75 km/h na seryjnym silniku!! Dodam jeszcze że jest on z 2000 roku i miał przejechane 10600 km. Polecam jeszcze TGB też są chwalone. :P

Ja też mam Aprilie Rally tyle, że moja jest z 94r. i przebieg coś ponad 25 tysi z tym, że przez jeden sezon u mnie licznik nie działał, a jak było zanim kupiłem to nie wiem... B) Widze, że kolega już wie, że są to wytrzymałe maszyny... Pojedzie po wszystkim i w każdych warunkach... :P

Opublikowano

Ja był poszukał używanego Aerox'a [tj. Yamaha] lub Speedfight 2 [Peugeot]

Z nowych to jak kupowałem swojego to proponowali mi keeway'a, ale i tak wybrałem Rometa Ogara 900 :P [manual, dobra cena, no i made in Poland :P ]

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu nie kupowałbym żadnych chińczyków, a tym bardziej używanych... Poszukaj sobie jakąś używaną Aprilie albo Yamahe to przynajmniej wiesz, że pojeździsz... I najlepiej z silnikiem chłodzonym cieczą i na gaźniku... Są to markowe skutery, a nie jakieś zapalniczki jednorazowe...

Opublikowano

Może zamiast skutera lepiej kupić jakiś motorek z manualną skrzynią biegów?Za cztery tysiące można już kupić coś dobrego.Sam posiadam Honde ns1 montessa.Mocny i zrywny motorek,sześc biegów dobre osiągi i v-max.Może nie jest młody(95r) ale wiele jeszcze potrafi.Naprawdę polecam.

Tak jak koledzy pisali nie kupuj żadnych chińczyków,one są dobre na chwile a potem wszystko się sypie.Jeśli chcesz kupić skutera to szukaj sprawdzonych marek.Lepiej dopłacić parę groszy do markowej używki niż kupować nowego chińczyka.

Taka moja opinia.Musisz się dobrze zastanowić bo masz w czym wybierać ;)

Opublikowano
Ja mam keewey-a huricane z 2005roku i w tamtym roku łożysko na wale zmieniałem i pierścienie i w tym roku to samo mnie czeka. wczoraj musiałem go pchac 2km do brata bo do niego jechałem po ciągnik. i stoi u braciaka i musze rozpalic poloneza i na dwukółkę i do mechanika i pewnie znów z 400zł w plecy.

To w moim Komarze z 70 lat pierwszy raz łożyska wymieniałem w tamtym roku...

Powiem szczerze, ze teraz żadnego motoru bym nie kupił, bo to nic pewnego. Jak chcesz coś ze skuterów to przejedź się do ludzi, którzy sprowadzają je z zachodu, zrobisz mały przegląd i spokój...

Silver105 - mialem taką i to nie jedną ;) ...

Opublikowano

mój kuzyn ma skutera chińskiego i jak narazie nic w nim nie wymieniał oprócz oleju, mój sąsiad też ma chińczyka i jak narazie nic tylko rama pękła ale to była jego wina bo wjechał do rowu ;)

Opublikowano

Tak czytam i patrzę, jakie to teraz g.wno trzepią. Niedługu jak usiadziesz na nowy motor i się przełamie to będą tłumaczyc, że za ciezki byłeś. Masówa...

Opublikowano

Ja ci radze kupić simsona SR 50 - skutera. Jest on nie drogi i poza tym lepszy od takiego chińskiego skutera który bardzo czesto sie psuje. Jak kupisz simsona to masz pewnosc ze nie jest chinski, i ze jest na orginalnych niemieckich częściach B)

Opublikowano

Ja miałem kupować nowego Zipp-a quantum-a ale gościu nam odradził, i teraz chce kupić nowego peugeot-a vivacity albo speedfight-a. A co do tych 4000zł to mój wujek znalazł w Niemczech peugeot-a speedfight-a, 2007r. 2600km przebiegu za 1000euro. :)

Opublikowano

Ja mam chińskiego kurde nawet jakiej marki nie wiadomo :) szybki jest bo licznik spoko zamyka i jak sie z kumplami scigam to przeważnie szans nie mają ;) ale cóż jak sie psuje co troche :angry: nawet karcioche motorowerową wyrobiłem....ale nie ma czym jeździc :angry: Mówiąc krutko chińskie odpadają

Opublikowano
Ja miałem kupować nowego Zipp-a quantum-a ale gościu nam odradził, i teraz chce kupić nowego peugeot-a vivacity albo speedfight-a. A co do tych 4000zł to mój wujek znalazł w Niemczech peugeot-a speedfight-a, 2007r. 2600km przebiegu za 1000euro. ;)

I bardzo dobrze Ci odradził. Peugeot Speedfight to sportowy skuter a vivacity to miejski. Za takie są uznawane.

Górna półka skuterów to właśnie Speedfight 2, Aerox, Runner, SR.

Opublikowano

ja ze skuterów to polecam Simsona Sr50 miałem takie 2 były super. Ostatnio sprzedałem ostatniego szkoda mi go było. ale cena za jaką go przedałem była ok ;)

Opublikowano

ja osobiście polecam Aprilia SR50

Tu masz dane techniczne:

Dane techniczne:

Silnik: jednocylindrowy, 2-suwowy, chłodzony powietrzem/cieczą

Pojemność: 49/125/150 ccm

Moc: 4,8 KM*

Masa: 101 kg*

Koła: 13 cali

Hamulce: przód-tarcza, tył-tarcza

Zbiornik: 8 l paliwo

Wysokość siedzenia: 820 mm