Rolnik551

Pronar nie odpala

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Pronar
Rolnik551    2

Witam co może być nie tak od jakiegoś czasu pronar 82a musiał 2 razy zakręcić i odpala dziś tak już nie chciał cały czas kręci i nie odpala akumulatory naładowane jaka może być przyczyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mko09ijn    0

Spróbuj odpalic na samostarcie lub plaku. Jak zapali to znaczy ze rozrzad, kompresja i inne tego typu rzeczy sa ok, a trzeba szukac w ukladzie paliwowym -zapowietrzony, zanieczyszczony. Jesli nie odpali to znaczy ze trzeba szukac przyczyny w silniku: rozrzad, kompresja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    2

Układ paliwowy jest ok nie dawno czyściłem zbiorniki przewody itd czyli może być coś cięższego do zrobienia? Nie ciekawie się zapowiada czytając komentarze.

Chciałbym Jeszcze dodać że od tej pory co ciężko odpala bez większej dawki paliwa czyli musiałem zawsze wcisnąć lekko pedał gazu by właśnie za 3 zakręceniem odpalił bez dodaniu gazu nie było mowy nawet by odpalił.

Edytowano przez Rolnik551

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz0920    330

Podłącz prostownik i na prostowniku próbuj odpalić, zawsze będzie trochę szybciej kręcił jak nie odpali Pociagnij go liną, ale myślę że to słabsza kompresja, załóż rozrusznik szybko obrotowy a jak nie wystarczy to pryskaj samostart em
I dus sprzęgło zawsze trochę lżej do odpalenia ma rozrusznik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamciow    87

@lukasz0920 pisze że sprawy pradowe są ok, a ty mu wskazujesz niepotrzebne wydatki typu rozrusznik szybkoobrotowy... Zamiast szukać przyczyny, ty na chybił trafił


Wiem że popełniam błędy ale dopiero się uczę..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz0920    330

Niech sprawdzi czy odpali z mocniejszym prądem, na prostowniku
Ale te ciągniki w zimę ciężko palą, warto taki rozrusznik zakupić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tracker    66

Ale piaskownica ... najprawdopodobniej paproch w instalacji lub zapchane filtry - to 95 % przypadków że nie chce palić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    2

Wszystko z paliwem jest ok. Jak mówiłem od jakiegoś czasu miał ciężki rozruch teraz w ogóle zapalić nie chce jak kręci to wiadomo dużego dymu nie będzie coś tam widać jak idzie ale jak zapalił to kula dymu to raczej normalne jak silnik załapie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    799

Przed odpaleniem odpowietrz chociaż one za bardzo powietrza nie łapią, sprawdź filtr powietrza czy czysty i drożny, dla pewności zawory, jeśli jest ok leć dalej od najłatwiejszych rzeczy. Wtryskiwacze.... jak leją też ciężko pali.  Przykręć je na zewnątrz pompy i zobaczysz jak pracuje.  Nie wydaje mi się żeby silnik nagle stracił kompresję.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian892    8

U mnie też na rozrusznik nie zapalał a na zaciąg palił
Pompę wtryskową kupiłem drugą i problem znikł
Dodam tylko że stało się to nagle na polu poprostu zgasł. I juz na rozrusznik nie odpaliłem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    2

Przed odpaleniem odpowietrz chociaż one za bardzo powietrza nie łapią, sprawdź filtr powietrza czy czysty i drożny, dla pewności zawory, jeśli jest ok leć dalej od najłatwiejszych rzeczy. Wtryskiwacze.... jak leją też ciężko pali. Przykręć je na zewnątrz pompy i zobaczysz jak pracuje. Nie wydaje mi się żeby silnik nagle stracił kompresję.

 

Chciałbym powiedzieć że wszystkie filtry jak i filtr powietrza był nie dawno czyszczony olej w silniku również wymieniony jedynie to może rozrusznik ale na pewno nie bo kręci dobrze jedynie te właśnie wtryski i pompa spróbuję zajrzeć tam potem opowiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Układ paliwowy jest ok nie dawno czyściłem zbiorniki przewody itd czyli może być coś cięższego do zrobienia? Nie ciekawie się zapowiada czytając komentarze.

 

Chciałbym Jeszcze dodać że od tej pory co ciężko odpala bez większej dawki paliwa czyli musiałem zawsze wcisnąć lekko pedał gazu by właśnie za 3 zakręceniem odpalił bez dodaniu gazu nie było mowy nawet by odpalił.

 

więc masz odpowiedź pompa do roboty brak dawki rozruchowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    799

Niekoniecznie pompa trzeba zacząć od najtańszej i najłatwiejszej rzeczy. Wtryskiwacze, sprawdzić luz na zaworach.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez jaculek13
      Witam. Mam problem z amortyzacją tura, wyposażony jest w litrowy hydroakumulator, który zaczyna amortyzować dopiero z pełną łyżką. Nigdzie nie mogę zdobyć jaka powinna być wartość ciśnienia gazu. Może już ktoś przerabiał ten temat?
    • Przez foka71
      Witam.Mam problem z moim Pronarem.Otóż pogasły mi wszystkie wskażniki i niektóre kontrolki na desce rozdzielczej,np. od ładowania.Bezpieczniki sprawdzałem,są o.k.Alternator niedawno mi wymieniał jeden mechanior,więc jakieś ładowanie jest,bo światła górne działają,tylko czasem jakoś przygasają.Czy to może być wina złego podłączenia alternatora,czy coś innego za to odpowiada?Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
    • Przez Gamzi
      Dzień dobry. 
      Co to za czujniki? Jeden jest po lewej stronie pod kabina.
      Zdjęcie 1. Wtyczka jest odlaczona i we wtyczce jest włożony kawałek jakiegoś drutu- jakby czujnik pominięty i na krótko wtyczka wspiera. 
      Zdjęcie 2. Drugi czujnik nie wiem gdzie jest ponieważ z tylu wisi tylko wtyczka a czujnika nie widze. Sama wtyczka jest z tylu po lewej stronie wisi na wysokości mocowania górnego lewego silownika


    • Przez Rolnik551
      Da radę rozjechac ciągnik od tyłu muszę doiść do skrzyni a nie chce reduktora i wszystkiego rozbierać 
    • Przez ReV
      Witam, 
      Ciągnik stał 3 miesiące i podczas próby uruchomienia słychać tylko uderzenia w elektrowłącznik.
      Co zrobiłem dalej: kupiłem nowy rozrusznik z elektrowłącznikiem (nowy) i dalej nie zapala.
      Słyszałem że może być to wina przetwornika z 24V na 12V. Kupiłem nowy i dalej nie zapala. 
      Słyszałem tez że może być to wina jednego akumulatora, kupiłem 2 nowe i dalej jest problem.
      Przekaźniki też są 2 nowe.
      Słyszałem że coś może być nie tak z masą, jednak nie mam siły walczyć.
       
      Czy ktoś ma jakieś wskazówki/pomysły? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.